Harry Potter tábor 2023

Végét a Pécsi Meszesi Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola nyári tábora, visszatérvén a muglivilágba szerda este begördült a Fenyves Expressz a pécsi 9 és 3/4 vágányra. Az utolsó napra pakolás, sportolás, egy utolsó fürdés a kastély melletti tóban és a búcsú pillanatai maradtak. De mielőtt lezárnánk Harry Potter táborunkat röviden tekintsünk vissza mi is történt velünk az elmúlt héten.
Csütörtökön érkeztünk meg a muglikat magunk mögött hagyva és a varázslóvilágba csöppenve a Pécsi Meszesi Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola nyári táborába. Tombledore professzor és társai szívélyes köszöntője után a Teszlek süveg osztott be minket házainkba:
“Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, házad GRIFFENDÉL…”
“HUGRABUGnak nyájas népe békés, igazságos…”
“A bölcs öreg HOLLÓHÁTban éles elmék várnak…”
“Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, ne is tekints másra: a MARDEKÁR való neked…”
A csapatok között egy egész héten át tartó pontverseny alakult ki. Prefektusaink irányításával mindennap egy-egy jelszó megfejtésével juthattunk hozzá aznapi feladatainkhoz, melyek egy-egy Harry Potter kötethez kapcsolódtak. Így a hét során érdekes rejtélyeket oldottunk meg, elkészítettük zászlóinkat, megtanulva a patrónus bűbájt megidéztük saját patrónusállatainkat, melyeket plakát formájában meg is örökítettünk, varázspálcákat készítettünk és házaink bajnokai összemérték tudásukat a Trimágus Tusa keretében. A házak versenye szoros eredménnyel zárult, hiszen mindösszesen négy pont különbség alakult ki a csapatok között.
A hét folyamán egy meglepetés is készültünk: megalkottuk a Harry Potter sorozat folytatását, Harry Potter és a Varázslók Kincse címmel, mely a záróesten premier formájában bemutatásra is került.
Mindezek mellett ellátogattunk a muglik bazársorára, ahol hiába kerestünk csokibékát vagy Bogoly Berti-féle Mindenízű Drazsét, így ezek hiányában be kellett érnünk a mugli édességekkel. Rengeteget sportoltunk, kézmüveskedtünk és gyakran mártóztunk meg a kastély mellett elterülő tó hűs vizében.
Az időjárás egész héten át igazán kegyes volt hozzánk, hiszen az első és az utolsó napot leszámítva szikrázó napsütésben lehetett részünk, így rengeteg időt töltöttünk a muglik tengerének kellemes vizében. Úgy tűnhet, hogy a sors akarta így, azonban Mi úgy gondoljuk, hogy Tombledore professzor és társainak a keze is benne van az időjárás alakulásában.
Élményekben, érzelmekben és eseményekben gazdag táboron vagyunk túl. A varázstáborunkat elhagyva könnyes szemmel tértünk vissza a muglivilágba és várjuk a jövő évi táborozást.

Kategória: Tábor | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.