Ajándék

Kirakó, társas, puzzle… Sok új játékkal gazdagodtak a 2. osztályosok.
Köszönjük a Pécsi Nőegylet újabb adományát!

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Így készül a „Koldusének”

Rendhagyó projektzáróra készül a 4.C osztály. A „Család” téma zárására egy mesejáték bemutatásával készülnek. A mai helyzetben nem hívhatják meg szüleiket az előadásra, így film formájában juttatják el hozzájuk. A fotók a hétfő reggeli próbán készültek. Aki kíváncsi a kis színészek játékára, megnézheti majd az iskola weblapján vagy a Facebook oldalán.
(Rezic Tóth Valéria és Jékiné Szabó Rita munkája)

Kategória: Alsó tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Fogadóóra

Kedves Szülők!
Ebben a félévben sajnos nincs lehetőség a hagyományos fogadóórák megtartására.
Gyermekükről telefonon érdeklődhetnek
november 30. – december 4. és december 7. – december 11. között
a megadott egyéni fogadóórák idején.
A pedagógusokat a következő telefonszámokon érhetik el:
+3672/239-747
+3672/241-026
+3630/5601753

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Megszépült az aula

A “Lépj” ökoiskolai pályázat újabb eleme valósult meg: az aulába pihenőbútorok érkeztek. A színes padok, puffok mellett a táskatartó polcot, a folyosókra elhelyezett szelektív gyűjtőket is a pályázati pénzből sikerült beszerezni. Az aulánk egyre virágosabb is, sok új növényt kaptunk ajándékba.

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Megújult az iskolai büfé

A “Lépj” ökoiskolai pályázat keretében szépítettük a büfé környékét és egészséges ételekkel bővült a kínálat is. Már vásárolhatunk magos pékárut, a szendvicsekbe több zöldség került, gyümölcs, müzliszelet, tea színesíti a kínálatot és a csomagolás is környezetbarát lett (papírzacskó, újrahasznosított szalvéta).
Köszönjük az üzemeltetőnek! Várunk mindenkit, jó étvágyat!

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Tájékoztatás ebédbefizetésről

Tájékoztatjuk a Szülőket, hogy az ebédbefizetés időpontjai változtak. Az aktuális november, decemberi időpontokról az itt, vagy Elszámolóház honlapján tájékozódhatnak: http://www.elszamolohazpecs.hu/kozetkeztetes

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Kísérletezünk…

A néma, értő olvasást fejlesztő ún. párban reciproktanulást építjük be a differenciált rétegmunkába. Működik! Sőt, a gyerekek egybehangzó véleménye alapján sokkal jobb így a szövegfeldolgozás, könnyebb a szövegértés. A Gyermekek Háza Szépenszóló fütyöri c. kiadványát olvassuk most éppen. Köszönet jár az osztály régi tanító nénijének, Patakiné Rónai Csillának, akinek 3 éves szakmai profizmusára lehet építeni. Mi a tanulókkal most „csak” élvezzük az olvasás órákat… (Segítő-támogató főtevékenységű mesterprogram megvalósulása miatt vendégeket is hívtunk, hívunk ezután is a pandémiás helyzet miatt egyszerre csak 1-2 kollégát.)


Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Praktikus?

A 4.C osztályban Rezic Tóth Valéria tanító néni tervei alapján elkészült a lányok “öltözőfülkéje” a teremben. A megvalósításban persze közreműködött az intézmény karbantartója is. Többet nem kell a folyosón várakozni, öltözhetnek egy időben a lányok és a fiúk. Persze megkönnyítette a méreteket a lány-fiú arányszám: 6:14.

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Márton nap

November 11-én délután az alsós osztályokban megismerkedtünk a Márton nap történetével, a népi hagyományokkal… de libacomb helyett libazsíros kenyeret kóstoltunk.

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Egészséges büfé

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!