Városi Daléneklési Verseny

A Pécsi Meszesi Általános Iskolában először került megrendezésre a kisiskolásoknak szóló Városi Daléneklési Verseny, ahol a gyermekek több olyan kategóriában mutathatták meg tudásukat, amelyek városunkban egyedülállóak úgy, mint a Mai dal és Osztályének. Azonban az iskola nagy hangsúlyt fektet a hagyományok őrzésére is, így ezt szem előtt tartva tradicionális Népdal kategóriát is meghirdetett. A verseny tisztaságára és pártatlanságára törekedve, az értékes díjakat neves emberekből álló szakmai zsűri ítélte oda. A versenybizottság tagjai olyan nevekkel találkozhattunk, mint: Schrämpf Mária, Bayer Attila, Schmidt Zoltán, Csajághy Szabolcs, Palotai Tamás, Horváth Ferenc, Mata Csaba, Tóth Gábor, Balogh András, Mészáros Vince, Kerekes Kornél, Pappné Kercsó Szilvia.
A verseny kezdetekor, a gyermekeket és az őket felkészítő pedagógusokat üdvözlő ajándékokkal várták, gondolván arra, hogy senki se menjen haza üres kézzel. A megmértetés alatt a szépen felújított iskola több mint 200 gyermeket látott vendégül, amelyhez a verseny támogatói nagymértékben hozzájárultak úgy, mint: Trafik, Rádió 1, Trubics Zorán, Ratalics Balázs, LAFARGE Cement Magyarországi Kft.
A versenyen a tanulók által elért helyezések a következő linken olvashatók: eredmények
Az eredményhirdetést követően mindenkit táncházba invitáltak, ahol népi zenére rophatták a gyerekek és felnőttek egyaránt. A talpalávalót többek között az ex Punnany Massif-os Kerekes Kornél, Mészáros Vince, és Dömény Anita biztosította.
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Alsó tagozat, Versenyek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.