Iskolai papírgyűjtés

A gyűjtés napja június 7. (péntek), de addig is átvesszük az összekötözött papírhulladékot az iskolában.
Köszönjük, ha hozzájárulnak az újrahasznosításához!

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Sportprogramok

Május közepén a kicsiké volt a főszerep! Atlétika többpróba versenyen jártunk a Várkői pályán, ahol futás, kislabdahajítás, távolugrás szerepelt a versenyszámok között. Az olimpia tiszteletére pedig mini Olimpia Fesztiválon jártunk a Cserepka Sportiskolában, ahol mókás feladatok várták a tanulókat.
Aktív iskola, sportos csapat! Hajrá Meszes!

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Mesterségem címere projektzáró a 7. évfolyamon

2024. május 15-én került sor a Mesterségem címere projekt zárására a 7. évfolyamon. A projekt kiemelt célja a pályaválasztás előkészítése, melynek minden évben szerves részét képezi a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadójának, Purger Valériának a továbbtanulással és szakmaismerettel kapcsolatos előadása. A projektzárón kiállításra kerültek a tanulók projekt során készített portfóliói, majd az osztályoknak csoportokba rendeződve kellett érdekes feladatokat teljesíteniük, mellyel bizonyíthatták ismeretüket az egyes szakmacsoportok kapcsán. Zárásként minden csoport megkapta jól megérdemelt szakmacsoport ismeretét elismerő oklevelét.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Harry Potter Országos Verseny 2024

A Harry Potter Országos Versenyünkre 70 csapat nevezett az ország különböző pontjairól. A csapatoknak az 1. és 2. forduló során a Harry Potter és a titkok kamrája című regényhez kapcsolódóan kellett kihívásokat teljesíteniük: szabadulószoba, a regény mélységelvű ismeretéhez kapcsolódó feladatsor, saját roxforti ház kialakítása és megjelenítése lapbook formában. Sok ötletes, kreatív és szépen kidolgozott lapbook érkezett. Nagyon szoros versenyben alakult ki az országos döntő mezőnye, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy az 1. és a 15. helyezett között mindössze 10,5 pont lett a különbség, valamint több csapat fél illetve egy ponttal maradt le a döntőről. Az eredmények itt tekinthetők meg.
Az országos döntő 2024. május 30-án kerül megrendezésre a Pécsi Meszesi Boszorkány- és Varázslóképző Általános Iskolában, amikor is egy nap erejéig biztosan varázsvilággá változik az iskolánk. Sok szeretettel várjuk a döntőbe jutott boszorkány- és varázslótanoncokat és felkészítő professzoraikat.

A verseny a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett, az NTP-TMV-23 kódszámú „Tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása” című pályázaton elnyert vissza nem térítendő támogatásnak is köszönhetően valósul meg.
A projekt címe: “A titkok kamrája kitárja kapuit” – kreatív művészeti boszorkány- és varázslóképző verseny rendezése a Pécsi Meszesi Általános Iskolában
A projekt kezdete: 2023. szeptember 1.
A projekt vége: 2024. augusztus 31.
A pályázat azonosítószáma: NTP-TMV-23-0099
Az elnyert támogatás összege: 1000000 Ft

Kategória: Versenyek | Szóljon hozzá most!

Kirándulás a Máré-várhoz – Török világ projekt

2024. május 15-én a hatodik évfolyam diákjaival a Török világ projekt keretében Magyaregregyre kirándultunk. A Várvölgyből kiadós sétával jutottunk fel a festői szépségű Máré-várhoz, ahol a várkapitány beavatott minket a vár történetébe, képek, makettek segítségével ízelítőt kaptunk arról, milyen lehetett itt az élet a török korban. Majd elsétáltunk az Éva Gergő forráshoz is, felfedezve az Egri csillagok című regény első fejezetében megjelenő, Gárdonyi Gézát inspiráló táj szépségét.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Természetjáró szakkör

2024. május 11-én a Tripammer-fa – Fehér-kúti kulcsosház – Rábay-fa – Misina – TV-torony – 48-as tér útvonalat járták be iskolánk Természetjáró szakkörének tagjai.

Kategória: Mecseki túrák | Szóljon hozzá most!

Szépíró verseny – megyei döntő

2024. április 30-án az ANK-ban immár tizedik alkalommal megrendezésre került az SNI és BTMN-el küzdő általános iskolás tanulók számára a vármegyei szépíró verseny. Ezen az eseményen nyolc tanulónk képviselte iskolánkat. A megmérettetésen egy szöveget kellett lemásolniuk kézírással, minél szebben és pontosabban, melyet mindannyian kitartóan és ügyesen teljesítettek. Gratulálunk diákjainknak és felkészítőjüknek Benedek Anikó tanárnőnek.Kategória: Versenyek | Szóljon hozzá most!

Nagy Kódvadászat

Csonka Lara, Lehőcz Zoltán, Ócsárdi Laura és Tárnai Dávid 4.A osztályos tanulók a digitális témahét keretében részt vettek a II. Nagy Kódvadászaton, melynek keretében az algoritmikus gondolkodásukra építő érdekes logikai feladatokat oldottak meg. Részvételükért megkapták jól megérdemelt oklevelüket.

Kategória: Alsó tagozat, Informatika | Szóljon hozzá most!

Madarak és fák napja – május 10.

Ez a nap a természet és az élővilág napja. Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink figyelmét felhívjuk e jeles napra. Az aulában egész héten egy „játékdoboz” állt a diákok rendelkezésére, hogy még közelebbi kapcsolatba kerüljenek a természettel. Az alsó tagozatosok Magyarország madarait bemutató plakátokkal színesítették az aulát, pénteken pedig madár- és növénylesre indultak az udvaron.

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Meseolvasó verseny

Puskás Panna, Havasi Romina, Szőllősy Illés 1. A osztályos tanulók meseolvasó versenyen vettek részt a Pinokkió Könyvtár szervezésében. Életük első megmérettetésén bátran és ügyesen helytálltak a 23 fős nehéz mezőnyben. Gratulálunk nekik!


Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!