Állatok Világnapja

Már egy hete megkezdődött az Állatok Világnapjára történő ráhangolódás. Gyűjtést szerveztünk a Hachikó Állatvédő Egyesületnek, sokan szelfiztek otthon kis kedvencükkel, melyből hamarosan kis videó készül, illetve újrahasznosítással újságpapírból készült állatokkal népesítettük be az aulát.
Október 4-én (szerdán) az Állatok Világnapja alkalmából Viki néni vezetésével az első és második évfolyamos tanulóink virtuális állatkertben jártak, ahol megmosták a víziló fogát, a zsiráf nyakát, az elefánt hasát, megfésülték az oroszlán sörényét, majd jót játszottak az ott élő állatokkal. Az 5. osztályos lányok szívesen segítettek a kalandozásban. Testnevelés órákon pedig állatutánzó váltóversenyeket játszottak.
Kutyás foglalkozáson vett részt az 1.A, 2.A és a 4.B osztály tanulói, ahol Kincső néni kutyusa bájos személyiségével aratott nagy sikert. Egy tündéri Maine Coon cica, Miss Ella is ellátogatott a 4. évfolyamhoz, és gazdija, Árvai Amira még játékos feladatokkal is készült nekünk. A folyosón pedig érdekes állati tények várták az olvasni kedvelőket, melyeket az ügyesebbek össze is gyűjthettek.
Hogy is mondjam… „Állati” egy nap volt.

Kategória: Alsó tagozat | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.