Grundbirkózás megyei döntő

  

Grundbirkózás megyei döntőjének adott otthont iskolánk sportcsarnoka, két korcsoport fiú és leány kategóriában. A 8 iskola részvételével zajló csapatversenyt megnyerte a Pécsi Meszesi Általános Iskola. A 40 versenyzőnk elhozott 9 arany, 9 ezüst és 7 bronzérmet. Nagyon szép teljesítmény, gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Mikulás

December 6-án ellátogatott iskolánkba a Mikulás. A gyerekek izgatottan várták, énekkel és táncbemutatókkal köszöntötték.


További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Rajz-Tánc kiállításmegnyitó és projektzáró

2018. december 5-én került sor iskolánk 3.a osztályának RAJZ-TÁNC kiállításmegnyitójára és projektzárójára.

Kategória: Alsó tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Mesés reggel az aulában…

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Mecsek projektzáró a 6.b osztályban

2018. december 3-án került sor a Mecsek projekt zárófoglalkozására a 6.b osztályban. Az osztály tanulói bemutatták a projekt során készített munkáikat, többek között a megírt mondákból készített filmeket, a Mecsekben megtalálható növényekről készített prezentációkat és infografikákat, valamint a projekt során készített tanulói portfólióikat. Emellett játékos feladatok során számot adtak a témában szerzett ismereteikről.
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Téli madáretetés

Elérkezett a hideg idő és ezzel együtt a madáretetés időszaka. A 6.D osztály vállalta iskolánkban a madarak etetését. Ennek keretében madártani órán vettek részt és madáretetőket készítettek, melyek az udvaron várják majd a didergő kis állatokat.

Kategória: Felső tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Adventváró – kézműves délelőtt

December 1-jén, szombat délelőtt gyerekektől, szülőktől volt hangos iskolánk. Ajándékokat, karácsonyi díszeket gyártottunk 12 helyszínen, valamint süteménykóstolásra is volt lehetőség.
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Bányamanó vetélkedő

Iskolánkban került megrendezésre a Bányamanó vetélkedő, melyet az ÖSSZEFOGÁS PÉCS-KELETÉRT EGYESÜLET szervezett. Az elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítő csapatok között iskolánk csapata a középmezőnyben végzett. A felkészítő Somogyiné Nagy Éva volt. Gratulálunk a versenyzőknek.

Kategória: Bányamanók | Szóljon hozzá most!

Művészeti projekt

Iskolánk 3.a osztálya különleges projektbemutatóval készül. A bemutató interaktív és összművészeti élmény lesz. A kiállítást megnyitja Takács Judit (Móki) és iskolánk 7-8. évfolyamos moderntáncosai. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!
Időpont: 2018. december 5.
Helyszín: Pécsi Rácz Aladár Közösségi Ház, Pécs József utca 4.
A tanulók munkáinak kiállítása december 12-ig tekinthető meg.

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Nagysikerű rendezvény

Iskolánk november 22-én második alkalommal rendezte meg a Városi Daléneklési Versenyt. A rendezvényen 13 iskola több mint 100 tanulója és körülbelül 20 felkészítője mérettette meg magát. A zsűri tagjai neves művészek, tanárok voltak: Dévényi Ildikó, Vermes Tímea, Iveszics Inez, Győrfi Anna, Schrämpf Mária, Nagy Johanna, Stenczer Béla, Palotai Tamás, Horváth Ferenc, Fűzy Máté. A programot a Meló-diák támogatta. Gratulálunk a versenyzőknek, jövőre is várjuk a jelentkezőket.
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!