Pályaválasztás kategória bejegyzései

Pályaorientáció alsósoknak

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon iskolánk alsó tagozatosai a Hangoló Zenés Színház Mesteremberek című előadásán vehettek részt. A gyerekeknek nagyon tetszett, többen közülük színpadra is léptek.

Kategória: Alsó tagozat, Pályaválasztás | Szóljon hozzá most!

Pályaorientációs Nap

Iskolánkban 2023. október 26-án pályaorientációs napot tartottunk, melynek keretében tanulóink különböző szakmákkal ismerkedhettek meg és üzemlátogatásokon vehettek részt, a következő helyszíneken: 5.A hímzőtechnikák és famegmunkálás 5.B Magyar Posta Zrt. 5.C és 6.A MÁV 6.B és 7.C Pannon Hőerőmű Zrt. 7.A … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Pályaválasztás | Szóljon hozzá most!

Iskolalátogatás Sellyén

Október 19-én, iskolánk 7. évfolyamos tanulói Sellyén jártak a Pécsi Református Kollégium Technikuma és Szakképző Iskolája által szervezett nyílt napon. Nemcsak elméleti információkat kaptak az iskola különböző szakképesítéseiről, hanem a gyakorlatban is próbát tehettek. A program keretén belül lehetőségük volt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Pályaválasztás | Szóljon hozzá most!

Iskolalátogatás Szentlőrincen

Október 11-én iskolánk 7-8. évfolyamos tanulói Szentlőrincen a Déli ASzC Ujhelyi Imre Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium intézményében jártak. Megismerkedtek az iskola szakképesítéseivel, ellátogattak az intézmény állattartó telepére és tankertészetébe, ahol többek között a precíziós gazdálkodás bemutatása, növényfelismerés, traktorozás … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Pályaválasztás | Szóljon hozzá most!

Útravaló Ösztöndíjprogram

A Belügyminisztérium megbízásából a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság nyílt pályázatot hirdetett a 2022/2023. tanév Útravaló Ösztöndíjprogram – Út a középiskolába alprogramban történő részvételre. Iskolánkban 5 sikeres pályázat született a hetedik évfolyamon. A nyertes pályázók és mentoraik a következők: 7.a osztályból Kiss Patrik és Kudlacsek Patrik. Mentortanáruk Lovászné Sebestyén … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Pályaválasztás | Szóljon hozzá most!

Pályaorientációs nap

Iskolánkban 2022. október 27-én pályaorientációs napot tartottunk, melynek keretében az 5. évfolyam a robotikával illetve a LEGO robotok programozásával ismerkedhetett, valamint a Pécsi Rendőrkapitányság Közbiztonsági programján vehetett részt. A 6. évfolyamon a PTE Szociális és Egészségügyi Technikum oktatója és tanulói … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Pályaválasztás | Szóljon hozzá most!

Pályaorientáció

2022. október 18-án iskolánk 7.A osztálya a Déli ASZC Sellyei Mezőgazdasági Technikumába tett látogatást a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pécsi Irodájának szervezésében. Igazgató Úr tájékoztató előadása után megtekinthettük a Magyarországon egyedüli modern tankertészetet, mely holland technológiával termel paprikát, paradicsomot. Játékra, traktorozásra … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Pályaválasztás | Szóljon hozzá most!

Felvételi naptár

Kategória: Felső tagozat, Pályaválasztás | Szóljon hozzá most!

Etyeki kirándulás

2019. november 15-én iskolánk 7-8. osztályos tanulói az EFOP-3.2.5-17 azonosítószámú, “Pályaorientáció kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében” című pályázat keretében a Korda filmstúdióba látogattak. Itt megismerkedtek a filmkészítés rejtelmeivel, kulisszatitkaival és sétáltak a római, new york-i … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Pályaválasztás | Szóljon hozzá most!

Pályaorientációs nap

Október 24-én került megrendezésre iskolánkban a Pályaorientációs nap, melynek keretében tanulóink a különböző szakmákkal, foglalkozásokkal ismerkedhettek meg. Alsó tagozatosaink az iskolában játékos programok formájában, míg a felsősök iskolán kívüli üzemlátogatások során. További képek az ünnepélyről a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat, Pályaválasztás | Szóljon hozzá most!