Felső tagozat kategória bejegyzései

Robotika szakkör

Az elmúlt hetekben is folytatódott iskolánkban az Abacusan-GE VándoRobot Program keretében megvalósított Robotika szakkör. A szakkör tagjai megismerkedtek a Touch sensor (érintésérzékelő) használatával, majd ennek segítségével távirányítós robotokat építettek és programoztak, melyeket az általuk Kapla építőkockákból elkészített pályákon próbáltak ki. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Angol civilizációs verseny

A Pécsi Kovács Béla Általános Iskolában megrendezett városi angol civilizációs versenyen a következő eredményeket érték el iskolánk csapatai: Az 5-6. osztályos korcsoport: I. helyezést elért csapat tagjai: Horváth Dorina, Pollák Dániel (6.b) és Kovácsovics Ernő (6.d) II. helyezést elért csapat … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Ökováros hét az Árkádban

Iskolánk évek óta részt vesz az Ökováros-Ökorégió Alapítvány programjain. Február 20-25. között volt látogatható az Ökováros hét rendezvénye az Árkádban, ahol több osztályunk járt, kipróbálva hogyan lehet fenntarthatóvá tenni, újjáépíteni a várost.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Felsős farsang

2018. február 16-án került megrendezésre a felső tagozatos tanulóink farsangi karneválja, ahol színvonalas produkciókat láthatott a közönség az osztályoktól. Az osztályok műsorszámai után tombolasorsolással és discoval zárult az este. További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Robotika szakkör az Abacusan-GE VándoRobot Program keretében

Iskolánk 13 5-6. osztályos tanulója vesz részt az Abacusan-GE VándoRobot Program keretében megvalósított Robotika szakkör foglalkozásain. Eddigi foglalkozásokon betekintést nyertek a tanulók a robotika világába, megismerkedtek az Artec robotokkal és a programozási környezettel. Kezdetben megtanulták az alapvető programozási szerkezeteket, az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

EpiKalandorok projektzáró a 7.a osztályban

2018. február 2-án az estébe nyúlon került megrendezésre a 7.a osztályosok Olvasóestje, mely egyben az EpiKalandorok projekt zárása volt. Az est során a tanulók bemutatták azon könyveket, melyeket a projekt során olvastak, játékos formában számot adtak tudásokról az epika témájában, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

EpiKalandorok projektzáró a 7.b osztályban

2018. február 2-án került sor az EpiKalandorok projekt zárófoglalkozására a 7.b osztályban, melynek során a tanulók bemutatták azon könyveket, melyeket a projekt során elolvastak és feldolgoztak. Végezetül kialakult az I. Meszesi Könyvvásár irodalmi sikerlistája. További képek a Galéria menüpont alatt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

EpiKalandorok projektzáró a 7.d osztályban

2018. január 16-án került sor az EpiKalandorok projekt zárófoglalkozására a 7.d osztályban. A projekt során a tanulók William Golding A legyek ura című könyvét olvasták el és dolgozták fel, majd mutatták be a műről az ismereteiket a projektzárón. További képek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Betlehemi történet

December 19-én a “Márkuszínház” karácsonyi előadását mutatta be iskolánkban. Az interaktív műsor kicsiket-nagyokat egyaránt elvarázsolt és ünnepi hangulatot teremtett. További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Interaktív varázstértől a Székesegyházig

December 15-én az 5.a és az 5.b osztály tanulói a Zsolnay Negyedben található interaktív varázstérben ismerkedhettek meg és próbálhattak ki különböző fizikai kísérleteket. Ezután a Széchenyi téren az adventi vásárban töltöttek el egy kis időt. Az egész napos program a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!