Magyar Népmese Napja

2005 óta a Magyar Népmese Napját szeptember 30-án ünnepeljük Benedek Elek születésének napján. Benedek Eleket tekintjük a legnagyobb magyar mesemondónak, magyar népmese jelképének és egyben mindmáig a legismertebb székelynek. Elek apó meséi, mondái, balladái, tündéri királykisasszonyai, szegény székely legények kalandos történetei sok nemzedéket varázsolnak el.
Benedek Anikó pedagógus kollégánk, és a család oldalági egyenes leszármazottja Pálfi-Varga Krisztina nénivel és Stocker Tamás bácsival közösen szervezte meg ezt a napot. Lelkes és a mesék iránt érdeklődő tanulóink Elek apó gazdag mesegyűjteményből változatos meséket választottak és olvastak fel a közönségnek és meghívott vendégeinknek.
Hálásan köszönjük, hogy az alkalmat jelenlétükkel megtisztelték a Bukovinai Székelyek küldöttei: Illés Tiborné Cilike – Nagymányok Székely Ház gondnoka, valamint Csaba Józsefné Gizike néni-mesemondó.
Az alkalomra készült kiállítást tárgyai, többek között Elek apó utolsó levelének másolata, fényképek mind-mind egy csodálatos ember és fiainak, lányainak munkája, üzenete.

Kategória: Alsó tagozat, Felső tagozat | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.