Őszi szünet

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Sárkányok tánca – október 23-i ünnepély

Iskolánk a “Sárkányok tánca” című ünnepi műsorral emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról.


További képek az ünnepélyről a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Halloween 2021

2021. október 20-án került megrendezésre iskolánk angolos teamjének és a sulirádió stábjának szervezésében a hagyományos halloween napunk. A programban szerepelt osztálydekorációs-, tökfaragó- és jelmezverseny mellett szellemvadászat, QR kód alapú halloweeni rejtvény, zenefelismerés, rímfaragás és kvízfeladatokat, a kicsiknek pedig különböző ügyességi feladatok. A vidám délelőtt egy halloweeni tánc zárta.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Beszámoló a „Mozdulj a klímáért 2021” kampányról

A kampányidőszak alatt több zöld programunk volt, köztük papírgyűjtés, Európai Diáksport Nap. Iskolai közösségi akcióként az „Élőképet” választottuk, melynek megformálásában az összes tanuló részt vett. A szabadon választható feladatok közül az osztályok a következőket teljesítették a FÖLDÜNK-ért!
1. Földszínekkel készült alkotások 1.a, 2.a, 3.a, 4.b, 3.c, 5.c
2. Földinduló 4.a, 4.b
3. Növényültetés, kertgondozás 5.b, 8.d
4. Föld alatti főzőklub 6.a, 7.d

 

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Őszi kiállítás

“Itt van az ősz, itt van újra” címmel kiállítást rendeztünk az aulában. Az ötletes, kreatív alkotásokért az alsós osztályok dicséretben részesültek.

Kategória: Alsó tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Végre újra együtt! – 3.C

Kerékpár projektünk zárásaként ismét együtt tölthettünk néhány kellemes percet. Újra összetalálkozott gyerek-szülő-tanító. Az udvaron ügyességi versenyt tartottunk, a könyvtárban pedig KRESZ-totó és kvízjáték várt ránk. Minden kisgyerek ajándékot kapott, mert a város bringaboltjaiból és pedagógiai asszisztensünk apukájától (aki maga is neves versenyző volt) rengeteg a témához kapcsolódó tárgyat kaptunk.

Kategória: Alsó tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Pál utcai fiúk projektzáró a 6.C osztályban

Rendhagyó módon 2021. október 15-én került sor a Pál utcai fiúk projekt zárására a 6.C osztályban. A csapatok egy izgalmas nyomozás során derítettek fényt a regényben fellelhető bűntényekre és nyerték el jó megérdemelt jutalmukat.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Mesevetélkedő

Ma délután a 2-4. osztályok a mesék birodalmába “utaztak”, ahol hat próbán keresztül mérték össze “mesés” tudásukat. A próbákat minden osztály sikeresen teljesítette és jó hangulatban fogyasztották el a megérdemelt jutalmukat.

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Mezei leány futóverseny leány

Október 12-én rendezték a városi Mezei Futóverseny leány fordulóját a Tüskésréten. Iskolánkat a 6.C osztályos lányok képviselték és szépen helytálltak! V. helyen zárt a csapat és Garai Andrea az egyéni V. helyezésével továbbjutott a megyei fordulóra! A csapat többi tagja: Nagy-Bán Rebeka, Németh Zsófia, Sárosi Veronika.

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Toborzó Sport Roadshow

A mai napon egy egyetemi projekt keretében iskolánk 6.b osztályos tanulói részt vettek a PTE TTK SPORTTUDOMÁNYI INTÉZET által szervezett sportfoglalkozáson. A délelőtt folyamán egyetemi hallgatókkal együtt végeztek különböző játékos feladatokat különböző eszközökkel: használtak rollert, teqball asztalt, bosut, tollasütőt, foci labdát… A gyerekek nagyon jól érezték magukat, és egy kis ajándékkal, élményekkel gazdagodtak a nap folyamán.

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!