Kerékpár projekt a 3.C osztályban

Vidáman kerekeztünk a Drótszamár KRESZ-Parkban. Néhányan még a kerekesszéket is kipróbálták. Rollerezők és gyalogosok tették teljessé a forgatagot. Miklós bácsi nagyon megdicsérte a csapatot. Jó móka volt!

Kategória: Alsó tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Papírgyűjtés eredménye

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Szakmai program

Szeptember 9-10-én délután az alsó tagozat tanítói műhelymunkán vettek részt. Téma: Differenciálás – Bloom taxonómia. Cél a közös gondolkodás, ötletelés, egymás munkájának segítése volt. A továbbképzést Tóthné Göndöcs Zsuzsanna és Jékiné Szabó Rita tanítók, mesterpedagógusok vezették.

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Papírgyűjtés

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Nyertes pályázat – Közönségszavazás

A Balatoni Hajózás Zrt. pályázatán iskolánk tanulója Amrein Dániel 2. osztályos tanuló magyarországi általános iskola alsó tagozat (6-10 éves korosztály) kategóriában III. helyezést ért el. Munkájához gratulálunk!
Még zajlik a közönségdíjasok kiválasztása, így Dani alkotására itt lehet szavazni  egy “like” nyomásával.

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Gyászhír

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Tanévnyitó 2021

2021. szeptember 1-jén ünnepélyes tanévnyitóval és az első osztályos tanulók köszöntésével iskolánkban is megkezdődött a 2021/2022-es tanév.

További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Tanévkezdési információk 3.

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

7 nap a Balaton körül 2021

Véget ért idei táborunk. Az utolsó napra pakolás, sportolás, közös pizzázás és a búcsú pillanatai maradtak. De mielőtt lezárnánk balatoni körutunkat röviden tekintsünk vissza mi is történt velünk az elmúlt héten.
Az időjárás szeszélyes oldalát mutatta: míg a tábor első felében szikrázó napsütésben élvezhettük magyar tengerünk hűsítő vizét, addig az utolsó napokra a szeles, hűvös idő ezt már nem tette lehetővé. Azonban ez sem szegte kedvünket és 7 nap alatt „körbejártuk” a Balatont élményekkel gazdagodva.
Minden nap egy-egy érdekes feladványon keresztül derült fény aznapi helyszínünkre. Első napi állomásunk Balatonfenyves volt, melynek apropójaként a Balatonfenyves feliratot jelenítettük meg ötletes megoldásokkal. Balatoni körutunk második napján Siófokra „utaztunk” és a buli hangulatát fokozva videóklipeket forgattunk ismert nyári slágerekhez, melyek premierjére a záróest során került sor. Ezután Tihany következett, melyhez kapcsolódva megírtuk saját balatoni mondáinkat, melyeket füzet formájában megjelenítettünk és illusztráltunk is. Badacsony hegye saját vulkánmakettek készítésére ihletett bennünket, melynek eredményeként az utolsó napon vulkánkitöréseknek is részesei lehettünk. Az ötödik napon a szigligeti várat fedeztük fel és a látottakról lapbookot készítettünk. Balatoni körutunk utolsó teljes napjának állomása Keszthely volt, ahol a városhoz kapcsolódó kérdések után kutakodtunk, majd a számszerű válaszokból kapott végeredményt különböző formákban meg is jelenítettünk.
A hét során lehetőségünk volt kiváltani balatoni útleveleinket is, melyeken szereplő próbatételek teljesítésével értékes ajándékokhoz jutottunk. Ezek mellett sportoltunk, kézmüveskedtünk, kirándultunk Fenyvesre és persze fürödtünk a Balatonban, valamint elkészítettük immáron hagyományosnak mondható tábori molinónkat is.
Élményekben és eseményekben gazdag táboron vagyunk túl. Táborunkat elhagyva könnyes szemmel tekintettünk vissza és várjuk a jövő évi balatoni tábort.

Kategória: Tábor | Szóljon hozzá most!

Autósok figyelem! Változik a parkolás…

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!