Alsó tagozat kategória bejegyzései

Környezetverseny

2022. május 5-én került megrendezésre a hagyományos környezetismereti vetélkedőnk, melyre 10 csapat nevezett pécsi és környékbeli iskolákból. A 4 fős csapatok rejtvényeket, oldottak meg, állati nyomokat kerestek, plakátot készítettek az “ERDŐ ÁLLATAI”-ról. A jó hangulatú megmérettetés során sok pontot gyűjtöttek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Látogatás a Tudásközpontban

Hosszú ideje vártunk arra, hogy közösségi programokat lehessen szervezni a 3.C osztálynak. Nagy élmény volt, hogy végre eljutottunk a Tudásközpontba, megismerkedhettünk az épülettel, a Körbirodalommal, és a gyerekek válaszhattak, kölcsönözhettek könyveket.

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Medve Matek

2022. április 23-án iskolánk 3.C osztályából kilenc tanuló részt vett a Medve Matek szabadtéri matematika verseny pécsi regionális fordulóján. A Medve Szabadtéri Matekversenyen 3-12. évfolyamos diákok, valamint tanárok és vállalkozó kedvű felnőttek is indulhatnak három fős csapatokban. Diák-kategóriák: Koala (3-4. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Mesemondó verseny

2022. április 22-én a Benedek Elek regionális mesemondó versenyen iskolánkat Balogh Brenda és Gulyás Máté 4.A osztályos tanulók képviselték. GULYÁS MÁTÉ kiemelt I. helyezett, BALOGH BRENDA III. helyezett lett. Felkészítő: Nyíri Eszter Gratulálunk a szép eredményekhez!

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Versenyfelhívás – Környezetverseny 2022

Április 22-ig még lehet jelentkezni!!! Nevezéseket az alábbi űrlap kitöltésével vagy a programok@meszesisuli.hu címre várjuk. Jelentkezési határidő: 2022. április 22. A részletes tájékoztató a következő linkeken érhető el: Tájékoztató – Környezetverseny 2022

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Lépésről lépésre program szakmai napja iskolánkban

Két bemutató órán vehettek részt a vendégek, ahol első osztályban matematika és harmadik osztályban olvasás órán pillanthattak be a differenciálás legmagasabb szintű alkalmazásába, az ún. differenciált rétegmunkába. Jól megfér ezzel a tanulásszervezési formával a Diákkvartett, a Kettős kör (kooperatív struktúrák) … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Lépésről Lépésre Program | Szóljon hozzá most!

Március 15-i ünnepély

2022. március 11-én iskolánk a 4. évfolyamosok ünnepi műsorával emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről. További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Zöldforgó

2022. február 18-án Zöldforgó Környezetvédelmi Élménynap volt iskolánkban. Az Élménynap keretében környezetvédelmi szemléletformáló játszóházban (AR kiállítás, VR kvíz) és egy tematikus Alma Együttes koncerten vehettek részt tanulóink. További képek az ünnepélyről a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Farsang 2022 – alsó tagozat

2022. február 11-én délután “állt a bál” az iskolánkban, egyéni és csoportos jelmezbe öltözött gyerekeket láthattunk mindenütt. Az osztályok közös táncokat mutattak be, így pl. matrózok, pillangók, cowboyok váltották egymást a színpadon. Sok zsákbamacska ajándék és tombolatárgy lelte meg gazdáját, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Még mindig a lovak

Most a tanítóknak tartott „projektzárót” a 3.C osztály. Az osztály két pedagógusa arra mutatott példát, mire használható fel az ún. ”két tanítós, ölelkező modell”. Érdeklődés szerinti differenciálással hat Gardneri intelligenciához (nyelvi, matematikai, zenei, természettudományos, vizuális, mozgásos) kaptak feladatokat a tanulók. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!