7 nap a Balaton körül 2021

Véget ért idei táborunk. Az utolsó napra pakolás, sportolás, közös pizzázás és a búcsú pillanatai maradtak. De mielőtt lezárnánk balatoni körutunkat röviden tekintsünk vissza mi is történt velünk az elmúlt héten.
Az időjárás szeszélyes oldalát mutatta: míg a tábor első felében szikrázó napsütésben élvezhettük magyar tengerünk hűsítő vizét, addig az utolsó napokra a szeles, hűvös idő ezt már nem tette lehetővé. Azonban ez sem szegte kedvünket és 7 nap alatt „körbejártuk” a Balatont élményekkel gazdagodva.
Minden nap egy-egy érdekes feladványon keresztül derült fény aznapi helyszínünkre. Első napi állomásunk Balatonfenyves volt, melynek apropójaként a Balatonfenyves feliratot jelenítettük meg ötletes megoldásokkal. Balatoni körutunk második napján Siófokra „utaztunk” és a buli hangulatát fokozva videóklipeket forgattunk ismert nyári slágerekhez, melyek premierjére a záróest során került sor. Ezután Tihany következett, melyhez kapcsolódva megírtuk saját balatoni mondáinkat, melyeket füzet formájában megjelenítettünk és illusztráltunk is. Badacsony hegye saját vulkánmakettek készítésére ihletett bennünket, melynek eredményeként az utolsó napon vulkánkitöréseknek is részesei lehettünk. Az ötödik napon a szigligeti várat fedeztük fel és a látottakról lapbookot készítettünk. Balatoni körutunk utolsó teljes napjának állomása Keszthely volt, ahol a városhoz kapcsolódó kérdések után kutakodtunk, majd a számszerű válaszokból kapott végeredményt különböző formákban meg is jelenítettünk.
A hét során lehetőségünk volt kiváltani balatoni útleveleinket is, melyeken szereplő próbatételek teljesítésével értékes ajándékokhoz jutottunk. Ezek mellett sportoltunk, kézmüveskedtünk, kirándultunk Fenyvesre és persze fürödtünk a Balatonban, valamint elkészítettük immáron hagyományosnak mondható tábori molinónkat is.
Élményekben és eseményekben gazdag táboron vagyunk túl. Táborunkat elhagyva könnyes szemmel tekintettünk vissza és várjuk a jövő évi balatoni tábort.

Kategória: Tábor | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.