Felső tagozat kategória bejegyzései

Erdei iskolában járt a 6.C osztály

2023. június 5-én iskolánk 6.C osztálya Mókus Suli Erdei Iskolában járt. Az erdei ökoszisztéma témakörét körbejárva, sok újdonságot tanulva testközelből ismerkedhettek meg a tanulók az erdő élővilágával a gyepszinttől egészen a lomkoronaszintig. További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Természetjáró szakkör

Iskolánk természetjáró szakkörének tagjai 2023. június 3-án Hosszúhetényből indulva meghódították a Mecsek legmagasabb csúcsát és a Zengő kilátóból gyönyörködtek a kilátásban. A magasból a Dombay-tóhoz vezetett az út, ahol a megfáradt lábakat megmártóztatták a tó hűs vízében.

Kategória: Felső tagozat, Mecseki túrák | Szóljon hozzá most!

Nemzeti Összetartozás Napja

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Pál utcai fiúk projektzáró az 5.A osztályban

2023. május 31-én került sor a Pál utcai fiúk projekt zárására az 5.A osztályban. A csapatok és a TV csatornák bemutatkozása után egy lottósorsolásba csöppentünk, melynek keretében a csapatok véletlen sorrendben mutatták be a projekt során született produktumait. Így megtekinthettük … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Pál utcai fiúk projektzáró az 5.B osztályban

Az 5.b osztály május 30-án délután tartotta a „Pál utcai fiúk” projekt zárórendezvényét. A gyerekek bemutatták a projekt során készített lapbookjaikat, egy rövid vetítéssel érzékeltették a korabeli Budapest hangulatát, majd plakátok segítségével szemléltették az akkori és mai világ különbségeit, hasonlóságait. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Mestermunka projektzáró a 8.A és 8.B osztályban

2023. május 30-án került sor a 8.A és 8.B osztály Mestermunka projektjének zárására, melynek során nyolcadikos tanulóink az általuk választott témában a bemutatták Mestermunkáikat, melyen a második félév során dolgoztak. A közönség soraiban a társak mellett a hetedik évfolyamosok foglaltak … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Angol vizsga

2023. május 25-én került megrendezésre iskolánkban a hagyományoknak megfelelően a nyolcadik osztályosok nyelvvizsgája. Az angol nyelvet emelt óraszámban tanuló diákok alapfokú nyelvvizsgának megfelelő házi vizsgát tettek, mely írásbeli és szóbeli fordulókból állt. A diákoknak 60 %-os eredményt kellett elérniük a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Török világ projektzáró a 6.A osztályban

A Török világ projekt zárására a 6.a osztályban 2023. május 17-én került sor. A projektzárón elsőként megtekinthető volt az a kiállítás, amelyet a tanulók az elvégzett feladataikból készítettek. Ezt követően tanúi lehettünk előadásukban az egri várvédők ünnepélyes fogadalmának. A záró … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Egyházmegyei Hittanolimpia 2023

2023. május 10-én került megrendezésre az egyházmegyei hittanverseny, ahol 5. és 7. osztályos diákjaink vettek részt, kiváló eredménnyel, hiszen egyik csapatunk IV. helyezést ért el. Pakstól Villányig, az egyházmegye számos területéről érkeztek a hittanosok. A verseny első fordulójában egy videót … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Látogatás a Csodák Palotájában

A Pécsi Iparkamara szervezésében lezajlott Villany-Ász szakmaismereti verseny döntős csapataként lehetőségünk volt 2023. május 12-én az ország első interaktív játékterében, a Csodák Palotájában eltölteni pár órát. Nagyszerű élményben volt részünk. Köszönjük szépen.

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!