Zöld hírek kategória bejegyzései

1.A és a víz

Gratulálunk az 1.A osztály Happy hétre küldött rajzaihoz. A készítők “vizes” jutalomban részesülnek majd az iskolai ÖKO napon.   

Kategória: Alsó tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Víz világnapja – Happy hét

Igyál vizet! A program felhívása, feladatai a plakáton megtekinthetőek. Várjuk minden tanulónk munkáját, (rajzot, fotót) március 26-ig a programok@meszesisuli.hu e-mail címre. A legjobb munkák vesznek részt az országos pályázaton.

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Víz világnapja – Érdekességek a vízről

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Pályázati jutalom

Domokos Gergő 4.C osztályos tanulónk a Fenntarthatósági témahét, Mesélnek a fák című irodalmi pályázatának I. helyezettje nagy örömmel vette át ajándékait.

Kategória: Alsó tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Pályázati eredmény

Iskolánk 4.C osztályos tanulója, Domokos Gergő országos elismerésben részesült. Gergő versét és képzőművészeti alkotását, melyeket a Fenntarthatósági témahét, Mesélnek a fák című irodalmi pályázatára készített a korosztályából beérkezett 330 pályamű közül választották ki, I. helyezést ért el és az Országos … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Megszépült az aula

A “Lépj” ökoiskolai pályázat újabb eleme valósult meg: az aulába pihenőbútorok érkeztek. A színes padok, puffok mellett a táskatartó polcot, a folyosókra elhelyezett szelektív gyűjtőket is a pályázati pénzből sikerült beszerezni. Az aulánk egyre virágosabb is, sok új növényt kaptunk … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Mozdulj a klímáért!

Ezt teljesítettük… Iskolai akció: több, mint 8000 kg papírt gyűjtöttünk. 4.C összesen 174 pontot gyűjtött. “Zöld mérföldek gyűjtése” közlekedés: 100 pont, étkezés: 20 pont “Egy csepp méz!” feladat 54 pont 2.C alkotásai: “Legédesebb méhecskék” feladat 2.A rajzai: “Virág az élet” … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Mecseki túra

2020. október 10-én ismét kirándult iskolánk Természetjáró szakköre. A Hősök teréről induló túra első állomásánál, a Tripammer fánál egy közös sütés és nyársalás volt a program. A jó ízzel elfogyasztott étkezés után Gesztenyésen és Pécsbányán keresztül jutottunk vissza a Hősök … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Mecseki túrák, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Papírgyűjtés eredménye

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Mecseki túra

2020. október 3-án kihasználva a szép időt iskolánk Természetjáró szakkörének tanulói a Hősök tere – Tripammer fa – Melegmányi-völgy – Kőlyuk – Tripammer fa – Hősök tere útvonalat járta végig.

Kategória: Felső tagozat, Mecseki túrák, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!