Medve Matek Szabadtéri Matematikaverseny

Iskolánk 4.c osztályos diákjai 2023. június 4-én három csapattal vettek részt a Medve Matek Szabadtéri Matematikaverseny pécsi fordulóján. A versenyre több, mint 800 résztvevő érkezett Baranya, Tolna és Somogy megyéből.
Tanulóink a koala papír alapú kategóriában a következő eredményt érték el:

  • Juhos Benjamin és Melczer Szabolcs csapata ezüst medve rang,
  • Sütő Sára, Tihanyi Bianka Boglárka és Vucskovics Babett Alina csapata arany medve rang,
  • Kis-Keresztes Eliza és Szőllősy Lilla csapata arany medve rang, a kategóriában a második legjobb eredménnyel.

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Országos Méh-Ész Logikai Verseny

Lezárult az ötfordulós Országos Méh-Ész Logikai Verseny, melyen iskolánk 14 alsó tagozatos tanulója méretette meg magát. A verseny célja a résztvevők érdeklődésének felkeltése az informatika, a robotika iránt, az algoritmikus gondolkodás és a kreativitás fejlesztése. A tanulók a verseny során Zazi, a robotméhecske izgalmas kalandjait követhették végig és segíthették abban, hogy eljusson a céljához, miközben jelvényeket és pontokat gyűjtöttek és végezetül átvehették a jól megérdemelt emléklapjukat.
A résztvevő tanulók:
2.A osztály: Böröcz Ármin, Fábián Lili, Nemes Dániel, Rapcsák Emma
3.A osztály: Csonka Lara, Dévai Zoé, Lehőcz Zoltán, Ócsárdi Laura, Tárnai Dávid
3.B osztály: Tihanyi Veronika
4.C osztály: Kiss-Keresztes Eliza, Lakat Brigitta, Sütő Sára, Tihanyi Bianka

Kategória: Informatika, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Erdei iskolában járt a 6.C osztály

2023. június 5-én iskolánk 6.C osztálya Mókus Suli Erdei Iskolában járt. Az erdei ökoszisztéma témakörét körbejárva, sok újdonságot tanulva testközelből ismerkedhettek meg a tanulók az erdő élővilágával a gyepszinttől egészen a lomkoronaszintig.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Sportoljunk együtt!

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Természetjáró szakkör

Iskolánk természetjáró szakkörének tagjai 2023. június 3-án Hosszúhetényből indulva meghódították a Mecsek legmagasabb csúcsát és a Zengő kilátóból gyönyörködtek a kilátásban. A magasból a Dombay-tóhoz vezetett az út, ahol a megfáradt lábakat megmártóztatták a tó hűs vízében.

Kategória: Felső tagozat, Mecseki túrák | Szóljon hozzá most!

Nemzeti Összetartozás Napja

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Pál utcai fiúk projektzáró az 5.A osztályban

2023. május 31-én került sor a Pál utcai fiúk projekt zárására az 5.A osztályban. A csapatok és a TV csatornák bemutatkozása után egy lottósorsolásba csöppentünk, melynek keretében a csapatok véletlen sorrendben mutatták be a projekt során született produktumait. Így megtekinthettük a csapatok a regényhez kapcsolódó hírműsorait, interjúit, verseit, időjárás jelentéseit, talk show-it, szerepelő bemutatását magyar és idegen nyelven, reklámjait és sportműsorát. Zárásként meghallgathattuk a tanulók előadásában a “Mi vagyunk a Grund!” című dalt.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Pál utcai fiúk projektzáró az 5.B osztályban

Az 5.b osztály május 30-án délután tartotta a „Pál utcai fiúk” projekt zárórendezvényét. A gyerekek bemutatták a projekt során készített lapbookjaikat, egy rövid vetítéssel érzékeltették a korabeli Budapest hangulatát, majd plakátok segítségével szemléltették az akkori és mai világ különbségeit, hasonlóságait. Végül egy kis vetélkedővel bizonyították ismereteiket és azt, hogy ez a történet ma is érvényes, élményt jelent bárki számára.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Mestermunka projektzáró a 8.A és 8.B osztályban

2023. május 30-án került sor a 8.A és 8.B osztály Mestermunka projektjének zárására, melynek során nyolcadikos tanulóink az általuk választott témában a bemutatták Mestermunkáikat, melyen a második félév során dolgoztak. A közönség soraiban a társak mellett a hetedik évfolyamosok foglaltak helyet, ezzel is elősegítve, hogy jövőre nekik kell majd ebben a helyzetben helytállniuk. Érdekes témákat hallgatva, színvonalas bemutatóknak lehettünk részesei, melyek eredményeként minden tanuló átvehette a megérdemelt Mesterlevelét.

További képek a KépTár menüpont alatt láthatók:
8.A osztály
8.B osztály

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

I. Városi Harry Potter Vetélkedő

2023. május 25-én varázslatos esemény részesei lehettünk a Pécsi Meszesi Boszorkány- és Varázslóképző Általános Iskolában: kora délután begördült a Meszes Express a környező iskolák növendékeivel, hogy bizonyítsák, mennyire ismerik Harry Potter és a bölcsek köve világát. Egy érdekes online teszt vezette át a csapatokat a muglivilágból a varázsvilágba, ahol 15 különleges állomást járhattak végig az Abszol úttól, Hagrid kunyhóján át egészen a Griffendél csapat klubhelységéig. Ezek során megismerkedhettek Harryék különös tantárgyaival, de kipróbálhatták magukat kviddicsben és belenézhettek Edevis tükrébe is. Végezetül minden csapat sikerrel elvégezte a Pécsi Meszesi Boszorkány- és Varázslóképző Általános Iskola első évfolyamát. A legeredményesebben teljesítő csapatok a Tiltott Rengeteg (I. hely), a PoTTTTerek (II. hely) és a Gyakorlósok (III. hely) lettek. Az esemény érdekességét bizonyítja, hogy a helyi mugli TV is a helyszínen tudósított.
Minden kis növendékünknek gratulálunk és várjuk vissza jövőre! Addig is olvassátok Harry Potter és a titkok kamrája című könyvet!
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Versenyek | Szóljon hozzá most!