Alsó tagozat kategória bejegyzései

Március 15-i ünnepély

2023. március 14-én iskolánk a 8.D osztályos tanulók táncával és 4. évfolyamos osztályok ünnepi műsorával emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről. További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Megyei Népdaléneklési Verseny

2023. március 8-án iskolánk tanulói Megyei Népdaléneklési Versenyen vettek részt a Mátyás Király Utcai Általános Iskolában. Eredményeink: Gulyás Máté (5.a osztályos tanuló) ezüst minősítés Felkészítő tanára: Lovászné Sebestyén Rózsa Gaál Zselyke (4.c osztályos tanuló) bronz minősítés Búzavirág Énekegyüttes – Gaál … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Egy jó program…

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. által meghirdetett kedvezményes korcsolyázási lehetőség keretein belül, kedd délelőtt a 4.a és a 4.b osztályból korcsolyázni voltak a tanulók. A kezdeti bizonytalanság után,mindenki ráérzett a korcsolyázás művészetére, és boldogan szelték a jeget. Ezt a felejthetetlen … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Környezetverseny 2023

A Pécsi Meszesi Általános Iskola KÖRNYEZETVERSENYT hirdet 4. osztályos, 4 fős csapatok számára. Verseny időpontja: 2023. április 27. 14 óra Jelentkezés: az alábbi űrlap kitöltésével. Jelentkezési határidő: 2023. április 6. Nevezési díj: 2000 Ft/csapat, amit a Meszesért Alapítvány számlájára kérünk … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Alsós farsang 2023

A péntek délutáni farsangon az osztályok táncbemutatói után vidám, játékos helyszíneket kereshettek fel a gyerekek. A célbadobás, pohárvadászat, fotózás, lufis tánc mellett cukorkaevés, zsákbamacska színesítette a kínálatot. Mindenki jól érezte magát – “JÓ MULATSÁG” volt! További képek a KépTár menüpont … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Illatos könyv – foglalkozás a 4.C osztályban

Papp Kornélia pécsi meseíró látogatott el iskolánk 4.C osztályába. Nelli néni illóolajokat megismertető foglalkozást tartott, melynek során bemutatta Illatos könyv című meséjét. A gyerekek számára sok érdekességet rejtett ez a program, amelyet egy tavalyi rajzpályázaton nyertek, amelyet a Pécsbányi Kulturális … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Alsós farsang 2023

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Karácsonyi ünnepély

2022. december 21-én került sor iskolánk karácsonyi ünnepi műsorára. Ennek keretében iskolánk kórusának és az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskolás tanulóinak előadásában hallhatunk karácsonyi dalokat. Ezek mellett Krácsa Bernadett 8.A osztályos tanuló előadásában felcsendült a Bűvös éj, valamint a 2.A … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Projektzáró a 2.b osztályban

2022. december 19-én tartotta Dió projektzáróját a 2.b osztály. A projekt során verseket, dalokat tanultunk és közösen dolgoztuk fel, Tersánszky J. Jenő: Misi Mókus kalandjai című könyvet. A könyv legfontosabb eseményeit diák-kvartett segítségével idéztük fel. Ezt egy „nagy malmozás” követte, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Kutya az osztályban…

A 2.a osztálynak különleges vendége volt, Kincső néni kutyusa örvendeztette meg a gyerekeket, akik így fogadták a négylábú játszótársat: Gyufa, jó volt, hogy itt volt, mert lehetett vele játszani. Utánozni kellett, volt alagút és lehetett sétáltatni a bójáknál. (Petra) Kaszkadőrködött … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!