Határtalanul!

A Budai Városkapu Általános Iskola és a Vasasi Általános Iskola 45 diákja és 7 pedagógusa a Határtalanul! – Magyar történelmi és kulturális kincsek nyomában Horvátországban című program keretében ötnapos horvátországi kiránduláson vettek részt június 20-24. között.
A horvátországi kirándulás beszámolója itt olvasható.
A kirándulásról készült videó:

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Közérdekű információk

Nyári ügyelet az alábbi napokon 9:00-12:00 óráig.
2017. július 5. (szerda)
2017. július 19. (szerda)
2017. augusztus 2. (szerda)
2017. augusztus 16. (szerda)

Balatoni tábor
2017. július 27.- augusztus 2. Balatonfenyves-alsó

Pótvizsga és osztályozó vizsga
2017. augusztus 29. (kedd) 8:00

Első tanítási nap
2017. szeptember 1. (péntek) 8:00 óra
A tanítás ünnepélyes tanévnyitóval kezdődik.

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Vakáció

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Ballagás 2017

2017. június 15-én került sor iskolánkban a Ballagási és tanévzáró ünnepélyére. Iskolánk 8.a, 8.b és 8.d osztályos tanulói elbúcsúztak tanáraiktól, tanulótársaiktól. Az ünnepélyen díjazásra kerültek a tanév során kiemelkedőt nyújtott tanulóink. A műsort művészeti iskolás tanulóink és iskolánk aerobik csoportjának előadásai színesítették. Az ünnepély végén az elballagó diákjaink elhelyezték nevüket a ballagók falán.
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Az iskola tisztaságért…

2017. június 12-én papírgyűjtést, udvartakarítást tartottunk, a Biokom támogatásával. Az osztályok rekordmennyiségű papírt, karton gyűjtöttek, gazoltak, szemetet szedtek. Így több zsák zöldhulladék, szemét került elszállításra, s az udvar rendezettebb lett.

 
Papírgyűjtés eredménye ide kattintva olvasható.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

„Lapot kaptunk”

A Lapot kérünk! matematikai oktatójáték csapata „Vár a szorzótábla vár” pályázatot hirdetett, melyre rajzokkal, fényképekkel lehetett nevezni. Iskolánkból a 2.d osztályosok készítettek közös plakátot „Miért szeretjük a Lapot kérünk! játékot” címmel. Jutalmul 30 db szorzókártya csomagot kapott iskolánk.
Jövőre szorozhatunk..!

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

„Ki a tanteremből” nap

Június 13-án iskolánk minden osztálya kirándulni ment, így ünnepeltük a ”Ki a tanteremből” napot, mely egy nemzetközi akció. Célja, hogy a diákok, tanárok ezen a napon a termekből kiszabadulva a szabadban, friss levegőn tanuljanak, beszélgessenek, érezzék jól magukat.
„A természet tanít, levegőztet, aktivizál, serkenti a képzelőerőt, meghat és elbűvöl.”
Ennek igazságát bizonyítják a változatos helyszíneken készült képek.

       

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Projektzáró és búcsúzkodás a 4.b osztályban

Hihetetlen, de 4 év eltelt együtt “jóban-rosszban”. Elérkezett az utolsó, immár 8. előadásunk, aminek forgatókönyvírója, rendezője és egy falusi asszony képében egy szereplője is Julcsi néni volt. Rita néni rendező asszisztensként működött közre és szintén egy falusi embert játszott a KIRIKOU és a boszorkány című afrikai mesében. A darab érdekessége, hogy Anett és Roland, akik az életben is egy párt alkotnak, a felnőtt Kirikout és Karabát alakították (ők szülők az osztályban).
A színházi előadás után igazi meglepetésben volt részünk nekünk tanítóknak. Tudtuk, hogy hetek óta folyik valami készülődés, hiszen reggelente szülői engedéllyel Juli (Enikő anyukája) átvette tőlünk a gyerekeket és elküldtek minket “büfézni”. De ez a meglepetés mindent fölülmúlt! A szülők nevében Anett köszönte meg 4 éves munkánkat, majd a gyerekek meghatott, el-elcsukló hangon mondták el verseiket, énekelték el tiszta, őszinte gyermekhangon dalaikat.
Velük sírtunk és nevettünk mi is! Köszönjük ezt a kedves, szép meglepetést MINDENKINEK!!! És köszönjük a 4 év munkáját szülőknek, gyerekeknek egyaránt!
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

8. évfolyam a Planetáriumban

2017. június 7-én iskolánk 8. évfolyamos tanulói egy planetáriumi előadáson vettek részt a Zsolnay Negyedben, ahol egy szórakoztató csillagászati bemutatóban volt részük.

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Szivárványhíd országos irodalmi csapatverseny

Iskolánk csapata I. helyezést ért el korcsoportjában a Szivárványhíd ötfordulós országos irodalmi csapatversenyen. A csapat tagjai: Faganelli Anna, Orsós Ivett és Schneicher Szilvia (8.d osztályos tanulók).
Felkészítő: Darvasi Tünde

Kategória: Felső tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!