Retro-mesetábor 2022

Véget ért szeretett balatoni Retro-mesetáborunk. Az utolsó napra fürdés, sportolás, közös pizzázás, pakolás és a búcsú pillanatai maradtak. De mielőtt lezárnánk mesetáborunkat röviden tekintsünk vissza mi is történt velünk az elmúlt héten.
Az időjárás nem fogadott kegyeibe minket, a szél állandó tábori vendégünk volt, ami hőérzetünk mellett a Balaton hőmérsékletének sem kedvezett. Így csak az utolsó napokban tudtunk megmártózni magyar tengerünk hűs vízében. Azonban a kedvezőtlen időjárás sem akadályozhatta meg, hogy jól érezzük magunkat.
Az első napon meglátogatott minket Süsü legjobb barátja, Jókirályfi, Picúr és Pom Pom, Mézga Köbüki Öcsi és Doktor Bubó, akik megnyitották Retro-mesetáborunkat. A mesevilágba csöppenve egyre furcsább jeleket tapasztaltunk: a szobákban a villany magától fel- és lekapcsolódott, fura árnyalakokat láttunk a hintáknál és a nádasból furcsa hangokat hallottunk. Elhatároztuk, hogy csapatokat alkotva (Öltönyösök, Pomcorn, Vízipókok, Dr. Bubó asszisztensei, Fenyvesi sárkányok és Mézáék) összefogva a meseszereplőkkel (Frakk, Pom Pom, Vízipók-csodapók, Dr. Bubó, Süsü, a sárkány és Mézga család) kiderítjük, hogy mi áll a jelenségek hátterében. A rejtély megoldásáról megírtuk saját meséinket, majd film formájában meg is jelenítettünk és a záróest során egy premiervetítéssel megtekintettünk. A hét során elkészítettük csapatzászlóinkat és a moziesthez kapcsolódó filmplakátjainkat is.
Egy hatállomásos meseforgón vettünk részt, melynek során Süsüként megírtuk csapatindulóinkat, Dr. Bubóként gyógynövényeket ismeretünk fel, Pom Pomként megismerkedtünk érdekes nevű egyénekkel, Frakként csipeszekért kergettük egymást, Vízipókként vizet hordtunk és Mézgáéként megfejtettük Köbüki öcsi üzeneteit. Szabadidőnkben a meseforgatag keretében pecséteket gyűjtöttünk, melyeket az utolsó napon jutalmakra válthattunk be.
Ezek mellett sportoltunk (fociztunk, kosaraztunk, röpiztünk és pingpongoztunk), kézmüveskedtünk (vasalható gyöngyfigurákat, karkötőket és szélcsengőket készítettünk) és ellátogattunk Fenyvesre is. A hét során elkészített tábori molinónk egységbe foglalta csapataink tagjait.
Élményekben, érzelmekben és eseményekben gazdag táboron vagyunk túl. A Retro-mesetáborunkat elhagyva könnyes szemmel tekintünk vissza és várjuk a jövő évi balatoni táborozást.

Kategória: Tábor | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.