Jótékonysági táncelőadás – A kis gyufaárus lány

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Iskolanyitogató

Kategória: Aktuális, Iskolanyitogató | Szóljon hozzá most!

Adventi játszóház

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Mecsek projektzáró 6d

2019. november 25-én került sor a Mecsek projekt zárófoglalkozására a 6.d osztályban.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Bázisintézményi Szakmai Nap

Közel 40 érdeklődő kolléga vett részt rendezvényünkön. Sokan először jártak nálunk (Komló-Kenderföld, Siklós-Sztárai, Pécs-Mátyás, Pécsvárad-Kodolányi, Drávaszabolcs, Geresdlak, Egyházasharaszti). Mások már visszatérő vendégeink Kaposvárról a II. Rákóczi Tagiskolából és Királyegyházáról.
Célunk most is a Lépésről lépésre program népszerűsítése volt. 6 bemutató óra közül választhattak a pedagógusok: Tóthné Göndöcs Zsuzsanna reggeli beszélgetés után matematika órát is tartott az 1.C osztályban. A 3.B osztályban is két foglalkozást láthattak a jelenlévők: Karsainé Baktai Julianna matematika, Jékiné Szabó Rita pedig környezetismeret órát tartott. Szarka Lászlóné 7.B osztályos matematika és Barka Szilvia 8.B osztályos történelem óráján hospitálhattak még a regisztrálók. Leginkább a tevékenykedtetés, a kooperatív struktúrák, a differenciálás jelent meg a tanítási órákon.
A szakmai beszélgetésekből kiderült számunkra, hogy legtöbben most ismerkednek ezekkel a tanulás szervezési formákkal, de vannak olyanok is, akik már régóta dolgoznak így. Éppen ezért sokan mondták azt, hogy új módszerekkel, technikákkal ismerkedtek meg, mások pedig tudtak új ötleteket szerezni munkájukhoz. Egyértelműen azt jelezték számunkra, hogy igénylik a hasonló lehetőségeket, szívesen visszatérnek még hozzánk.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Bázisintézmény, Felső tagozat, Lépésről Lépésre Program | Szóljon hozzá most!

Etyeki kirándulás

2019. november 15-én iskolánk 7-8. osztályos tanulói az EFOP-3.2.5-17 azonosítószámú, “Pályaorientáció kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében” című pályázat keretében a Korda filmstúdióba látogattak. Itt megismerkedtek a filmkészítés rejtelmeivel, kulisszatitkaival és sétáltak a római, new york-i díszletek között.

Kategória: Felső tagozat, Pályaválasztás | Szóljon hozzá most!

Iskolanyitogató – 1. foglalkozás

November 14-én tartottuk az iskolára előkészítő programunk első foglalkozását. A leendő elsősök szüleikkel együtt ismerkedtek iskolánk idei tanévben indított informatika tagozatával, játszottak a robotokkal, tabletekkel és az interaktív táblával. A program december 12-én folytatódik.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Iskolanyitogató | Szóljon hozzá most!

Erdélyi tanulók látogatása

November 12-én tíz nyolcadik évfolyamos tanuló két kísérő pedagógussal látogatott el iskolánkba az erdélyi Paptamásiból és Biharfélegyházáról. A 7.A és 7.B osztály tanulói fogadták őket. Az iskola bemutatása, körbejárása és az ebéd után egy tréningfoglalkozáson vehettek részt, majd közös sportolással zárult a délután. A rövid, de annál tartalmasabb programon új barátságok is születtek.


Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Európai Hulladékcsökkentési Hét – 2019. november 16-24.
Figyeljünk jobban a környezetünkre!
Tippek, tanácsok az aulában a faliújságon találhatók.

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Iskolanyitogató

Kategória: Aktuális, Iskolanyitogató | Szóljon hozzá most!