Frizbi diákolimpia

Május 18-án rendezték meg a frizbi diákolimpia országos döntőjét Budapesten. Iskolánkat a 4. korcsoportos csapat képviselte, ahol a 18 csapatból az V. helyet szerezték meg.
Felkészítő: Märcz Péter

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Pályázati tájékoztató – EFOP-3.2.5-17

MEGKEZDŐDÖTT A PÁLYAORIENTÁCIÓ RENDSZERSZINTŰ MEGÚJÍTÁSA A PÉCSI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN

A Pécsi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-3.2.5-17 kódszámú, „Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében” című felhívásra benyújtott pályázatával támogatást nyert a pályaorientáció rendszerszintű megújítására a Pécsi Tankerület intézményeiben. A támogatás összege 169,8 millió forint.
A pályázat megvalósításában hat intézmény vesz részt: Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Szakiskola és Kollégium, Leőwey Klára Gimnázium, Pécsi Meszesi Általános Iskola, Pécsi Meszesi Általános Iskola Vasas-Hirdi Általános Iskolája, Kökönyösi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola.

A pályázat részletes tájékoztatója az alábbi linken olvasható: EFOP-3.2.5-17

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

NNG irodalátogatás Budapesten

2018. május 5-én iskolánk 12 tanulójával budapesti kiránduláson vehettünk részt a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány szervezésében az Alapítvány AdatKaland műhelyének és a komlói Gagarin Általános Iskola tanulóival kiegészülve. A program keretében meglátogattuk az NNG Szoftverfejlesztő és Kereskedelmi Kft. irodáját, ahol egy izgalmas irodabejárás során megtudtuk, kik, mit és hogyan dolgoznak a cégben és kiderült az is, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki informatikus lehessen.
Köszönjük a meghívást NNG Kft. munkatársainak és a szervezést a Messzehangzó Tehetségek Alapítványnak!
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Aerobic diákolimpia

Fekete Dorina 5.A osztályos tanulónk az aerobic diákolimpia országos döntőjén egyéni versenyszámban az előkelő IV. helyet szerezte meg.

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Pécsi Állatkertben járt az 1.b osztály

Május 8-án a Pécsi Állatkertben jártunk. Nagy Antal zoopedagógus segítségével ismerkedtünk az itt élő állatokkal. Érdekes volt megtudni, hogy a vízilovak kedvenc csemegéje a száraz zsemle, boldogan úsznak utána a vízben, szájukat is hatalmasra nyitják, ha gondozójuk megsimogatja őket. A mókusmajmokat (56-an vannak) mogyoróval etettük. Az itt élő barnamedve egy bolgár állatkertből érkezett, ahol egy egészen kicsi ketrecben élt, ezért gyakran köröz itt is körbe-körbe, ahogy ezt ott már megszokta. A Frakk meséből kapták nevüket a bengáli tigrisek: Szerénke és Lukrécia testvérek. A csimpánzok képesek petpalackból inni, egyikük éppen ezzel birkózott. Köszönjük a sok érdekes történetet Anti bácsinak!
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Ökölvívó diákolimpia

Samu Ferenc 8.B osztályos tanulónk az ökölvívó diákolimpia országos döntőjén bronzérmet szerzett, majd Marokkóban képviselte iskolánkat, ahol szintén a III. helyen végzett.

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Török világ projektzáró a 6.a osztályban

2018. május 8-án került sor a Török világ projekt zárófoglalkozására a 6.a osztályban. A tanulók összeállították a projekt során készített munkáikból portfóliójukat, majd számot adtak a témában szerzett ismereteikről. Séta keretében felkeresték Pécs török kori emlékeit és a helyszíneken kapott feladatlapok segítségével ismerkedtek a város nevezetességeivel. Közös fagylaltozás után az iskolában a csapatok átvehették a sikeres teljesítésért járó okleveleket és mindenki hazavihette a projekt keretében készített amulettet.
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Kosárpalánta program

Székesfehérváron rendezték a Kosárpalánta program országos zárófesztiválját, ahol az alsós tanulókból álló csapatunk a II. helyet szerezte meg.

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Szavazz az iskolánkra!

Színes a világ – Színes az iskolánk
http://www.letscolour.hu/palyazat/sznes-a-vilg-sznes-az-iskolnk
A regisztráció (http://www.letscolour.hu/signup) után minden nap egy szavazatot lehet leadni!

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Kézilabda

Iskolánk 5-6.osztályos lánycsapata a Diákolimpián 3. korcsoportban városi I. helyezést, megyei IV. helyezést ért el.

 

Az 1-2. osztályos lányok sikeresen szerepeltek az U8 Szivacskézilabda Fesztiválon Budapesten és Székesfehérváron.

  

Felkészítő: Palaczkiné Győrfi Erika
Gratulálunk a csapatoknak!

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!