Medve Matek

2022. április 23-án iskolánk 3.C osztályából kilenc tanuló részt vett a Medve Matek szabadtéri matematika verseny pécsi regionális fordulóján. A Medve Szabadtéri Matekversenyen 3-12. évfolyamos diákok, valamint tanárok és vállalkozó kedvű felnőttek is indulhatnak három fős csapatokban. Diák-kategóriák: Koala (3-4. évf.), Medvebocs (5-6. évf.), Kismedve (7-8. évf.), Nagymedve (9-10. évf.), Jegesmedve (11-12. évf.). A felnőttek számára egy könnyebb (Ursa Minor) és egy nehezebb (Ursa Major) kategóriát hirdettek.
A verseny célja a matematika népszerűsítése és a tárgyhoz kapcsolódó sikerélmény biztosítása a 3-12. évfolyamos korosztályban és a felnőttek körében innovatív megoldásokat alkalmazva. Célja egyidejűleg a résztvevők egészséges, mozgásban gazdag életmódra nevelése, együttműködési (kooperációs) készségeik fejlesztése és a matematika élményszerűvé tétele minél szélesebb közönség számára.
A sikerélményt garantálandó minden csapat a helyes megoldásainak függvényében bronzmedve-, ezüstmedve- és aranymedve-rangot érhet el.
Eredmények:

  • a Berkes Liliána, Orsós Adrienn, Vucskovics Babett összeállítású csapat ezüstmedve rangot és különdíjat,
  • a Bogdán Máté János, Kis-Keresztes Eliza és Szőllősy Lilla összeállítású csapat aranymedve rangot és II. helyezést,
  • Juhos Benjamin, Sütő Sára és Tihanyi Bianka Boglárka csapata pedig aranymedve rangot és I. helyezést ért el.

Felkészítő pedagógus: Tóthné Göndöcs Zsuzsa

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.