Advent

2022. november 25-én reggel Benedek Anikó fejlesztő pedagógus fejlesztő csoportja egy kedves kis ünnepséget tartott, amely a téli ünnepkörről, az Advent időszakáról szólt. A tanulók sokat készültek erre az eseményre díszítéssel, prózával és verssel. Az általuk készített faliújság segít abban, hogy jobban megértsük a szeretet ünnepének fontosságát. Téli szünetig megtekinthető a fejlesztő folyosón.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

EpiKalandorok kirándulás

2022. november 23-án a 7 a, 7.b és 6.a osztály tanulói az EpiKalandorok projekt keretén belül tanulmányi kiránduláson vettek részt az Orfűi Malmoknál. A papírmerítés foglalkozáson a tanulók sokat megtudhattak a középkori, és koraújkori papírkészítésről. Megtekinthették a papírmerítő műhelyeket, megismerhették a papírkészítés eszközeit, melyeket a papírmerítés során maguk is használhattak.  A foglalkozás végén mindenki egy-egy merített papírral térhetett haza. A malomtúrán pedig a malmok történetét és működését ismerhették meg interaktív módon. Sétát tehettek a múzeum épületei között, és a három, különböző malmot belülről is megtekinthették.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Bemutató óra 4.C

2022. november 21-én iskolánk 4.C osztályának tanulói megmutatták, hogy milyen ügyesek a reciprok olvasás technikájának alkalmazásában. Az óra témája a Titanic fedélzetén című meseregény 9. fejezetének feldolgozása volt. Ez az esemény fontos állomása volt az osztály Titanic projektjének. Az iskolánkból és más iskolából érkezett vendég tanítók, tanárok az óra után műhelymunkán vettek részt, mely a projekt módszerről szólt.

Kategória: Alsó tagozat, Lépésről Lépésre Program, Projektek | Szóljon hozzá most!

Mecsek projektzáró a 6.C osztályban

2022. november 23-án a Mecsek projektzárók sorát a 6.C osztályé zárta a hatodik évfolyamon. A szép számban megjelenő közönség megtekinthette a tanulók által írt mondákból készített filmeket, részese lehetett egy vidám hangulatú Game shownak, melynek során a csapatokba rendeződött tanulóknak a minél sikeresebb szerepléshez szükség volt a témában szerzett ismereteik mellett az érvelési képességeikre is. A projektzáró befejezéseként megtekinthető volt a tanórákon készített produktumokból és a projekt során összeállított egyéni portfóliókból rendezett kiállítás. Az este egy állófogadással zárult.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Mecsek projektzáró a 6.A osztályban

2022. november 22-én került sor a Mecsek projekt zárófoglalkozására a 6.A osztályban. Az osztály tanulói párokba rendeződve egy jó hangulatú vetélkedő keretében adtak számot a témában szerzett ismereteikről.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Mecsek projektzáró a 6.B osztályban

A 6.B osztály november 18-án két színhelyen tartotta projektzáróját: az eredeti elképzelés szerint Rigó kúton egy akadályverseny formájában, de mivel az eső közbeszólt, így a Mecseki mondák, valamint egy angol nyelvű erdei történetük előadását már az iskolában mutatták be. Az ázott, de jó hangulatú csapat itt kóstolhatta meg az erdő terméseiből készült finomságokat és egy közös teázással zárhatta ezt az emlékezetes napot.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

“KOMPOSZTÁLÁSSAL A JÖVŐÉRT” pályázat

A pályázaton iskolánk egy komposztáló ládát és egy ezzel kapcsolatos élményfoglalkozást nyert, melyre tegnap került sor iskolánkban.
A Humusz Szövetség jóvoltából a 3.A osztály egy interaktív foglalkozáson vehetett részt. Ennek keretein belül megismerkedhettek a komposztálás rejtelmeivel, találkozhattak a folyamatban résztvevő állatkákkal, kis kertet építhettek, kirakózhattak. A gyerekek nagyon élvezték, olyannyira, hogy félelmüket legyőzve kezükbe vették/megtapogatták a foglalkozáson megismert kis lényeket is.
Köszönjük a szövetség tagjainak és nagy lelkesedéssel kezdjük a levelek ládába gyűjtését!

Kategória: Alsó tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Floorball diákolimpia – megyei fiú döntő

Újra FLOORBALL DIÁKOLIMPIA megyei döntő, csak épp a fiúknak! Itt is mind a 4 korcsoportban versenyeztünk, szépen küzdöttek a srácok! Bár dobogós helyezést nem sikerült elérni, de mi nagyon büszkék vagyunk rájuk, mert szépen, sportszerűen küzdöttek és nagyon hajtottak!
Eredmények:
1. korcsoport IV. helyezés.
2. korcsoport VII. helyezés.
3. korcsoport IV. helyezés.
4. korcsoport VI. helyezés.

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Floorball diákolimpia – megyei leány döntő

FLOORBALL DIÁKOLIMPIA megyei leány döntőt rendezett iskolánk, ahol mind a 4 korcsoportban indítottunk csapatokat és nem hiába!
Eredmények:
1. korcsoportos csapatunk II. helyezést ért el.
2. korcsoportos csapatunk III. helyezést ért el.
3. korcsoportos csapatunk III. helyezést ért el.
4. korcsoportos csapatunk I. helyezést ért el.
Gratulálunk!

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Vár a Meszesi Suli – Iskolanyitogató

Kategória: Iskolanyitogató | Szóljon hozzá most!