Zöld hírek kategória bejegyzései

Mozdulj a klímáért a Föld körül!

A Mozdulj a klímáért a Föld körül! akcióban, melyet az Éghajlatvédelmi Szövetség szervezett a Földalatti főzőklub feladatban a 6.A osztály ötletes tányérja III. helyezett lett. Gratulálunk!

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Környezetverseny

2022. május 5-én került megrendezésre a hagyományos környezetismereti vetélkedőnk, melyre 10 csapat nevezett pécsi és környékbeli iskolákból. A 4 fős csapatok rejtvényeket, oldottak meg, állati nyomokat kerestek, plakátot készítettek az “ERDŐ ÁLLATAI”-ról. A jó hangulatú megmérettetés során sok pontot gyűjtöttek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Fenntarthatósági témahét

Fenntarthatósági témahét április 25-29. Az idei év kiemelt témái a víz, az egészségvédelem, a felelős fogyasztás, valamint a hulladék kérdésköre. Iskolánk is regisztrált a témahétre, ehhez kapcsolódnak a következő versenyfelhívások: Gondold újra!- kreatív pályázat Mesélő vízcsepp- összművészeti pályázat Zöld fakanál- … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Föld napja

Április 22-én, a Föld Napján “kiszíneztük” a Földet közösen és az osztályokban is a Föld megóvásáról, védelméről készültek az alkotások.  

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Happy hét eredményei

A Happy héten nagy sikere volt az aulában elhelyezett vízautomatának, csökkent az üdítőfogyasztás, az osztályok komolyan vették a kihívást és VIZET ITTAK. A felhívásra képet beküldő osztályok közül az ajándékcsomagot a 2.b nyerte, dicséretben részesül az 1.a, 2.a és a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

“Happy Hét”

“HAPPY HÉT” március 21-25. Iskolánk is regisztrált a Happy hétre, melynek célja a “VÍZIVÁS” népszerűsítése. Kérünk minden osztályt csatlakozzon a programhoz! A VÍZNÉL NINCS JOBB VÁLASZTÁS!

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Zöldforgó

2022. február 18-án Zöldforgó Környezetvédelmi Élménynap volt iskolánkban. Az Élménynap keretében környezetvédelmi szemléletformáló játszóházban (AR kiállítás, VR kvíz) és egy tematikus Alma Együttes koncerten vehettek részt tanulóink. További képek az ünnepélyről a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Passzold vissza, Tesó! kampány zárása

Iskolánk is részt vett a PTE által meghirdetett használt mobiltelefon gyűjtő akcióban, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot és segítve ezáltal a kongói főemlősök élőhelyének megmentését és a helyi közösségek életét. A körforgásos gazdaság elvei szerint a visszagyűjtött telefonokból a feldolgozás … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Beszámoló a „Mozdulj a klímáért 2021” kampányról

A kampányidőszak alatt több zöld programunk volt, köztük papírgyűjtés, Európai Diáksport Nap. Iskolai közösségi akcióként az „Élőképet” választottuk, melynek megformálásában az összes tanuló részt vett. A szabadon választható feladatok közül az osztályok a következőket teljesítették a FÖLDÜNK-ért! 1. Földszínekkel készült … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Őszi kiállítás

“Itt van az ősz, itt van újra” címmel kiállítást rendeztünk az aulában. Az ötletes, kreatív alkotásokért az alsós osztályok dicséretben részesültek.

Kategória: Alsó tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!