Alsó tagozat kategória bejegyzései

Pécsi Állatkertben járt az 1.b osztály

Május 8-án a Pécsi Állatkertben jártunk. Nagy Antal zoopedagógus segítségével ismerkedtünk az itt élő állatokkal. Érdekes volt megtudni, hogy a vízilovak kedvenc csemegéje a száraz zsemle, boldogan úsznak utána a vízben, szájukat is hatalmasra nyitják, ha gondozójuk megsimogatja őket. A … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Környezetverseny

2018. április 26-án került megrendezésre iskolánkban a Duna-Dráva Nemzeti Park állatairól szóló csapatverseny, melyre a város 6 iskolájából érkeztek tanulók. A 4 fős csapatok a 3 helyszínen próbára tették tudásukat, memóriájukat, fülüket, rejtvényt fejtettek, szavakat, betűket kerestek, és bemutatták az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Versmondó verseny

2018. április 25-én a Testvérvárosok Terei Általános Iskola által alsó tagozatosok részére megrendezett Városi vers- és prózamondó versenyen Papp Luca Réka 4.a osztályos tanulónk II. helyezést ért el.

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Életképek a 4.d osztályból

Saját készítésű sakk és csaták   Bábel tornya avagy ismerkedés az országokkal   

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Fenntarthatósági Témahét

Iskolánk is csatlakozott a 2018. április 23-27. között megvalósuló programhoz, melynek célja a fenntarthatóság fontosságának tudatosítása a Föld védelméért. A különböző tanórák megtartása mellett lehetőség van pályázatokon is részt venni: Alsó tagozat – Egy doboznyi természet Felső tagozat – Ahol … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Házi versmondó verseny az alsó tagozaton

2018. április 9-én a 3-4.évfolyam, 11-én az 1-2. évfolyam mérte össze felkészültségét, rátermettségét, bátorságát. Az eredmények: 1. évfolyam I. Egédi Ferenc 1.b 2.évfolyam I. Oláh Dóra 2. b II. Matusa Jázmin 2. b III. Csille Álmos 2.a Különdíjas: Zdroba Dominik: … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Március 15-i ünnepély – videó

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Március 15-i ünnepély

Iskolánk a 4. évfolyamosok ünnepi műsorával emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről.   További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Szitakötő projektnap – Közlekedési eszközök

A Szitakötő folyóirat tavaszi száma a régi, mai, jövőbeli közlekedési eszközökről szól, ehhez kapcsolódott az alsó tagozat március 10-i programja. A helyszíneken járműveket, illusztrációkat, képeket készíthettek, fejtörőket oldhattak meg a gyerekek és az akadálypályán gördeszkával, rollerral “száguldozhattak.”   További képek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Ökováros hét az Árkádban

Iskolánk évek óta részt vesz az Ökováros-Ökorégió Alapítvány programjain. Február 20-25. között volt látogatható az Ökováros hét rendezvénye az Árkádban, ahol több osztályunk járt, kipróbálva hogyan lehet fenntarthatóvá tenni, újjáépíteni a várost.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!