Adventi kézműves délután

A hagyományokhoz híven idén is megtartottuk iskolánkban az adventi kézműves délutánt. A helyszíneken sokféle karácsonyi díszt, képeslapot, mécsestartót, hűtőmágnest készíthetett mindenki. Az aulában forró tea mellett játékvásár, ékszervásár színesítette a kínálatot.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Mecsek projektzáró a 6.A osztályban

2023. november 23-án került sor a Mecsek projekt zárására a 6.a osztályban, mely a Mecsekben játszódó, izgalmas angol jelenettel indult. Ezt követően a csapatoknak forgószínpadszerűen különböző állomásokat kellett teljesíteniük, ahol a témában szerzett természettudományos, irodalmi, idegen nyelvi és matematikai tudásuk mellett kézügyességükre is szüksége volt a tanulóknak. Zárásként az osztály által írt verseket és megfilmesített mondákat tekinthette meg a szép számban megjelent közönség.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Mecsek projektzáró a 6.B osztályban

A 6.b osztály november 30-án vidám vetélkedővel zárta a Mecsek projektet. A gyerekek az eltelt két hónapban számos tanórán, kirándulás és erdei iskolai foglalkozás során ismerték meg közelebbről tágabb környezetük a Mecsek természeti adottságait, állat- és növényvilágát, mondakincsét. Munkáikból tantermükben kiállítást készítettek. A vetélkedő alatt sikeres megoldásaikkal gyűjtött makkokat a jövő heti osztálybulin válthatják majd fincsi sütikre.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Adventi kézműves délután

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Fall Festival

2023. november 24-én iskolánk angolos teamjének szervezésében került megrendezésre a Fall Festival (ősz búcsúztató). Az osztályoknak előzetes feladata süteménykészítés volt, melyek értékelésre is kerületek. A fesztivál jelmezversennyel indult, majd a 4-6. évfolyamos tanulók 15 helyszínen gyűjthettek az útlevelükbe pecséteket, melyeket beválthattak különféle ajándékokra. Az egyes állomásokon a 7-8. évfolyamos tanulók segítették az állomásvezetők munkáját. Az estébe nyúló program a Diákönkormányzat által szervezett discoval zárult.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Iskolanyitogató

2023. november 23-án megtartottuk első Iskolanyitogató foglalkozásunkat. Erre az alkalomra az óvónénik, dadusnénik kíséretében érkeztek hozzánk a kis ovisok a Keleti Városrészi Óvódák Teleki Blanka Utcai, Somogyi, Buzsáki Imre Utcai, Eszperantó Utcai, Pákolitz István Utcai Tagóvodáiból. A program a mókus témakörében szerveződött. Kis vendégeink ügyesen vettek részt a termény válogatásos, a kézműveskedős és a mozgásos feladatokban is. Következő Iskolanyitogató foglalkozásunkat december 4-én délelőtt tartjuk, amikor Télapós műsorral kedveskedünk vendégeinknek.

Kategória: Iskolanyitogató | Szóljon hozzá most!

Grundbirkózás Diákolimpia Megyei felkészítő verseny

Grundbirkózó Diákolimpia Megyei felkészítő egyéni és csapat versenynek adott otthont iskolánk. 45 meszesi elszánt kisdiákot versenyeztettünk és nem hiába! Elhoztuk a II. helyezett csapat kupát, valamint 6 arany, 14 ezüst és 17 bronzérmet! Mindenki a tőle telhető legjobb formáját hozta, irány az Országos Elődöntő!

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Megyei angol nyelvi verseny

A Janus Pannonius Gimnáziumban szervezett megyei angol nyelvi versenyen vettek részt iskolánk 8. osztályos tanulói, és az elért pontszámok alapján az alábbi eredmények születtek: Csille Álmos 8. a és Papp Benedek 8. c osztályos tanulók holtversenyben a VI. helyen, Nyári Aisha 8. c osztályos tanuló pedig pár ponttal lemaradva a IX. helyen végzett. A Janus Gimnáziumtól dicsérő oklevelet kaptak.

Kategória: Felső tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

VIII. Meszesi Dalfesztivál

2023. november 16-án iskolánk tanulói részt vettek a VIII. Meszesi Dalfesztiválon. A Búzavirág Énekegyüttes: Gaál Zselyke és Sütő Sára a Meszesi Általános Iskola, ECK Imre Művészeti Iskola tanulói, a Cserfa Énekegyüttes: Szekeres Zalán, Szőlősi Ármin, Melczer Szabolcs, Fábrik Noel a Meszesi Általános Iskola, ECK Imre Művészeti Iskola tanulói és a Pécsi Meszesi Általános Iskola Gyermekkórusa sikeresen lépett fel az eseményen.

Kategória: Felső tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Beszámoló a “Mozdulj a klímáért” akcióról

Mozdulj a klímáért! című akcióban a diákjaink több feladatot is teljesítettek:

  • Ékszereket, ajtódíszt készítettek természetes anyagokból.
  • Színes ceruzatartót álmodtak meg újrahasznosított anyagokból.
  • Természet művészet címmel csodálatos kompozíciók születtek.
  • Kavicsokat, terméseket festettek.
  • Versek, gondolatok születtek a közösség erejéről.
  • Faölelő emblémák készültek.
  • Húsmentes recepteket osztottak meg a gyerekek társaikkal.
  • És a zöld mérföldköveket is szorgalmasan gyűjtöttük.

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!