NTP-KKI-16

NTP-KKI-16 – A köznevelési és a kulturális intézményekben működő tehetséggondozó programok támogatása

A Budai-Városkapu Iskola sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett, a NTP-KKI-16 – A köznevelési és a kulturális intézményekben működő tehetséggondozó programok támogatása című pályázaton.

A projekt címe: TárSasoljunk! – tematikus tehetséggondozó projekt
A projekt kezdete: 2016. október 3.
A projekt vége: 2017. június 30.
A pályázat azonosítószáma: NTP-KI-16-0117
Az elnyert támogatás összege: 1 300 000 Ft

A projekt célja:
A projekt során egy nem tantárgyi komplex tematikus tehetséggondozó program került megvalósításra, amely folyamatában a programban résztvevő tanulók műhelyfoglalkozások keretében a táblajátékokra fókuszálva megtapasztalták, hogyan realizálódik az a hipotézis, mely szerint a matematika-logika területe összekapcsolódhat egyéb művészeti ágakkal. A program három tehetségterületre fókuszált: logikai-matematikai, térbeli-vizuális és interperszonális területekre. A tehetségterületek fejlesztését műhelymunkák programjai tették lehetővé, melyek a projekt végén egy egésszé ötvöződtek. A projekt ideje alatt a tanulók táblajátékok segítségével matematikai-logikai ismereteiket kiszélesítették az irodalom, a film és média irányába.

A projekt során megvalósult szakmai tevékenységek:

  • Projektnyitó
  • A projekt ideje alatt három műhelyben heti rendszerességgel foglalkozások tartása
    • Für-kÉsz – logikai-matematikai műhelyfoglalkozások
    • Film-rÉsz – média-informatika műhelyfoglalkozások
    • Szín-Ész – irodalmi-dráma műhelyfoglalkozások
  • Kétnapos tanulmányi út Budapesten
  • Projektzáró

A projekt eredményei:
A TárSasoljunk projekttel egy komplex tehetséggondozó programot valósítottunk meg, amely során három tehetségterületet céloztunk meg. A tehetségterületek fejlesztését műhelymunkák programjai tették lehetővé, melyek a projekt végén egy egésszé ötvöződtek. A tanulók a program ideje alatt kiszélesítették a táblajátékhoz kapcsolódó ismereteiket azáltal, hogy betekintést nyertek a táblajátékok más művészetekben való megjelenési formáira, valamint lehetőséget kaptak arra, hogy alkotásaikat (általuk tervezett, majd kivitelezett táblajátékok, a filmforgatáshoz szükséges jelmezek, kellékek, díszletek, meghívók, plakátok és az általuk készített film) a széles nyilvánosság számára elérhetővé tegyék. Egyúttal képesekké váltak meglévő ismereteik adaptációjára.

Képek a projektről:

Videó a projektről:

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.