iDance kupa

Bükösdi Mirjam a kozármislenyi iDance kupán “Lendületben” című szólójával arany minősítést nyert.
A Fonti Five Tánccsoporttal felnőtt korcsoportban, kortárstánc kategóriában a “Közös nevező” című koreográfiával szintén arany minősítést nyert.

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Tarka állatmesék a 2.b osztályban

Az alsós magyar munkaközösség szervezésében olvasás órán jártunk a 2. b osztályban. Aki nem ismeri a “differenciált rétegmunka” tanulásszervezési formát, annak hihetetlenül hangozhat, hogy minden gyerek 45 percen keresztül folyamatosan, megállás nélkül dolgozott. Egy pillanatot sem unatkoztak, eszükbe sem jutott mással foglalkozni. Mindenki az olvasásra és a szövegértő feladatokra koncentrált. Gratulálunk az osztálynak és Ivett néninek! Köszönjük, hogy ott lehettünk!

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Szivárványhíd országos irodalmi verseny

Schneicher Szilvia iskolánk 8.d osztályos tanulója a 7-8. osztályos korcsoportban I. helyezést ért el a Szivárványhíd ötfordulós országos irodalmi versenyen.
Felkészítő: Darvasi Tünde

Kategória: Felső tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Török világ projektzáró a 6.a osztályban

2017. május 17-én iskolánk 6.a osztályos tanulói a Török világ Magyarországon projekt zárásaként egy pécsi városnéző túrán vettek részt, melynek során végigjárták Pécs török kori emlékhelyeit, emellett minden helyszínen a csapatok érdekes feladványokat oldottak meg a témához kapcsolódóan.
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Matematika házi verseny

Nagyon szépen szerepeltek a gyerekek a minden évben megrendezésre kerülő házi matematika versenyen. A következő helyezések születtek:
1. évfolyam: Mecseki Levente 1. hely; Szokola Bálint 2. hely; Papp Benedek 3. hely
2. évfolyam: Mecseki Csenge 1. hely; Kovács-Szabó Gergő 2. hely; Jakab Zsófia 3. hely
3. évfolyam: Bükkösdi Napsugár 1. hely; András Dániel 2. hely; Hefner Patrik és Vavika Richárd 3. hely
4. évfolyam: Hering Levente 1. hely; Árvai Amira 2. hely; Peti Zsófia 3. hely
Emellett minden résztvevőnek gratulálunk!!!

  

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

XX. Apáczai Táncfesztivál

2017. május 13-án iskolánk négy tanulója – Boros Réka (6.a), Bükösdi Mirjam (5.d), Nagy Denissza (5.a) és Varga Evelin (5.a) – eredményesen szerepelt a XX. Apáczai Táncfesztiválon.
Boros Réka, Nagy Denissza és Varga Evelin “Bizalom” című triójával kortárstánc kategóriában, felsős korcsoportban ezüst minősítést nyertek.
Nagy Denissza a Fonti Five Tánccsoporttal felsős korcsoportban, kortárstánc kategóriában, a “Pán serege” című koreográfiával ezüst minősítést nyert.
Boros Réka, Nagy Denissza és Varga Evelin a Fonti Five Tánccsoporttal középiskolás korcsoportban, moderntánc kategóriában a “Kavalkád” című koreográfiával bronz minősítést értek el.
Bükösdi Mirjam a Fonti Five Tánccsoporttal középiskolás korcsoportban, kortárstánc kategóriában a “Közös nevező” című koreográfiával ezüst minősítést nyert, a “Lendületben ” című moderntánccal pedig bronz minősítést.

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Lépésről lépésre a felső tagozat felé… – 4.b

Már régóta tudjuk, hogy jövőre Balázs bácsi lesz az osztályfőnökünk. Ő már sokszor járt nálunk, megismerni jött bennünket. Látott minket a legkülönbözőbb helyzetekben “dolgozni”: kooperatív csoportmunka alatt, differenciálás közben, sportolás alatt, fejlesztésen – angol – matematika – magyar – testnevelés órákon. Járt nálunk Reggeli beszélgetésen is. Ma mi voltunk nála vendégségben, elvitt minket birodalmába, az informatika terembe, ahol játékos módon megmutathattuk, hogyan használjuk a billentyűzetet és az egeret. Köszönjük Balázs bácsi a szórakoztató, játékos órát! Szeptemberben már “régi” ismerősként köszöntjük egymást!

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Modern tánc vizsga

2017. május 10-én került megrendezésre iskolánkban a modern táncot tanulók vizsga bemutatója. A tanulóink évfolyamonként mutatták be tánctudásukat.
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat, Sport | Szóljon hozzá most!

LLP képzések

A Parners Hungary Alapítvány és az intézményünkben működő Lépésről Lépésre Módszertani Régió Központ közös képzési ajánlata a következő linken található. http://kepzesek.lepesrollepesre.eu

Kategória: Lépésről Lépésre Program | Szóljon hozzá most!

Budapesti kirándulás

2017. május 3-án iskolánk 12 tanulója budapesti kiránduláson vehetett részt a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány szervezésében. A program keretében tanulóink az NNG Szoftverfejlesztő és Kereskedelmi Kft. irodájában ismerték meg, hogyan zajlik egy nap egy informatikai cégnél: bejárták az irodát a parkolóháztól a tetőkerten át a tárgyalókig, navigációs szoftvereket próbáltak ki, beszélgettek a cég munkatársaival, az ebédszünetben pedig pizzáztak egyet. A délután folyamán megtekintették a Mammut Bevásárló- és Szórakoztatóközpontban az alapítvány szervezésében, a Rubik-kocka Mozaik Jótékonysági és Edukációs Rekordkísérlet program keretében elkészített legnagyobb magyar kétoldalú Rubik-kocka mozaikot.
Köszönjük a programot a Messzehangzó Tehetségek Alapítványnak és az NNG Kft. munkatársainak!

 

További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!