Bozsik Intézményi Program

Valamennyi korosztályban iskolánk csapatai nyerték a Bozsik Intézményi Program labdarúgó tornáit. Felső tagozaton mindkét csapatunk az összes mérkőzésüket megnyerték, míg az alsó tagozaton az 2. és a 3. osztályos fiúk nyertek, míg a 4. osztályos fiúk a 2. helyen végeztek.
Felkészítők: Tallósi Zoltán, Märcz Péter

 

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Bepillantás a Lépésről lépésre programba

Pest megyéből, Ócsáról és Baranyából Mohácsról érkeztek tanító és intézményvezető kollégák az 1.B osztályba, hogy elmélyüljenek a Lépésről lépésre programban. Reggeli beszélgetés, magyar és matematika foglalkozás szerepelt a délelőtt ajánlatában. Karsainé Baktai Julianna és Jékiné Szabó Rita tanítók az LL elemei közül még a differenciálás formáiból és a kooperatív tanulás struktúráiból is mutattak be lehetőségeket.
A vendégek véleményeiből:
“Életszagú, gyermekközpontú, meggyőző.”
“Szenzációs az, hogy mennyire jól érzik magukat a gyerekek, és mennyire motiváltak!”
“Már holnaptól alkalmazni fogom a látottakat!”
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Lépésről Lépésre Program | Szóljon hozzá most!

Partnerintézményi együttműködés

2017. november 30-tól iskolánk a Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye lett.

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Szülők mesélnek az osztályban

Útjára indítottuk a “SZÜLŐK MESÉLNEK AZ OSZTÁLYBAN” sorozatunkat. Első alkalommal Andrea, Elena édesanyja olvasta el kislánya egyik kedvencét. Köszönjük Neki!

 

Kategória: Alsó tagozat, Lépésről Lépésre Program | Szóljon hozzá most!

Városi Daléneklési Verseny

A Pécsi Meszesi Általános Iskolában először került megrendezésre a kisiskolásoknak szóló Városi Daléneklési Verseny, ahol a gyermekek több olyan kategóriában mutathatták meg tudásukat, amelyek városunkban egyedülállóak úgy, mint a Mai dal és Osztályének. Azonban az iskola nagy hangsúlyt fektet a hagyományok őrzésére is, így ezt szem előtt tartva tradicionális Népdal kategóriát is meghirdetett. A verseny tisztaságára és pártatlanságára törekedve, az értékes díjakat neves emberekből álló szakmai zsűri ítélte oda. A versenybizottság tagjai olyan nevekkel találkozhattunk, mint: Schrämpf Mária, Bayer Attila, Schmidt Zoltán, Csajághy Szabolcs, Palotai Tamás, Horváth Ferenc, Mata Csaba, Tóth Gábor, Balogh András, Mészáros Vince, Kerekes Kornél, Pappné Kercsó Szilvia.
A verseny kezdetekor, a gyermekeket és az őket felkészítő pedagógusokat üdvözlő ajándékokkal várták, gondolván arra, hogy senki se menjen haza üres kézzel. A megmértetés alatt a szépen felújított iskola több mint 200 gyermeket látott vendégül, amelyhez a verseny támogatói nagymértékben hozzájárultak úgy, mint: Trafik, Rádió 1, Trubics Zorán, Ratalics Balázs, LAFARGE Cement Magyarországi Kft.
A versenyen a tanulók által elért helyezések a következő linken olvashatók: eredmények
Az eredményhirdetést követően mindenkit táncházba invitáltak, ahol népi zenére rophatták a gyerekek és felnőttek egyaránt. A talpalávalót többek között az ex Punnany Massif-os Kerekes Kornél, Mészáros Vince, és Dömény Anita biztosította.
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Karácsonyváró

December 1-én 15.00-17.00 között kézműves délutánt tartunk. Különféle anyagokból (termésekből, papírból, filcből) készítünk díszeket, karácsonyi képeslapokat. Lehet gyertyát, mézeskalácsot díszíteni, finom süteményeket kóstolni, vásárolni, karácsonyi rejtvényeket megoldani.
Mindenkit szeretettel várunk!

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Mecsek projektzáró a 6.b osztályban

November 21-én a 6.B osztály Mecsek projektzárót tartott a Mecsextrém Park területén. A jól sikerült rendezvényen több feladatot kellet megoldani a diákoknak a teremben és kint a terepen, valamint bemutatták egymásnak a csoportok által készített mecseki mondákat is.

 

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Floorball megyei döntő

Nyolc korcsoportban 10 csapattal szerepelt iskolánk a kispályás floorball megyei döntőjén. Csapataink 4 ezüst és 2 bronzérmet szereztek. Továbbjutottak az országos elődöntőre a 2. osztályos fiúk és leányok, az 5-6. osztályos leányok valamint a 7-8. osztályos leányok. Gratulálunk valamennyi csapatnak.

Felkészítő: Märcz Péter

 

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Bázisiskolai Szakmai Napok

November 16-án délután folytatódtak intézményünkben a Bázisiskolai Szakmai Napok. Műhelymunka keretében ismerkedhettek az érdeklődő pedagógusok a Lépésről lépésre programban fontos szerepet kapó ún. aktív tanulással és a szülők bevonásának lehetőségeivel.
Saját élményű játéktanulással indult a délután, majd tanórákon használható eszközöket próbálhattak ki a résztvevők. Végül fotók segítségével interaktív beszélgetés keretében kaphattak ötleteket a vendégek arra, hogyan valósulhat meg a szülők bevonása gyermekeik mindennapi munkájába.
Karsainé Baktai Julianna (tanító), Tóthné Göndöcs Zsuzsanna (tanító) és Jékiné Szabó Rita (tanító, tréner a Pécsi Módszertani Központ vezetője) vezette a foglalkozást.
Íme néhány vélemény a rendezvényről:
“Ötletekben mosolyban gazdag! Minden pillanata hasznosítható.”
“Mindig jó a hangulat, mosolygós pedagógusok vezetik a programot.”
“Rendkívül hasznos, érdekes másfél óra volt!”
“Hiteles pedagógusok, gyakorlatias tanácsok, jó ötletek, jó idejárni.”
“Sok új órán használható játékot ismertem meg.Több ilyen szakmai fórum kellene!”
“Minden alkalommal, amikor lehetőségem van rá, szívesen jövök. Sok újat tanulok.”
“Nagyon jó eszközöket és ötleteket mutattak be a pedagógusok. Jó hangulatban telt a műhelymunka.”

 

Kategória: Bázisintézmény, Lépésről Lépésre Program | Szóljon hozzá most!

Mecsek projektzáró a 6.a osztályban

2017. november 16-án került sor a Mecsek projekt zárófoglalkozására a 6.d osztályban, míg egy nappal később a 6.a osztályban. A tanulók bemutatták a projekt során készített munkáikat és számot adtak a témában szerzett ismereteikről.

 
További képek a Galéria menüpontban vagy az alábbi linkeken találhatók:
6.a osztály projektzáró
6.d osztály projektzáró

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!