Kalóz tábor 2017

Véget ért kalóz táborunk. Az utolsó napra pakolás, fürdés és a búcsú pillanatai maradtak. De mielőtt lezárnánk a tábort röviden tekintsünk vissza mi is történt velünk az elmúlt héten.
A megérkezést követően felavattuk első táborozóinkat. A kalózeskü letétele és a zászló felvonása után megkezdődött a kaland a kincskeresésért. Ahhoz, hogy eljussunk a kincshez vezető térképhez számos próbát kellett teljesítenünk: a csapatok megalakulása után megírtuk csapatindulóinkat, elkészítettük csapatzászlóinkat, összeállítottuk kincsesládáinkat, kiálltuk a kalóztusa próbáit, megalkottuk saját kalózmeséinket, valamint megoldottuk a naponta ránk váró rejtélyeket, melyek segítettek minket elvezetni a kincs megleléséhez. Mindezek mellett kirándultunk Fenyvesre, Márián vízibicikliztünk, kézműveskedtünk (hajba gyöngyöt, karkötőt, fülbevalót, baglyot, ládát és hűtőmágnest készítettünk) sportoltunk (fociztunk, kosaraztunk, röpiztünk, pingpongoztunk) és természetesen rengeteget fürödtünk a tengerünkben.
Élményekben és eseményekben gazdag táboron vagyunk túl, melynek zárásaként leengedtük kalózzászlónkat és a hét folyamán elkészített tábori molinónkat. A fedélzetet elhagyva könnyes szemmel tekintettünk vissza és várjuk a jövő évi balatoni tábort.
kalóz média

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Kalóz tábor – 6. nap

Az utolsó előtti tábori napon a délelőtt kézműveskedéssel telt. A kapitányoknál fából készült kincsesládát, bőrkarkötőt, tobozból készült baglyot és hűtőmágnest lehetett készíteni. Délutánra elkészült tábori molinónk kikerült a fedélzetre. A csendes pihenő után fürdés következett, majd készültünk a záróestre. A hét folyamán összeállt térkép segítségével megkerestük a jól megérdemelt kincset. Felidéztük az elmúlt tábori napokat, majd pizzáztunk és táncoltunk. Az este búcsúzkodással és könnycseppekkel zárult. Minden kis kalózunk, kapitányunk és persze királyunk is hiányozni fog nekünk.
kalóz média

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Kalóz tábor – 5. nap

A reggeli készülődés után a kalandunk Máriára vezetett. A tengeren felváltottuk a kalózhajókat vízibiciklire, így szeltük a hullámokat. A nagy melegben rum helyett jégkásával öntöttünk fel a garatra. Miután kijöttünk a katinból nekiálltunk a kincsestérkép következő darabjának megfejtéséhez. Uzsonna előtt és után is bementünk a tengerünkbe strandolni. A nap utolsó feladata egy kalózmese alkotása volt, illusztrálnunk is kellett az általunk kitalált történetet. A nap hátralévő részében röplabdáztunk, kosaraztunk, pingpongoztunk és kártyáztunk.
kalóz média

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Kalóz tábor – 4. nap

A negyedik napot kincskereséssel folytattuk. A feladatokat sikeresen végrehajtottuk. Az ezután következő kalóztusában csapatokra osztva vettünk részt. A különböző feladatokat teljesítve jutottunk el a célig. Megérdemelt pihenésünket a magyar tengerbe való fürdéssel jutalmazták kapitányaink. Jutalmunk után, ha kedvünk tartotta hajdíszt, fülbevalót és karkötőt készíthettünk. A vacsorát kipihenve a táborzászlót színezgettük, ami egyre színesebbé válik a napok során. Az egyik kalózhölgyünk és kalózkapitányunk születésnapját is megünnepeltük. Ez a napunk is csodálatosan telt a kalóztáborban.
kalóz média

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Kalóz tábor – 3. nap

Szombati napon a kapitányok kiosztottak egy kincskeresős lapot, melynek a feladatai Balatonfenyveshez és a táborhoz kapcsolódtak. Fenyvesen két kérdés egy cukrászdához kapcsolódott. Volt egy kis szabadidőnk is, amit fagyizással és vásárlással tölthettünk el. Visszafelé megoldottuk a harmadik feladatot is: az elágazó utcákat számoltuk meg. Csendes pihenő után mentünk fürdeni, ami nagyon jó volt, mert sokat nevettünk. Késő délután újabb feladattal bíztak meg minket: kincsesládákat készítettünk. Vacsora után pedig elkezdtük színezni a tábori molinót. Jó nap volt!
kalóz média

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Kalóz tábor – 2. nap

A tábor második napján kincskereső feladatot kaptunk, amiben kalózokkal kapcsolatos szavakat kerestünk. Minden csapat kitalált magának egy csapatnevet, amihez kapcsolódott egy csapatinduló és egy csapatzászló is. A fürdés sem maradhatott ki a napból, a vízben labdáztunk és a matracokon fekvő társainkat borítottuk a vízbe. A délután folyamán Szilvi néni kalózkapitánnyal kalózzsákot készítettünk. A nap folyamán külön feladatokért aranytallérokat gyűjthettünk.
kalóz média

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Kalóz tábor – 1. nap

Nem volt kegyes hozzánk az időjárás, egész úton esett az eső. Azonban mire megérkeztünk a táborba már felszáradt minden, így a szobák elfoglalása után az összes sportpályát kipróbáltuk. Bár a fürdés elmaradt, így is izgalmas élményekben volt részünk első tábori napunkon. Ebéd után kalózok foglalták el a tábort, és örömmel csatlakoztunk mi is hozzájuk. Az új táborozók kalózbeavatáson estek át, szobaneveinket is a tengeri vándorok ihlették, este pedig felesküdtünk a kalózkirály előtt és felvontuk a lobogónkat.
kalóz média

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Határtalanul!

A Budai Városkapu Általános Iskola és a Vasasi Általános Iskola 45 diákja és 7 pedagógusa a Határtalanul! – Magyar történelmi és kulturális kincsek nyomában Horvátországban című program keretében ötnapos horvátországi kiránduláson vettek részt június 20-24. között.
A horvátországi kirándulás beszámolója itt olvasható.
A kirándulásról készült videó:

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Közérdekű információk

Nyári ügyelet az alábbi napokon 9:00-12:00 óráig.
2017. július 5. (szerda)
2017. július 19. (szerda)
2017. augusztus 2. (szerda)
2017. augusztus 16. (szerda)

Balatoni tábor
2017. július 27.- augusztus 2. Balatonfenyves-alsó

Pótvizsga és osztályozó vizsga
2017. augusztus 29. (kedd) 8:00

Első tanítási nap
2017. szeptember 1. (péntek) 8:00 óra
A tanítás ünnepélyes tanévnyitóval kezdődik.

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Vakáció

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!