admin bejegyzései

Bozsik Intézményi Program

Valamennyi korosztályban iskolánk csapatai nyerték a Bozsik Intézményi Program labdarúgó tornáit. Felső tagozaton mindkét csapatunk az összes mérkőzésüket megnyerték, míg az alsó tagozaton az 2. és a 3. osztályos fiúk nyertek, míg a 4. osztályos fiúk a 2. helyen végeztek. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Bepillantás a Lépésről lépésre programba

Pest megyéből, Ócsáról és Baranyából Mohácsról érkeztek tanító és intézményvezető kollégák az 1.B osztályba, hogy elmélyüljenek a Lépésről lépésre programban. Reggeli beszélgetés, magyar és matematika foglalkozás szerepelt a délelőtt ajánlatában. Karsainé Baktai Julianna és Jékiné Szabó Rita tanítók az LL … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Lépésről Lépésre Program | Szóljon hozzá most!

Partnerintézményi együttműködés

2017. november 30-tól iskolánk a Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye lett.

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Szülők mesélnek az osztályban

Útjára indítottuk a “SZÜLŐK MESÉLNEK AZ OSZTÁLYBAN” sorozatunkat. Első alkalommal Andrea, Elena édesanyja olvasta el kislánya egyik kedvencét. Köszönjük Neki!  

Kategória: Alsó tagozat, Lépésről Lépésre Program | Szóljon hozzá most!

Városi Daléneklési Verseny

A Pécsi Meszesi Általános Iskolában először került megrendezésre a kisiskolásoknak szóló Városi Daléneklési Verseny, ahol a gyermekek több olyan kategóriában mutathatták meg tudásukat, amelyek városunkban egyedülállóak úgy, mint a Mai dal és Osztályének. Azonban az iskola nagy hangsúlyt fektet a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | Szóljon hozzá most!

Karácsonyváró

December 1-én 15.00-17.00 között kézműves délutánt tartunk. Különféle anyagokból (termésekből, papírból, filcből) készítünk díszeket, karácsonyi képeslapokat. Lehet gyertyát, mézeskalácsot díszíteni, finom süteményeket kóstolni, vásárolni, karácsonyi rejtvényeket megoldani. Mindenkit szeretettel várunk!

Kategória: Aktuális | Szóljon hozzá most!

Mecsek projektzáró a 6.b osztályban

November 21-én a 6.B osztály Mecsek projektzárót tartott a Mecsextrém Park területén. A jól sikerült rendezvényen több feladatot kellet megoldani a diákoknak a teremben és kint a terepen, valamint bemutatták egymásnak a csoportok által készített mecseki mondákat is.  

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!

Floorball megyei döntő

Nyolc korcsoportban 10 csapattal szerepelt iskolánk a kispályás floorball megyei döntőjén. Csapataink 4 ezüst és 2 bronzérmet szereztek. Továbbjutottak az országos elődöntőre a 2. osztályos fiúk és leányok, az 5-6. osztályos leányok valamint a 7-8. osztályos leányok. Gratulálunk valamennyi csapatnak. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Sport | Szóljon hozzá most!

Bázisiskolai Szakmai Napok

November 16-án délután folytatódtak intézményünkben a Bázisiskolai Szakmai Napok. Műhelymunka keretében ismerkedhettek az érdeklődő pedagógusok a Lépésről lépésre programban fontos szerepet kapó ún. aktív tanulással és a szülők bevonásának lehetőségeivel. Saját élményű játéktanulással indult a délután, majd tanórákon használható eszközöket … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Bázisintézmény, Lépésről Lépésre Program | Szóljon hozzá most!

Mecsek projektzáró a 6.a osztályban

2017. november 16-án került sor a Mecsek projekt zárófoglalkozására a 6.d osztályban, míg egy nappal később a 6.a osztályban. A tanulók bemutatták a projekt során készített munkáikat és számot adtak a témában szerzett ismereteikről.   További képek a Galéria menüpontban … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Felső tagozat, Projektek | Szóljon hozzá most!