Általános iskolai beíratás

Értesítjük a szülőket, hogy a 2017-2018. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:
2017. április 20-án (csütörtök) 8.00-18.00 óráig
2017. április 21-én (péntek) 8.00–16.00 óráig

A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, de legkésőbb az azt követő évben, tankötelessé válik. Ennek megfelelően a 2017/2018-as tanévben a 2011. augusztus 31-én, vagy az előtt született gyermekek válnak tankötelessé.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

  • A gyermek nevére kiállított személyi azonosító.
  • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány.
  • Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás, óvodai szakvélemény.
  • Amennyiben a szakértői bizottság vizsgálta a gyermeket, annak a szakértői véleménye.

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Mozizott a 2.b

Április 10-én, hétfőn a DÖK-nap keretein belül az Apolló moziban megnéztük az Egy kutya négy élete című filmet. Sírtunk és nevettünk is a megható és olykor vicces filmen. Az izgalmas délelőttöt fagyizással zártuk.

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Bogádon járt a 2.b

2017. április 4-én Bogádon jártunk. A buszozás élménye mellett sok izgalmas program várt ránk. Kecskéket simogattunk, számháborúztunk, zsíros kenyeret ettünk. Elsétáltunk a közeli focipályára, ott is sokat játszottunk. Köszönjük Karsainé Baktai Juliannának a feledhetetlen napot!

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Kalandok Ceruzavárban

2017. április 5-én zárult Kalandok Ceruzavárban című iskolanyitogató programsorozatunk, melynek során a leendő elsősöknek hét próbát kellett teljesíteniük a Húsvétvárás jegyében.
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Iskolanyitogató | Szóljon hozzá most!

Labdarúgás városi bajnokság

Iskolánk leány labdarúgó csapata ebben az évben megnyerte a városi bajnokságot, és továbbjutott a megyei döntőre.
Felkészítő: Märcz Péter

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

GÉP-ÉSSZEL Baranyában

A GÉP-ÉSSZEL Baranyában gépipari szakmaismereti verseny döntőjében iskolánk három 8. osztályos tanulója Gaál Nimród, Máté Szabolcs és Pap Kristóf egy budapesti jutalomutazást nyert, melynek során részt vehetnek a “Szakma Sztár Fesztiválon”, valamint meglátogathatják a Csodák Palotáját is.

Kategória: Felső tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Mezei futóverseny

Iskolánk 4.A osztályos tanulója Vándor Rebeka kiemelkedő eredményt ért el a mezei futóverseny megyei döntőjén. Egyéniben IV. helyen végzett, míg csapatban az I. helyet szerezte meg, így részt vehet a jövő heti Gödöllőn megrendezésre kerülő országos döntőn. Felkészítő: Kovács Viktória.
Rajta kívül Samu Ferenc (csapatban VII. hely), Joszt Luca (csapatban VII. hely), Tornyos Karolina, és Komáromi Amanda (csapatban X. hely) képviselték iskolánkat.

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

LLP nyílt nap

Április 3-án újra bepillantást nyerhettek vendégeink a Lépésről lépésre program elemeibe. Az esemény az intézményünkben két éve újrainduló Módszertani Régió Központ hetedik hasonló rendezvénye volt, az Oktatási Hivatal Bázisintézményeként pedig az első.
Közel 60 érdeklődő választott magának szakterületének megfelelő bemutató órát: Bereczki Beáta játékos, tevékenykedtető matematika órája (1.a), Tóthné Göndöcs Zsuzsanna kooperatív struktúrákra épülő környezetismeret órája (2.b), Karsainé Baktai Julianna differenciált rétegmunkás matematika órája (4.b), Szarka Lászlóné kooperatív matematika órája (6.a) és Géth Judit differenciált rétegmunkás „Rómeó és Júlia” órája (8.a) minden látogató számára tartalmazott hazavihető, kipróbálható ötletet. A látogatók a módszertani sokszínűsége mellett a Lépésről lépésre programban rejlő rugalmasságot, nyugalmat, a tanítók-tanárok személyiségét emelték ki. Köszönjük a „bemutató kollégák” munkáját!
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Lépésről Lépésre Program | Szóljon hozzá most!

Formáld át! vetélkedő

Az Ökováros-Ökorégió Alapítvány a Légy Pécs Jövője! program keretében meghirdetett “Formáld át” vetélkedőjén iskolánkat két csapat is képviselte a 4.a osztályból. A vetélkedő három internetes fordulóból és egy víz világnaphoz kapcsolódó döntőből állt. A döntőben a Felfedezők és a Természetbúvárok csapata is IV. helyen végzett.
Felfedezők csapat tagjai: Betlehem Gábor Máté, Bocz Miklós, Heller Léna, Kis-Borbás Dorián, Schneider Bálint
Természetbúvárok csapat tagjai: Fazekas András, Fekete Dorina, Pohli Roland, Rubinszki Zsolt, Török Amina
Felkészítő: Patakiné Rónai Csilla
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Légy Pécs Jövője, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Bázisintézmény bemutatkozó

Március 29-én a Tavaszi Pedagógia Napok keretében iskolánk adott otthont az Oktatási Hivatal bázisintézményeinek bemutatkozó rendezvényének, melynek keretében 16 Baranya megyei intézmény – köztük iskolánk – mutathatta be jó gyakorlatait.

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!