Felső tagozat kategória bejegyzései

NNG irodalátogatás Budapesten

2018. május 5-én iskolánk 12 tanulójával budapesti kiránduláson vehettünk részt a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány szervezésében az Alapítvány AdatKaland műhelyének és a komlói Gagarin Általános Iskola tanulóival kiegészülve. A program keretében meglátogattuk az NNG Szoftverfejlesztő és Kereskedelmi Kft. irodáját, ahol egy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Török világ projektzáró a 6.a osztályban

2018. május 8-án került sor a Török világ projekt zárófoglalkozására a 6.a osztályban. A tanulók összeállították a projekt során készített munkáikból portfóliójukat, majd számot adtak a témában szerzett ismereteikről. Séta keretében felkeresték Pécs török kori emlékeit és a helyszíneken kapott … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

“Távhő zölden”

Iskolánk 6.a és 6.b osztályos tanulói április 13-án, a Távhőszolgáltatás Napján a PÉTÁV-hoz látogattak. Részt vettek kísérletekkel színesített, szórakoztató fizikaórán, ismerkedtek a PÉTÁV távfelügyeleti rendszerével, egy működő hőközpontjával, és a távhő előnyeit bemutató játékokkal játszhattak. A rendezvényen készült videó megtekinthető … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Fenntarthatósági Témahét

Iskolánk is csatlakozott a 2018. április 23-27. között megvalósuló programhoz, melynek célja a fenntarthatóság fontosságának tudatosítása a Föld védelméért. A különböző tanórák megtartása mellett lehetőség van pályázatokon is részt venni: Alsó tagozat – Egy doboznyi természet Felső tagozat – Ahol … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Sebők Gábor városi angol emlékverseny

2018. március 22-én Sebők Gábor emlékére rendezett városi angol versenyen első helyezést ért el iskolánk csapata. A csapat tagjai: Bárány Bálint (6.d), Horváth Dorina (6.b) és Pollák Dániel (6.b) Felkészítő: Varga Ágnes

Kategória: Felső tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Március 15-i ünnepély – videó

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Robotika szakkör zárása

2018. március 19-én került sor Abacusan-GE VándoRobot Program keretében megvalósított Robotika szakkör zárására. A rendhagyó foglalkozáson iskolánk szakkörös tanulói mutatták meg az általuk készített és programozott robotokat kisebb társaiknak. A 3.b és 4.a osztály tanulói nemcsak megtekinthették, hanem ki is … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Március 15-i ünnepély

Iskolánk a 4. évfolyamosok ünnepi műsorával emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről.   További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Robotika szakkör

Az elmúlt hetekben is folytatódott iskolánkban az Abacusan-GE VándoRobot Program keretében megvalósított Robotika szakkör. A szakkör tagjai megismerkedtek a Touch sensor (érintésérzékelő) használatával, majd ennek segítségével távirányítós robotokat építettek és programoztak, melyeket az általuk Kapla építőkockákból elkészített pályákon próbáltak ki. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Angol civilizációs verseny

A Pécsi Kovács Béla Általános Iskolában megrendezett városi angol civilizációs versenyen a következő eredményeket érték el iskolánk csapatai: Az 5-6. osztályos korcsoport: I. helyezést elért csapat tagjai: Horváth Dorina, Pollák Dániel (6.b) és Kovácsovics Ernő (6.d) II. helyezést elért csapat … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!