Moderntánc

Év közbeni projektek, pályázatok
Iskolánk moderntánc csoportjai jócskán kiveszik részüket az iskolai életből. Rendszeresen szerepelnek az évnyitókon és évzárókon egyaránt. Rengeteg gyakorlást és próbát követően szerves részét képezik az október 23-ai megemlékezésnek, mely során minden évben színvonalas műsorban szerepelnek. Rendszeresen képviselik iskolánkat nagy sikerrel az ÁRKÁD bevásárlóközpont karácsonyi színpadán. Szívesen tesznek eleget évről évre annak a megtisztelő felkérésnek, hogy idősek otthonában mutassák be karácsonyi műsorokat, melyet az iskola tanulói és diákjai előtt is bemutatnak a Mikulás ünnepségen. A farsangi időszak a változásé, így a farsangi mulatságra minden évben valami újdonsággal, tőlük nem megszokottal jelentkeznek. A tavasz a tánc vizsgára való készülés időszaka. Májusban a táncosok megmutathatják tánctechnikailag mennyit fejlődtek a tanév során és vizsgabizottság előtt mutatják be vizsgagyakorlataikat. Ezzel egyidőben megkezdődnek a versenyek is, melyekről rendszeresen kimagasló eredménnyel térnek haza táncosaink.
Az év során több pályázatot is nyertünk a moderntánc segítségével. A Messzehangzó Tehetségekért Alapítvány nyári táborának több táncos növendékünk sikeres pályamunkáiknak köszönhetően immáron második alkalommal lehetett részese. Szintén sikeresen pályázattal négy tanuló bekerült a Matehetsz Tutor programjába. Részesei vagyunk a Pécsi Vasutas Művelődési Ház által megvalósítandó, Segítő kéz–együtt a köznevelésben Szabadszentkirályon és Pécsett című pályázatnak, mely minden moderntánc csoportunknak nagy segítséget jelent, hiszen új táncos felszerelésekre tehetünk szert ezáltal. Mindezek mellett egy tanulónk sikeresen pályázott a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium táncművészeti előkészítő képzésére.

Táncversenyek
Iskolánk moderntáncosai szakmai versenyeken is megmérettetik magukat. A 2017-2018-as tanévben több ízben állhattak a dobogó legmagasabb fokára és több különdíjban is részesülhettek.
XXI. Apáczai Táncfesztivál:

  • Balatoni Daniella (8.a), Boros Réka (8.a), Bükösdi Mirjam (7.d), Nagy Denissza (7.a) és Resz Eszter (8.b) „Szerelemre várva” című saját koreográfiájukkal junior korcsoportban ezüst minősítést nyertek.
  • Bükösdi Mirjam „Az ellenőrzés” és a ”Minden reggel…” koreográfiákkal arany minősítést nyert.
  • Bükösdi Mirjam és Stefanovics Ramóna (4.b) „Többé már nem vagyunk egyedül” című koreográfiájukkal felsős korcsoportban arany minősítést nyertek.
  • Nagy Denissza és Boros Réka az „Utóirat” című koreográfiával arany minősítés nyertek középiskolás korcsoportban.
  • Varga Evelin az „Egy végtelen történet” című koreográfiával arany minősítést nyert középiskolás korcsoportban.
  • Nagy Denissza, Boros Réka és Varga Evelin a „Perszeidák” című koreográfiával bronz minősítést nyertek középiskolás korcsoportban.
  • Bükösdi Mirjam a „Sarajevo” című koreográfiával maximális pontszámmal arany minősítést nyert.

XV. Sirály Táncfesztivál:

  • Balatoni Daniella, Boros Réka, Bükösdi Mirjam, Nagy Denissza és Resz Eszter a legjobb saját koreográfia díját nyerték “Szerelemre várva” című koreográfiájukkal.
  • Varga Evelin az „Egy végtelen történet” című koreográfiával különdíjat nyert, Bükösdi Mirjam pedig a „Sarajevo” című koreográfiával az első díjat vehette át.

A rengeteg gyakorlásnak, odaadó lelkiismeretes munkának bizony megvan az eredménye. Ezeken a szakmai versenyeken ilyen elismeréseket nyerni és többször is a dobogó legmagasabb fokára állni bizony nagy megtiszteltetés. Gratulálunk a lányoknak.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.