admin bejegyzései

Meseíró pályázat

Az ezeréves Gesztenyés mesebeli lakói című városi meseíró pályázaton négy tanulónk indult a 4.a osztályból: András Dániel, Bükösdi Napsugár, Stettner János és Varga Ákos. A harmadik-negyedikes korosztályban Varga Ákos II. míg Stettner János III. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Nyíri … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Mecsek projekt kirándulás – 6.d és 6.a

2017. október 12-én a iskolánk 6.d, míg egy nappal később a 6.a osztály a Mecsek projekt keretében a Tripammer-fához kirándult, melynek során testközelben ismerkedhettek meg a természetismeret órákon tanult növények jellegzetességeivel. A kirándulás tartalmasan és nagyon jó hangulatban telt el. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Dióhéjban a Dió projekt

2017. október 12-én az 1.b osztály projektéhez kapcsolódó kiránduláson vett részt. Kéreglenyomatot vettek, diót gyűjtöttek, játszottak és közben megfigyelték az őszi kertet. Köszönet a vendéglátó szülőknek Heninek és Majának, a két Jánosnak, akik sofőrködtek és Terinek, Katának, akik a gyerekekkel … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Leány labdarúgás

Leány labdarúgó csapatunk a városi bajnokságban 1-0-ra nyert a Kozármisleny csapata ellen. Gólunkat Pápai Vanessza szerezte, Várjuk a legközelebbi folytatást.

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Labdarúgás

Iskolánk felsős fiú labdarúgó csapata edzőmérkőzést játszott a PEAC labdarúgó utánpótlás csapatával. Az iskola és a sportegyesület között együttműködési megállapodás lép nemsokára érvénybe.

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Kalandok Ceruzavárban

2017. október 12-én elindult iskolanyitogató programsorozatunk Kalandok Ceruzavárban címmel.    Minden hónap első vagy második szerdáján szeretettel várjuk a leendő első osztályos gyerekeket és szüleiket.

Kategória: Alsó tagozat, Iskolanyitogató | Szóljon hozzá most!

Bázisintézményi Szakmai Napok

Bázisintézményi Szakmai Napok a Pécsi Meszesi Általános Iskolában 2017.10.26 9.00 – 10.00 TEVÉKENYSÉGKÖZPONTÚ TANULÁS A LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE PROGRAMBAN - Bemutató óra: Hogyan tanuljuk játékos tevékenységekkel a betűket? Tanít: Jékiné Szabó Rita 10.00 – 10.30 Óramegbeszélés,konzultáció 2017.11.16 13.30 – 15.00 AZ AKTÍV … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Bázisintézmény, Lépésről Lépésre Program | Szóljon hozzá most!

Daléneklési Verseny

A Pécsi Meszesi Általános Iskolában 2017. november 23-án megrendezésre kerül az I. Városi Daléneklési Verseny, melyre sok szeretettel várunk minden kedves kis diákot, akik kellő bátorságot és kedvet éreznek magukban ahhoz, hogy megmutassák énektudásukat. Tehetségüket és bátorságukat értékes díjakkal jutalmazzuk, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat | Szóljon hozzá most!

Sportdélután ovisoknak

2017. október 4-én iskolánk adott otthon a Teleki Óvodás gyerekek részére rendezett sportdélutánnak.  

Kategória: Alsó tagozat, Iskolanyitogató | Szóljon hozzá most!

Természetjáró szakkör

2017. szeptember 30-án iskolánk Természetjáró szakkörének tagjai az Árpádtető – Mánfa (Árpádkori templom) – Kőlyuk – Árpádtető túraútvonalat járta végig és fedezte fel.

Kategória: Felső tagozat, Mecseki túrák | Szóljon hozzá most!