Kirándultunk

Szerdán osztályaink kirándulásokon vettek részt. Komlótól Pécs belvárosáig, Árpádtetőtől a Tettyéig, a Dömörkaputól a Zsolnay Negyedig sok helyen jártunk, sok élményt gyűjtöttünk.

Kategória: Alsó tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Balatoni tábor 2024 – szülői értekezlet

Kategória: Tábor | Szóljon hozzá most!

Év végi programok

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Élményzóna

Iskolánk 3-8. osztályos tanulói az Élményzóna Egyesület által szervezett sport és-kalandnapon vettek részt 2024. június 14-én. Az érdekes feladatok közben közösen sportoltak, játszottak az osztályok, s próbára tették ügyességüket, gyorsaságukat is. A rendezvény kiegészítéseként igazi rally autók nyújtottak élményt a gyerekeknek.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Mesevetélkedő az 1-2. évfolyam

2024. június 16-án az 1-2. évfolyamosok a mesék között barangoltak. A sárkány legyőzéséhez többféle feladatot kellett teljesíteniük. Volt ügyességi játék, képkereső, puzzle, zenefelismerés. Minden osztály élvezettel játszott, így már egy sárkány sincs az iskolában!

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Török világ projektzáró a 6.A osztályban

2024. június 13-án sikeresen zárta „Török világ” című projektjét a 6.a osztály. A projekt folyamán a tanulók megismerkedtek egy olyan történelmi korszakkal, amely Magyarországot több emberöltőn át érintette és ez által nyomokat hagyott kultúránk több területén is. Az osztály tagjai a különböző szaktantárgyaikon keresztül tanultak a török korra jellemző sajátosságokról. Pécs török kori emlékeihez, híres épületeihez idegenvezetőkként kalauzolták el ma a közönséget, közben megmutatták angol és német nyelvtudásukat is. Szaktantárgyi tevékenységeiket, a projekt egyik produktumaként, egy díszes lapbookba gyűjtötték. Ezekből a munkákból láthattunk ma ízelítőt, amikor bemutatásra kerültek projektfeladataik. Végezetül, a „Fülemüle” vagy a Rossz szomszédság török átok című színdarabot adták elő, mely sok derűs jelentettel szórakoztatta a vendégeket. A délután zárásaként egy török csemegés büfé várta az éhes érdeklődőket.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Projektzáró a 3.A osztályban

2024. június 13-án délután a 3.A osztály a mesék vándorútján a Négyszögletű kerek erdőben jártak. Az énekes, mozgásos játékok mellett interaktív feladatot oldottak meg és előadták  a Vacskamati virágja című mesét. Zárásként a szülőkkel együtt egy kvízjátékban mérték össze tudásukat, amit több hét alatt Lázár Ervin meséiből szereztek.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Pál utcai fiúk projektzáró az 5.B osztályban

2024. június 13-án került sor A Pál utcai fiúk projekt zárására az 5.B osztályban. A tanulók bemutatták a projekt során készített produktumaikat, a méta játékot, magyar, angol és német nyelven a kedvenc szereplőiket, feldolgozták és előadták a regény fontosabb jeleneteit és elénekelték a “Mi vagyunk a Grund” című dalt.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Virág projektzáró a 3.B osztályban

2024. június 12-én iskolánk 3.b osztálya sikeres Virág projektzárót tartott.

Kategória: Alsó tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Látogatás a Vadkörtés tanyára

2024. június 12-én a 4.A osztály ellátogatott a Hosszúhetényben található Vadkörtés tanyára. A gyerekek nagyon sok érdekes dolgot tudhattak meg a solymászkodásról, az íjászatról, az őseinkről, kipróbálhatták a kürtőskalács sütést, rengeteg állattal találkozhattak, többek között egy ma hajnalban született kis csikóval és tarthattak barna rétihéját is a kezükön. A rossz idő ellenére is rendkívül jól érezték magukat a gyerekek és rengeteg élménnyel tértek haza.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!