Atlétika városi döntő

Atlétika Többpóba Városi Döntőn vett rész iskolánk I. korcsoportos fiú és lány csapata, ahol remekül szerepeltek. A lányok III. helyezést, a fiúcsapatunk I. helyezést ért el!
A lánycsapat tagjai: Amrei Bettina, Novák Jázmin, Pernecker Noémi, Tóth Száva, Török Boglárka
A fiúcsapat tagjai: Dobos Achillesz, Gábor Dominik, Ioedache Alexandra, Korpusz Gergő, Mecseki Levente, Radics Bálint

  

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

XXII. Apáczai Táncfesztivál

Ismét nagy sikerek a Pécsi Meszesi Általános Iskola modern tánc csoportjának háza táján. A nagy sikerű Momo című táncjáték második teltházas előadása után táncosaink kimagaslóan szerepeltek a XXII. Apáczai Táncfesztiválon.
Koszó Kíra (3.a) gyermek korcsoportban, modern tánc kategóriában az “Áramlás” című koreográfiával Arany minősítést nyert.
Középiskolás korcsoportban, kortárs tánc kategóriában pedig Ezüst minősítést nyert az “Időtolvajok” című csoportos koreográfiával.
Stefanovics Ramóna (4.b) gyermek korcsoportban, modern tánc kategóriában “Holdgyermek” című szólójával ezüst minősítést nyert. Az “Áramlás” című koreográfiával Arany minősítést nyert.
Középiskolás korcsoportban, kortárs tánc kategóriában pedig Ezüst minősítést nyert az “Időtolvajok” című csoportos koreográfiával.
Kovács Lídia (5.d) és Havasi Lili (5.b) középiskolás korcsoportban, kortárs tánc kategóriában Ezüst minősítést nyert az “Időtolvajok” című csoportos koreográfiával.
Bükösdi Mirjam (7.b) junior korcsoportban, modern tánc kategóriában a “#eltűnő kapcsolatok” című koreográfiával Arany minősítést nyert. Ugyanebben a korcsoportban és kategóriában a “Másodmagák” című duettel Ezüst minősítést nyert. A “Gondold meg! Gond? Old meg!” című koreográfiával szintén Ezüst minősítést kapott. Kortárs tánc kategóriában az “Útvesztő” című koreográfiával Ezüst minősítést nyert.
Nagy Denissza (7.a) junior korcsoportban, modern tánc kategóriában a “#eltűnő kapcsolatok” című koreográfiával Arany minősítést nyert. Középiskolás korcsoportban, kortárs tánc kategóriában az “Időtolvajok” című koreográfiával Ezüst minősítést nyert.
Varga Evelin (7.a) junior korcsoportban, modern tánc kategóriában a “#eltűnő kapcsolatok” című koreográfiával Arany minősítést nyert. Középiskolás korcsoportban, kortárs tánc kategóriában az “Időtolvajok” című koreográfiával Ezüst minősítést nyert.
Boros Réka (8.a) junior korcsoportban, modern tánc kategóriában a “#eltűnő kapcsolatok” című koreográfiával Arany minősítést nyert. Középiskolás korcsoportban, kortárs tánc kategóriában az “Időtolvajok” című koreográfiával Ezüst minősítést nyert.
Resz Eszter (8.b) junior korcsoportban, modern tánc kategóriában a “#eltűnő kapcsolatok” című koreográfiával Arany minősítést nyert.
Szívből gratulálunk a táncos növendékeinknek ezekhez a szép eredményekhez, melyeket a hétvégi szakmai versenyen értek el.

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Sport- és egészségnap

A 2019. május 11-e a mozgás jegyében telt iskolánkban. Az akadálypályákon, focimeccseken, ügyességi helyszíneken kicsik-nagyok megmutathatták edzettségüket és közben egészséges ételeket kóstolhattak. A Vöröskereszt helyszínein gyakorolhatták az újjáélesztést,a kerekesszékes közlekedést és az egészséggel kapcsolatos teszteket tölthettek ki.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat, Sport | Szóljon hozzá most!

Atlétika Megyei Döntő

Stettner János, 5.a osztályos tanuló az Atlétika Bajnokság Megyei Döntőjén I. helyezést ért el! Szép volt Jana!

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Pályaorientációs nap

Május 10-én az iskola tanulói, kicsik és nagyok a pályaorientációs nap keretében a különböző szakmákkal, foglalkozásokkal ismerkedtek.

  További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat, Pályaválasztás | Szóljon hozzá most!

Török világ projektzáró – 6. évfolyam

Május 8-án iskolánk 6. évfolyamos tanulói a Török világ projekt zárásaként Szigetvárra látogattak, ahol egy interaktív foglalkozás keretében testközelben ismerkedhettek a Szigetvári Vár történelmével, hőseivel, a korabeli öltözékekkel és fegyverekkel. A várlátogatást követően a Szigetvári Gyógyfürdőben töltöttük a délutánt. Egy nagyon eseménydús és jó hangulatú napnak lehettünk részesei.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Varázsóra – Magas hangok, alacsony hőmérséklet

Május 8-án a 2.B és a 4B osztály a Zsolnay Kulturális Negyedben járt. Egy pályázatnak köszönhető, hogy élvezhették azokat az érdekes fizikai kísérleteket, amiket Zoltán bácsi (Sebestyén Zoltán) mutatott be. Sőt aktív részesei, kísérletezői lehettek néhány hipotézis bizonyításának. Játszottak a hangokkal, az elektromossággal. Még félelmetes villámokat is előállítottak. Persze otthon nem mindegyiket ajánljuk gyakorolni…

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Egészség- és sportnap

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Városi környezetverseny

Április 30-án zajlott iskolánkban a 3-4. osztályosok csapatversenye, mely az idén a vizek, vízpartok élővilágáról szólt. 8 iskolából 17 csapat mérte össze tudását: rejtvényt fejtettek, magokat csipegettek, képregényt rajzoltak és nagyon sok pontot gyűjtöttek. Jutalmul állatkerti belépőt, könyveket, ajándékokat vehettek át.
Minden csapatnak gratulálunk! Jövőre is lesz verseny…


A további eredmények itt olvashatók.


További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Bázisintézményi Szakmai Nap – 2019. április 30.

Hosszú évek óta járnak intézményünkbe kollégák ”ötletet lopni” mindennapi munkájukhoz. A mai nap témája a differenciálás volt. Géth Judit 6.A osztályban nyelvtan órán, Patakiné Rónai Csilla 2.C és Jékiné Szabó Rita 2.B osztályokban szövegértés témában mutatott lehetőséget differenciált rétegmunkára. Siklósról, Királyegyházáról és több pécsi iskolából (Belvárosi Ált. Isk., Bánki Donát Úti Ált. Isk., Éltes EGYMI, TVT és Apáczai Csere János Ált. Iskola) érkeztek érdeklődők.
Csatlakozott ehhez a csapathoz egy nyírbátori általános iskola tantestülete is. Ők az Inschool pályázat egymástól tanulási lehetőségét kihasználva jártak nálunk. A fent említett órákon kívül választhattak még a következő kínálatból: Barka Szilvia 7.B differenciálás történelem órán, Darvasi Tünde 6.B és Kovács Balázs 5.A tantárgyközi projektek, Nyíri Eszter reggeli beszélgetőkör 1.A és Stocker Tamás fejlesztő órájából.
Számukra az intézmény igazgató asszonya, Téliné Nagy Emese mutatta be az iskolát és Jékiné Szabó Rita az iskolánkban működő Lépésről Lépésre Módszertani Régió Központ vezetője az itt folyó szakmai munkát, ami a Lépésről Lépésre Programra épül.
Az egyik vendég így értékelte a látottakat: „Sajnálom, hogy csak egy órát nézhettem meg, a kollegáimtól tudom, hogy mindegyik osztályban jól érezték magukat, tudnak hazavinni valamit. Készítsetek filmeket, hogy megnézhessük azokat és legalább azokból tanulhassunk!”

További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Bázisintézmény, Felső tagozat, Lépésről Lépésre Program | Szóljon hozzá most!