Informatikai versenysiker

Túlzás nélkül állítható, hogy Lehotai Gergely iskolánk 8.A osztályos tanulója iskolánk történetének nem mindennapi informatika sikerét érte el azzal, hogy korcsoportjában III. helyen végzett a Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Verseny országos döntőjében.
A versenyt a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság az ELTE Informatikai Kara közreműködésével szervezte, melynek célja az általános és középiskolás tanulók informatika alkalmazási ismereteinek és képességeinek összehasonlítása volt. A hangsúly nem az egyes alkalmazói rendszerek technikai ismeretére, kezelésére, hanem azok hatékony alkalmazására helyeződött.
A három fordulóból (helyi, regionális és országos döntő) álló megmérettetésen Gergőnek olyan, az általános iskolai informatika tananyagon túlmutató komplex feladatokat kellett megoldania, mely magasszintű informatika alkalmazói tudást igényelnek a grafika, a szövegszerkesztés, a táblázatkezelés és a prezentációkészítés témaköreiben. A verseny ünnepélyes eredményhirdetésére május 5-én az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen kerül sor.
Szívből gratulálunk Gergőnek!

Kategória: Felső tagozat, Informatika, Versenyek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.