Harry Potter Országos Verseny 2024

A Harry Potter Országos Versenyünkre 70 csapat nevezett az ország különböző pontjairól. A csapatoknak az 1. és 2. forduló során a Harry Potter és a titkok kamrája című regényhez kapcsolódóan kellett kihívásokat teljesíteniük: szabadulószoba, a regény mélységelvű ismeretéhez kapcsolódó feladatsor, saját roxforti ház kialakítása és megjelenítése lapbook formában. Sok ötletes, kreatív és szépen kidolgozott lapbook érkezett. Nagyon szoros versenyben alakult ki az országos döntő mezőnye, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy az 1. és a 15. helyezett között mindössze 10,5 pont lett a különbség, valamint több csapat fél illetve egy ponttal maradt le a döntőről. Az eredmények itt tekinthetők meg.
Az országos döntő 2024. május 30-án kerül megrendezésre a Pécsi Meszesi Boszorkány- és Varázslóképző Általános Iskolában, amikor is egy nap erejéig biztosan varázsvilággá változik az iskolánk. Sok szeretettel várjuk a döntőbe jutott boszorkány- és varázslótanoncokat és felkészítő professzoraikat.

A verseny a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett, az NTP-TMV-23 kódszámú „Tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása” című pályázaton elnyert vissza nem térítendő támogatásnak is köszönhetően valósul meg.
A projekt címe: “A titkok kamrája kitárja kapuit” – kreatív művészeti boszorkány- és varázslóképző verseny rendezése a Pécsi Meszesi Általános Iskolában
A projekt kezdete: 2023. szeptember 1.
A projekt vége: 2024. augusztus 31.
A pályázat azonosítószáma: NTP-TMV-23-0099
Az elnyert támogatás összege: 1000000 Ft

Kategória: Versenyek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.