admin bejegyzései

Balatoni tábor 2022

Kedvcsinálóként tekintsétek meg a tavalyi táborról készített videót:

Kategória: Tábor | Szóljon hozzá most!

Álláshirdetés

Pécsi Tankerületi Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Pécsi Meszesi Általános Iskola Vasas-Somogy-Hirdi Általános Iskolája tagintézmény-vezető (magasabb vezető) beosztás ellátására. A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Mozdulj a klímáért a Föld körül!

A Mozdulj a klímáért a Föld körül! akcióban, melyet az Éghajlatvédelmi Szövetség szervezett a Földalatti főzőklub feladatban a 6.A osztály ötletes tányérja III. helyezett lett. Gratulálunk!

Kategória: Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Baranya megyei angol nyelvi verseny

A Baranya megyei angol nyelvi verseny szóbeli döntőjét 7-8. osztályos tanulók számára április 28-29-én rendezték a Pécsi Mezőszél Utcai Iskolában, amelyre mintegy kétszáz indulóból iskolánkból Bükösdi Napsugár 8.A osztályos tanuló jutott be. A döntőben Napsugár kimagasló teljesítményével I. helyezést ért … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Hírek a Lépésről lépésre programról

Iskolánk tanítója, Jékiné Szabó Rita felkérést kapott az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Alternatív Pedagógiák Módszertani Központ Szakmai Műhely sorozatában egy előadásra. Témája: A szülők bevonásának lehetőségei a Lépésről lépésre programban. Online formában több, mit 50 érdeklődő csatlakozott a szervezőkhöz és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Lépésről Lépésre Program | Szóljon hozzá most!

Nemes Tihamér Országos Informatika Verseny díjátadó

Május 5-én került sor a Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Verseny díjátadójára Budapesten az ELTE Informatikai Karán. Ennek keretében vehette át Lehotai Gergely iskolánk 8.A osztályos tanulója jól megérdemelt jutalmát a verseny országos döntőjében elért III. helyezéséért. További képek a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Informatika, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Környezetverseny

2022. május 5-én került megrendezésre a hagyományos környezetismereti vetélkedőnk, melyre 10 csapat nevezett pécsi és környékbeli iskolákból. A 4 fős csapatok rejtvényeket, oldottak meg, állati nyomokat kerestek, plakátot készítettek az “ERDŐ ÁLLATAI”-ról. A jó hangulatú megmérettetés során sok pontot gyűjtöttek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek, Zöld hírek | Szóljon hozzá most!

Ofélia – kétfelvonásos táncjáték

Április 28-án, a Tánc Világnapjának előestéjén egy újabb gyöngyszemet láthatott a nagyérdemű a Komlói Színházban iskolánk pedagógusa, Herczeg-Takács Judit Móki és a Fonti Five Táncműhely varázslatában. Az Ofélia című két felvonásos táncjátékot Guillermo del Toro A Faun labirintusa című filmje … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Modern tánc | Szóljon hozzá most!

Látogatás a Tudásközpontban

Hosszú ideje vártunk arra, hogy közösségi programokat lehessen szervezni a 3.C osztálynak. Nagy élmény volt, hogy végre eljutottunk a Tudásközpontba, megismerkedhettünk az épülettel, a Körbirodalommal, és a gyerekek válaszhattak, kölcsönözhettek könyveket.

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Medve Matek

2022. április 23-án iskolánk 3.C osztályából kilenc tanuló részt vett a Medve Matek szabadtéri matematika verseny pécsi regionális fordulóján. A Medve Szabadtéri Matekversenyen 3-12. évfolyamos diákok, valamint tanárok és vállalkozó kedvű felnőttek is indulhatnak három fős csapatokban. Diák-kategóriák: Koala (3-4. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!