Hős-tábor – 4. nap

Ahogy egyre melegszik az idő, úgy lesz egyre kellemesebb a Balaton vize, így szabadidőnket leginkább lubickolással töltöttük. Azonban a munka sem maradhatott el. Az előző nap megírt forgatókönyvek alapján elkezdtük filmjeleneteink forgatását. A Hőshatos elnevezésű próbák során a levegő- és szélmanipulációs, a molekuláris manipulációs, a sugárnyaláb manipulációs, a levitációs, az akaratátvitel és tudatkontrolláló képességeink és az emberfeletti intelligenciánk került a középpontba. A délután folyamán kézügyességünket pedig kanálbábu készítéssel és körmön fonással tehettük próbára. Várjuk a következő napi folytatást!

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Hős-tábor – 3. nap

Szombat délelőtt csapatzászlóink elkészítése mellett megírtuk szuperhős filmjeink forgatókönyvét. Délután tudtunk végre fürdeni a Balatonban, majd kreativitásunkat kihasználva elkészíthettük képregény hűtőmágneseinket. „Hőstükör”-ben a 7-8. évfolyamos táborozóink kerültek sorra. Mind ezek mellett folyamatosan színesítjük tábori molinónkat is.

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Hős-tábor – 2. nap

Hős-táborunk második napján bár a fürdés kimaradt, mégis nagyon eseménydús napot zártunk. Délelőtt folyamán a Szegedi Miniszínház Don Quijote kalandjai című előadását tekintettük meg, majd egy izgalmas kódfejtés eredményeként hozzájutott videóüzenetből megtudtuk heti feladatunkat: egy őrült filmrajongó gonosztevő azzal fenyegetett meg minket, hogy a földig rombolja a tábort, amennyiben nem készítjük el neki a 2019-es év legjobb szuperhős filmjeit. Így szeretett táborunk megvédése érdekében lázas munkában nekiálltunk a filmek elkészítésének. A délután folyamán elindultak az egyéni hőspróbák, valamint a „hőstükör” tréningfoglalkozás is. Az este folyamán tábori molinónk elkészítésének is nekiálltunk.

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Hős-tábor – 1. nap

Elérkezett a várva várt balatoni tábor napja!
A megérkezés és a szobák elfoglalása után felavattuk első táborozóinkat, majd az előző napok hűvös időjárása ellenére sem maradhatott el a fürdés a Balatonban. Este vendégeink érkeztek Superman, Batman és Hulk személyében, akik hivatalosan is megnyitották hős-táborunkat és letették esküjüket táborunk tinédzsertagozatának tagjai is.

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Iskolánkba tanítót keresünk

A jelentkezéseket önéletrajzzal a pecs@meszesisuli.hu címen várjuk.

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Nyári ügyeleti napok

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Olvasóverseny

Kategória: Felső tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Olvasóverseny

A HEBE Kft. 2018-2019-es tanévben meghirdetett országos tavaszi olvasóversenyén Varga Ákos, 5.a osztályos tanulónk az 5-8. osztályos korcsoportban I. helyezést ért el.
Kiváló teljesítményéhez gratulálunk!

Kategória: Felső tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Sirály Táncfesztivál

A Pécsi Meszesi Általános Iskola moderntáncosai a szakmai zsűri döntése alapján mind bekerültek a döntőbe. A két napos versenyprogram gálája, mely egyben a döntő is, az Anna Grand Hotelben került megrendezésre. Koszó Kíra (3.a) és Kovács Lídia (5.d) “A hatalom” című koreográfiával középiskolás korcsoportban a döntőig menetelt. A #eltűnőkapcsolatok című koreográfiával Boros Réka (8.a), Bükösdi Mirjam (7.d), Nagy Denissza (7.a), Resz Eszter (8.b) és Varga Evelin (7.a) elnyerte a legjobb társadalomkritika különdíját, Stefanovics Ramóna pedig megnyerte a gyermek kororsztály legjobb előadói díját “Holdgyermek” című szólójával. Bükösdi Mirjam a Fonti Five Táncműhely táncosaival az “Útvesztő” című koreográfiával a korcsoport második helyezését nyerte el. Szívből gratulálunk moderntáncos tanulóinknak a kimagasló eredményekhez.

  További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Sport, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Balatoni tábor 2019

A nyári balatoni tábor időpontja: 2019. augusztus 15 – 21.
A táborról részletes tájékoztató és a szülői nyilatkozat az alábbi linkeken elérhető:

Balatoni tábor tájékoztató
Szülői nyilatkozat táborozáshoz

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!