Alsó tagozat kategória bejegyzései

Szülők mesélnek az osztályban

Útjára indítottuk a “SZÜLŐK MESÉLNEK AZ OSZTÁLYBAN” sorozatunkat. Első alkalommal Andrea, Elena édesanyja olvasta el kislánya egyik kedvencét. Köszönjük Neki!  

Kategória: Alsó tagozat, Lépésről Lépésre Program | Szóljon hozzá most!

Városi Daléneklési Verseny

A Pécsi Meszesi Általános Iskolában először került megrendezésre a kisiskolásoknak szóló Városi Daléneklési Verseny, ahol a gyermekek több olyan kategóriában mutathatták meg tudásukat, amelyek városunkban egyedülállóak úgy, mint a Mai dal és Osztályének. Azonban az iskola nagy hangsúlyt fektet a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Az első projektzáró

Az 1.b osztály életének elős projektzárójára került sor 2017. november 8-án. A szülők megtekintették a “múzeummá varázsolt” osztályterem kiállítását. Rövid dal- és verscsokorral mutattuk meg, mit tanultunk a DIÓ projekt során. A szülők a fonomimikai jelek ismeretéből is “vizsgáztak”, majd … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

A Teleki Óvodában jártunk

2017. november 8-án a Márton-napi készülődésre kaptunk meghívást az óvodába. Kipróbálhattuk a “SÓ-SZOBÁT”, tököt faragtunk, libát és szellemet készítettünk, játszottunk, énekeltünk. Köszönjük a meghívást Edit néninek!    

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Bemutató projekt foglalkozás a 3.b osztályban

Iskolánk pályázott a Szitakötő folyóirat integrált ökológiai oktatási programra, amelyben az alsó tagozat második, harmadik és negyedik évfolyama vesz részt. A program következő eseményeként 2017. október 26-án bemutató projekt foglalkozást tartott három pedagógus a 3.b osztályban. A projekt témája: A … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Október 23-i ünnepély – videó

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Október 23-i ünnepély

Iskolánk ünnepi műsorral emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról.     További képek az ünnepélyről a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Nyílt nap az 1.b osztályban

  Október 19-én az 1.B osztály “Nyílt napot” tartott. A gyerekek megmutatták szüleiknek, hol is tartanak a rejtélyesen gyötrelmes betűtanulásban, olvasásban és a számok világában. A végén ügyes kezek még diótörésben is segítettek, hogy a malomjáték bábui délután elkészülhessenek.   

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Meseíró pályázat

Az ezeréves Gesztenyés mesebeli lakói című városi meseíró pályázaton négy tanulónk indult a 4.a osztályból: András Dániel, Bükösdi Napsugár, Stettner János és Varga Ákos. A harmadik-negyedikes korosztályban Varga Ákos II. míg Stettner János III. helyezést ért el. Az alábbi linkeken … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Dióhéjban a Dió projekt

2017. október 12-én az 1.b osztály projektéhez kapcsolódó kiránduláson vett részt. Kéreglenyomatot vettek, diót gyűjtöttek, játszottak és közben megfigyelték az őszi kertet. Köszönet a vendéglátó szülőknek Heninek és Majának, a két Jánosnak, akik sofőrködtek és Terinek, Katának, akik a gyerekekkel … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!