Múzeumpedagógia óra

   

A Zsolnay Negyedben járt a 2.B múzeumpedagógiai órán. Gergóczki Réka (PTE Művészeti Karának hallgatója) önálló kiállításán ismerkedtünk az absztrakt kortárs művészet jellemzőivel. A Kemence Galériában mi magunk is készítettünk kollázsokat, amiket ez a minimalizált stílus ihletett.

 

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Pékség látogatás

   

A pályaorientációs nap folytatásaként a TESCO pékségébe látogatott a 2.B osztály. Brióst készítettek. Érdekes volt látni munka közben a gépeket, amiket dagasztáshoz, gombócoláshoz és feltekeréshez is használnak. Fecó, a pékmester útmutatása alapján azután mindenki 6 db brióst tekerhetett fel saját kezével és édesíthetett ízlés szerint. Ezen a délutánon az iskolai, menzai uzsonna helyett mindenki a saját sütésű finomságát fogyaszthatta el, sőt még családtagjait is meglephette. Lehet, hogy közülük kerülnek ki a jövő pékei?
Köszönjük a szervezést Kolat Katalin szülőnek!

 

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Atlétika városi döntő

Atlétika Többpóba Városi Döntőn vett rész iskolánk I. korcsoportos fiú és lány csapata, ahol remekül szerepeltek. A lányok III. helyezést, a fiúcsapatunk I. helyezést ért el!
A lánycsapat tagjai: Amrei Bettina, Novák Jázmin, Pernecker Noémi, Tóth Száva, Török Boglárka
A fiúcsapat tagjai: Dobos Achillesz, Gábor Dominik, Ioedache Alexandra, Korpusz Gergő, Mecseki Levente, Radics Bálint

  

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

XXII. Apáczai Táncfesztivál

Ismét nagy sikerek a Pécsi Meszesi Általános Iskola modern tánc csoportjának háza táján. A nagy sikerű Momo című táncjáték második teltházas előadása után táncosaink kimagaslóan szerepeltek a XXII. Apáczai Táncfesztiválon.
Koszó Kíra (3.a) gyermek korcsoportban, modern tánc kategóriában az “Áramlás” című koreográfiával Arany minősítést nyert.
Középiskolás korcsoportban, kortárs tánc kategóriában pedig Ezüst minősítést nyert az “Időtolvajok” című csoportos koreográfiával.
Stefanovics Ramóna (4.b) gyermek korcsoportban, modern tánc kategóriában “Holdgyermek” című szólójával ezüst minősítést nyert. Az “Áramlás” című koreográfiával Arany minősítést nyert.
Középiskolás korcsoportban, kortárs tánc kategóriában pedig Ezüst minősítést nyert az “Időtolvajok” című csoportos koreográfiával.
Kovács Lídia (5.d) és Havasi Lili (5.b) középiskolás korcsoportban, kortárs tánc kategóriában Ezüst minősítést nyert az “Időtolvajok” című csoportos koreográfiával.
Bükösdi Mirjam (7.b) junior korcsoportban, modern tánc kategóriában a “#eltűnő kapcsolatok” című koreográfiával Arany minősítést nyert. Ugyanebben a korcsoportban és kategóriában a “Másodmagák” című duettel Ezüst minősítést nyert. A “Gondold meg! Gond? Old meg!” című koreográfiával szintén Ezüst minősítést kapott. Kortárs tánc kategóriában az “Útvesztő” című koreográfiával Ezüst minősítést nyert.
Nagy Denissza (7.a) junior korcsoportban, modern tánc kategóriában a “#eltűnő kapcsolatok” című koreográfiával Arany minősítést nyert. Középiskolás korcsoportban, kortárs tánc kategóriában az “Időtolvajok” című koreográfiával Ezüst minősítést nyert.
Varga Evelin (7.a) junior korcsoportban, modern tánc kategóriában a “#eltűnő kapcsolatok” című koreográfiával Arany minősítést nyert. Középiskolás korcsoportban, kortárs tánc kategóriában az “Időtolvajok” című koreográfiával Ezüst minősítést nyert.
Boros Réka (8.a) junior korcsoportban, modern tánc kategóriában a “#eltűnő kapcsolatok” című koreográfiával Arany minősítést nyert. Középiskolás korcsoportban, kortárs tánc kategóriában az “Időtolvajok” című koreográfiával Ezüst minősítést nyert.
Resz Eszter (8.b) junior korcsoportban, modern tánc kategóriában a “#eltűnő kapcsolatok” című koreográfiával Arany minősítést nyert.
Szívből gratulálunk a táncos növendékeinknek ezekhez a szép eredményekhez, melyeket a hétvégi szakmai versenyen értek el.

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Sport- és egészségnap

A 2019. május 11-e a mozgás jegyében telt iskolánkban. Az akadálypályákon, focimeccseken, ügyességi helyszíneken kicsik-nagyok megmutathatták edzettségüket és közben egészséges ételeket kóstolhattak. A Vöröskereszt helyszínein gyakorolhatták az újjáélesztést,a kerekesszékes közlekedést és az egészséggel kapcsolatos teszteket tölthettek ki.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat, Sport | Szóljon hozzá most!

Atlétika Megyei Döntő

Stettner János, 5.a osztályos tanuló az Atlétika Bajnokság Megyei Döntőjén I. helyezést ért el! Szép volt Jana!

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Pályaorientációs nap

Május 10-én az iskola tanulói, kicsik és nagyok a pályaorientációs nap keretében a különböző szakmákkal, foglalkozásokkal ismerkedtek.

  További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat, Pályaválasztás | Szóljon hozzá most!

Török világ projektzáró – 6. évfolyam

Május 8-án iskolánk 6. évfolyamos tanulói a Török világ projekt zárásaként Szigetvárra látogattak, ahol egy interaktív foglalkozás keretében testközelben ismerkedhettek a Szigetvári Vár történelmével, hőseivel, a korabeli öltözékekkel és fegyverekkel. A várlátogatást követően a Szigetvári Gyógyfürdőben töltöttük a délutánt. Egy nagyon eseménydús és jó hangulatú napnak lehettünk részesei.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Varázsóra – Magas hangok, alacsony hőmérséklet

Május 8-án a 2.B és a 4B osztály a Zsolnay Kulturális Negyedben járt. Egy pályázatnak köszönhető, hogy élvezhették azokat az érdekes fizikai kísérleteket, amiket Zoltán bácsi (Sebestyén Zoltán) mutatott be. Sőt aktív részesei, kísérletezői lehettek néhány hipotézis bizonyításának. Játszottak a hangokkal, az elektromossággal. Még félelmetes villámokat is előállítottak. Persze otthon nem mindegyiket ajánljuk gyakorolni…

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Egészség- és sportnap

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!