Bázisintézményi Szakmai Nap

Közel 40 érdeklődő kolléga vett részt rendezvényünkön. Sokan először jártak nálunk (Komló-Kenderföld, Siklós-Sztárai, Pécs-Mátyás, Pécsvárad-Kodolányi, Drávaszabolcs, Geresdlak, Egyházasharaszti). Mások már visszatérő vendégeink Kaposvárról a II. Rákóczi Tagiskolából és Királyegyházáról.
Célunk most is a Lépésről lépésre program népszerűsítése volt. 6 bemutató óra közül választhattak a pedagógusok: Tóthné Göndöcs Zsuzsanna reggeli beszélgetés után matematika órát is tartott az 1.C osztályban. A 3.B osztályban is két foglalkozást láthattak a jelenlévők: Karsainé Baktai Julianna matematika, Jékiné Szabó Rita pedig környezetismeret órát tartott. Szarka Lászlóné 7.B osztályos matematika és Barka Szilvia 8.B osztályos történelem óráján hospitálhattak még a regisztrálók. Leginkább a tevékenykedtetés, a kooperatív struktúrák, a differenciálás jelent meg a tanítási órákon.
A szakmai beszélgetésekből kiderült számunkra, hogy legtöbben most ismerkednek ezekkel a tanulás szervezési formákkal, de vannak olyanok is, akik már régóta dolgoznak így. Éppen ezért sokan mondták azt, hogy új módszerekkel, technikákkal ismerkedtek meg, mások pedig tudtak új ötleteket szerezni munkájukhoz. Egyértelműen azt jelezték számunkra, hogy igénylik a hasonló lehetőségeket, szívesen visszatérnek még hozzánk.
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Bázisintézmény, Felső tagozat, Lépésről Lépésre Program | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.