Harry Potter verseny

I. HARRY POTTER VÁROSI VETÉLKEDŐ 2023

„Nem az számít, hogy minek születik valaki, hanem az, hogy mivé nő fel.”
J. K. Rowling

BESZÁMOLÓ:

2023. május 25-én varázslatos esemény részesei lehettünk a Pécsi Meszesi Boszorkány- és Varázslóképző Általános Iskolában: kora délután begördült a Meszes Express a környező iskolák növendékeivel, hogy bizonyítsák, mennyire ismerik Harry Potter és a bölcsek köve világát. Egy érdekes online teszt vezette át a csapatokat a muglivilágból a varázsvilágba, ahol 15 különleges állomást járhattak végig az Abszol úttól, Hagrid kunyhóján át egészen a Griffendél csapat klubhelységéig. Ezek során megismerkedhettek Harryék különös tantárgyaival, de kipróbálhatták magukat kviddicsben és belenézhettek Edevis tükrébe is. Végezetül minden csapat sikerrel elvégezte a Pécsi Meszesi Boszorkány- és Varázslóképző Általános Iskola első évfolyamát. A legeredményesebben teljesítő csapatok a Tiltott Rengeteg (I. hely), a PoTTTTerek (II. hely) és a Gyakorlósok (III. hely) lettek. Az esemény érdekességét bizonyítja, hogy a helyi mugli TV is a helyszínen tudósított.
Minden kis növendékünknek gratulálunk és várjuk vissza jövőre! Addig is olvassátok Harry Potter és a titkok kamrája című könyvet!

KÉPEK:

MÉDIA MEGJELENÉS:

VERSENYFELHÍVÁS :

Nagy szeretettel várjuk azon 5. és 6. osztályos tanulókból álló 4 fős csapatok jelentkezését, akik kellő tettvágyat éreznek, hogy a szürke mugli hétköznapokból egy varázsvilágba kalandozzanak.

A jelentkezési határidő: 2023. május 12.
Online jelentkezési lap linkje: https://tinyurl.com/6wuz9njt
A verseny időpontja: 2023. május 25. 13 óra
Helyszín: Pécsi Meszesi Általános Iskola (7629 Pécs, Komlói u. 58.)

A verseny kétfordulós lesz:
1. forduló: egy online szabadulószoba megoldása.
2. forduló: a helyes megoldást beküldő csapatok részt vesznek az iskolánkban megrendezésre kerülő próbatételeken.
A jelentkezést követően, egy részletes tájékoztatót küldünk ki, minden regisztráló csapatnak.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.