Alsó tagozat kategória bejegyzései

Így készül a „Koldusének”

Rendhagyó projektzáróra készül a 4.C osztály. A „Család” téma zárására egy mesejáték bemutatásával készülnek. A mai helyzetben nem hívhatják meg szüleiket az előadásra, így film formájában juttatják el hozzájuk. A fotók a hétfő reggeli próbán készültek. Aki kíváncsi a kis … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Kísérletezünk…

A néma, értő olvasást fejlesztő ún. párban reciproktanulást építjük be a differenciált rétegmunkába. Működik! Sőt, a gyerekek egybehangzó véleménye alapján sokkal jobb így a szövegfeldolgozás, könnyebb a szövegértés. A Gyermekek Háza Szépenszóló fütyöri c. kiadványát olvassuk most éppen. Köszönet jár … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Praktikus?

A 4.C osztályban Rezic Tóth Valéria tanító néni tervei alapján elkészült a lányok “öltözőfülkéje” a teremben. A megvalósításban persze közreműködött az intézmény karbantartója is. Többet nem kell a folyosón várakozni, öltözhetnek egy időben a lányok és a fiúk. Persze megkönnyítette … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Márton nap

November 11-én délután az alsós osztályokban megismerkedtünk a Márton nap történetével, a népi hagyományokkal… de libacomb helyett libazsíros kenyeret kóstoltunk.

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Pályaorientációs nap a 4.B osztályban

2020. október 22-én megrendezésre kerülő Pályaorientációs napon a 4.B osztály a cukrász szakmával ismerkedett. A sütés nélkül készíthető sütemények közül a kókuszgolyóra esett a választás. Az elkészült kókuszgolyókat vendég tanító nénik zsűrizték. Egy igazán jó hangulatú délelőttöt tudhatunk magunk mögött.

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Papírgyűjtés eredménye

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Színházlátogatás

2020. szeptember 15-én iskolánk modern táncos tanulói megtekintették a Pécsi Balett Piroska és a farkas című mesebalett előadását a Kamaraszínházban. A programra iskolánk és a Messzehangzó Tehetségek Alapítványának közös pályázata adott lehetőséget.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Tanévnyitó 2020

2020. szeptember 1-jén rendhagyó tanévnyitóval és az első osztályos tanulók köszöntésével iskolánkban is megkezdődött a 2020/2021-as tanév. További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Lovag-tábor 2020

Véget ért szeretett balatoni Lovag-táborunk. Az utolsó napra fürdés, sportolás, közös pizzázás, pakolás és a búcsú pillanatai maradtak. De mielőtt lezárnánk Lovag-táborunkat röviden tekintsünk vissza mi is történt velünk az elmúlt héten. Megérkezvén Fenyves mezejére királyunk és főnemesei előtt esküt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Lovag-tábor – 6. nap

Lovag-táborunk utolsó teljes napja is eseménydúsan telt. Délelőtt folyamán befejeztük az előkészületeket az esti bemutatókhoz. Délután kézmüveskedéssel, fürdéssel és sportolással telt el, valamint lovagi vásáron kereskedhettünk a hét során zsákmányolt portékáinkkal. Az este folyamán képes filmösszeállítással felidéztük Lovag-táborunk eseményeit, valamint … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!