admin bejegyzései

Szitakötő projektnap – Közlekedési eszközök

A Szitakötő folyóirat tavaszi száma a régi, mai, jövőbeli közlekedési eszközökről szól, ehhez kapcsolódott az alsó tagozat március 10-i programja. A helyszíneken járműveket, illusztrációkat, képeket készíthettek, fejtörőket oldhattak meg a gyerekek és az akadálypályán gördeszkával, rollerral “száguldozhattak.”   További képek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Robotika szakkör

Az elmúlt hetekben is folytatódott iskolánkban az Abacusan-GE VándoRobot Program keretében megvalósított Robotika szakkör. A szakkör tagjai megismerkedtek a Touch sensor (érintésérzékelő) használatával, majd ennek segítségével távirányítós robotokat építettek és programoztak, melyeket az általuk Kapla építőkockákból elkészített pályákon próbáltak ki. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Angol civilizációs verseny

A Pécsi Kovács Béla Általános Iskolában megrendezett városi angol civilizációs versenyen a következő eredményeket érték el iskolánk csapatai: Az 5-6. osztályos korcsoport: I. helyezést elért csapat tagjai: Horváth Dorina, Pollák Dániel (6.b) és Kovácsovics Ernő (6.d) II. helyezést elért csapat … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Bázisintézményi Szakmai Napok

Márciusban is folytatódnak szakmai rendezvényeink, ahol a LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE PROGRAM sokszínűségét mutatjuk be. TÉMA: A projektszerű oktatás lehetőségei a Lépésről lépésre programban A rendezvény időpontja: 2018. március 22. Jelentkezéseket itt várjuk. Határidő: 2018. március 19.

Kategória: Bázisintézmény | Szóljon hozzá most!

Aktuális – március

Március 7. Iskolanyitogató program óvodásoknak Március 10. (szombat) Áthelyezett munkanap (Alsó tagozaton Szitakötő nap, Felső tagozaton az 1-3. óra pénteki órarend szerint) Március 14. Iskolai ünnepély március 15. alkalmából Március 28. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap Március 29. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Grundbirkózás Diákolimpia – Bronzérmes a csapatunk!

Február 24-25. között a borsodi megyeszékhelyen az ország legjobb grundbirkózó leány- és fiúcsapatai mérték össze tudásukat a Grundbirkózás Diákolimpia Országos Döntőjében. A miskolci hétvégén az I. és a II. korcsoport nemenkénti fináléjában a legjobb csapatok küzdöttek meg a „Magyarország diákolimpiai … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Ökováros hét az Árkádban

Iskolánk évek óta részt vesz az Ökováros-Ökorégió Alapítvány programjain. Február 20-25. között volt látogatható az Ökováros hét rendezvénye az Árkádban, ahol több osztályunk járt, kipróbálva hogyan lehet fenntarthatóvá tenni, újjáépíteni a várost.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Környezetverseny

A versenyhez kapcsolódó tájékoztató, segítség és jelentkezési lap innen letölthető: Környezetverseny tájékoztató Környezetverseny egy kis segítség Környezetverseny jelentkezési lap

Kategória: Aktuális, Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Felsős farsang

2018. február 16-án került megrendezésre a felső tagozatos tanulóink farsangi karneválja, ahol színvonalas produkciókat láthatott a közönség az osztályoktól. Az osztályok műsorszámai után tombolasorsolással és discoval zárult az este. További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Felső tagozat | Szóljon hozzá most!

Alsós farsang

2018. február 9-én került sor az alsó tagozatos tanulók farsangi karneváljára, ahol az osztályok ötletes jelmezekben mutatták be a produkcióikat, majd utána a közös játékokon is mindenki jól szórakozott. További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!