Ismét vendégeket fogadtunk…

Október 6-án a Lépésről Lépésre Regionális Módszertani Központ szervezésében ismét bemutató foglalkozásokat tartottunk.
Azok a vendégek, akik most találkoztak először a programmal Reggeli beszélgetéseken, játékos matematika órán és kooperatív technikákkal szervezett matematika és történelem órákon ismerkedhettek meg filozófiánkkal:
Reggeli beszélgetés – 2.a Nyíri Eszter
Reggeli beszélgetés – 3.b Karsainé Baktai Julianna
Játékos matematika – 2.a Rausné Csordás Anikó
Kooperatív technikák magyar órán – 3.a Patakiné Rónai Csilla
Kooperatív technikák történelem órán – 7.b Barka Szilvia
A 3.a osztályban a bolygók projekten belül, a holdunkkal ismerkedtek a gyerekek. A kooperatív technikák közül a szakértői mozaik módszerrel dolgozták fel az új ismeretet közlő szöveget, majd diákkvartettel ellenőrizték a megszerzett tudást. Az óra nagyon jó hangulatban telt, a tanulók motiváltan dolgoztak. Betekinthettünk abba a folyamatba, hogy alsós gyerekekkel miként sajátíttathatjuk el lépésről lépésre a kooperatív együttműködés alapjait.
A 7.b osztályban látott történelem órán a reformkori országgyűléssel foglalkoztak a tanulók. A választott kooperatív technika szintén a szakértői mozaik volt. Nagyon szépen végigkövethettük az órai munka során, hogy az alsó tagozaton belefektetett módszertani munka milyen formában térül meg a felső tagozaton.
Vendégeink ezt mondták a tapasztaltakról: tetszett a légkör, elhivatottság, szellemiség, beszélgető kör, szabad feladatválasztás, játékos feladatok, nincs fáradtság és unalom, gyermeki lelkesedés, kötetlen óravezetés, élményközpontúság, sokszínűség, kollégák egymás iránti nyitottsága, nyugodt, egymásra figyelő és elfogadó osztálytársak, közvetlen kapcsolat a gyerekek és a pedagógus között, teremberendezés, szabadság, nyitottság, gyerekmunkák, szemléletmód, hozzáállás.
További képek a Galéria menüpont alatt láthatók.

Kategória: Lépésről Lépésre Program | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.