“A titkok kamrája kitárja kapuit” – Harry Potter Országos Verseny 2024

A tanév elején nagyot álmodtunk: legyen országos a Harry Potter Versenyünk. Ennek megvalósításában segített, hogy “A titkok kamrája kitárja kapuit” – kreatív művészeti boszorkány- és varázslóképző verseny rendezése a Pécsi Meszesi Általános Iskolában című projektünkkel 1000000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett, az NTP-TMV-23 kódszámú „Tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása” című pályázaton.
A jelentkezési határidőig 70 csapat nevezett az ország különböző pontjairól. A csapatoknak az 1. és 2. forduló során a Harry Potter és a titkok kamrája című regényhez kapcsolódóan kellett kihívásokat teljesíteniük: szabadulószoba, a regény mélységelvű ismeretéhez kapcsolódó feladatsor, saját roxforti ház kialakítása és megjelenítése lapbook formában. Sok ötletes, kreatív és szépen kidolgozott lapbook érkezett. Nagyon szoros versenyben alakult ki az országos döntő mezőnye.
Május 30-án begördült a Meszes Expressz a Harry Potter Országos Verseny döntőjébe jutott csapataival. Igazi varázsvilág várta a kis boszorkány- és varázslótanoncokat a Pécsi Meszesi Boszorkány- és Varázslóképző Általános Iskolában. Az ünnepélyes megnyitó és a csapatok bemutatkozó videóinak megtekintése után 15 különleges állomást jártak végig a csapatok: az Odútól, Hagrid kunyhóján és a Szükség szobáján át egészen a Titkok Kamrájáig. Ezek során a kis boszorkány- és varázslótanoncok bemutathatták tudásukat a Harry Potter és a titkok kamrája című regény ismeretéről, de kipróbálhatták magukat kviddicsben, százfűléfőzetet készíthettek és segíthettek Weasleyéknek a törpementesítésében. Végezetül minden csapat sikerrel elvégezte a Pécsi Meszesi Boszorkány- és Varázslóképző Általános Iskola második évfolyamát. A legeredményesebben teljesítő csapatok: 1. Reducto (Tatabánya), 2. Szabad Manók (Nyúl) és 3. Mágikus Kvartett (Pécs) lettek. Emellett a versenybizottság kiosztotta a legjobb jelmezekért és a legjobb bemutatkozó filmekért járó különdíjakat, melyeket a Bisziboszik Ligája (Ajka) illetve Vasárnap Délutáni Köpkő Klub (Pécs) és Lánc 1 (Kecskemét) csapatai érdemeltek ki. A részletes eredmények itt tekinthetők meg.
Az esemény érdekességét bizonyítja, hogy a helyi mugli média is a helyszínen tudósított.
Minden kis növendékünknek gratulálunk és várjuk vissza jövőre! Addig is olvassátok Harry Potter és az azkabani fogoly című könyvet!
További képek a KépTár menüpont alatt láthatók.

A projekt címe: “A titkok kamrája kitárja kapuit” – kreatív művészeti boszorkány- és varázslóképző verseny rendezése a Pécsi Meszesi Általános Iskolában
A projekt kezdete: 2023. szeptember 1.
A projekt vége: 2024. augusztus 31.
A pályázat azonosítószáma: NTP-TMV-23-0099
Az elnyert támogatás összege: 1000000 Ft

Kategória: Versenyek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.