Gép-Ésszel szakmaismereti verseny

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a „Gép-Ésszel Baranyában” címet viselő szakmaismereti pályaválasztási versenyen iskolánk 7.a osztályos csapata I. helyen végzett. A verseny során a fiúknak nem csak az évek óta hiányszakmaként jegyzett gépipari szakmák megismerésére nyílt lehetősége, hanem egy lépegető robotot is összeállítottak. A feladat megoldásához a csapattagoknak fúrni, fűrészelni, csavarni, ragasztani, vágni, mérni, számolni kellett, közben megismerkedtek a fogaskerék meghajtás, az alapvető villamosság működésének elveivel. A zsűri az értékeléskor a robot működését, precizitását, a szakmaiságát, és az összeállítás esztétikus megjelenését egyaránt vizsgálta. Szívből gratulálunk a Space Engineers csapat tagjainak: Hefner Patriknak, Lehotai Gergőnek és Csille Zéténynek, valamint felkészítőjüknek Lerf Verona tanárnőnek!

Kategória: Felső tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Papírgyűjtés

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Nyári tematikus táborok iskolánkban

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Városi vetélkedő

Iskolánkból két csapat nevezett a “Formáld át” vetélkedőre. A döntőben részt vevő csapat tagjai: Kardulecz Liliána, Orsós Vendel, Komáromi Erik, Orsós Gergő 4.A osztályos tanulók. Felkészítő tanár: Jakab Yvett
Gratulálunk a “Meszesi Lelkesek” csapatának!

Ilyennek képzelik az iskolások a zöld Pécset!

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Mestermunka bemutatók a 8. évfolyamon

2021. május 31-én került sor a 8.A és 8.B, míg június 2-án a 8.D osztály Mestermunka projektjének zárására, melynek során tanulóink az általuk választott témában bemutatták az elkészített produktumaikat és előadták a hozzákapcsolódó prezentációikat. Színvonalas bemutatókat hallhatott a zsűri, melyek eredményeként minden tanuló átvehette a jól megérdemelt Mesterlevelét.

További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Balatoni tábor 2021 – időpontváltozás

Kategória: Tábor | Szóljon hozzá most!

Angol vizsga

2021. május 28-án került megrendezésre iskolánkban a nyolcadik osztályosok nyelvvizsgája. Az angol nyelvet emelt óraszámban tanuló diákok alapfokú nyelvvizsgának megfelelő házi vizsgát tettek, mely írásbeli és szóbeli fordulókból állt. A diákoknak 60 %-os eredményt kellett elérniük a sikerhez és mindannyian kiválóan teljesítettek.

Fazekas András, Ponnert Míra, Heller Léna, Schneider Bálint, Török Amina, Betlehem Máté, Bocz Miklós, Kis-Borbás Dorián, Cigány Zsanett, 8.A osztályos tanulók és Peti Zsófia, Ferenczi Lili, 8.B osztályos tanulók

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Játsszunk!

Új játékokkal bővült a játékterem kínálata.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Gyász

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Pályázati jutalom

Iskolánk részt vett a “Happy hét” pályázaton, mely a vízivás fontosságára hívta fel a figyelmet, így az 1.A osztály tanulói a sok otthon készült rajzaikért “vizes” jutalmat vehették át.

Kategória: Alsó tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!