Támogasson minket az adója 1%-ával

Kiemelt

Kedves Szülők!
Lassan itt az adóbevallás ideje, szeretnénk kérni, hogy alapítványunknak az 1%-ot amennyiben lehetséges felajánlani szíveskedjenek!
Vasas és Hird Tanulóifjúságáért Alapítvány
Adószám 18300972-1-2
7691 Pécs-Vasas, Bencze József utca 13/1
Köszönjük szépen!

Köszöntjük honlapunkon!

Kiemelt

Kedves Szülők, Diákok, Érdeklődök!
Szeretettel köszöntünk minden látogatót honlapunkon. Folyamatosan frissítjük a felület, ahol betekintést nyerhetnek a vasasi iskola múltjába és mindennapjaiba.
Bemutatjuk iskolánkat, oktató és nevelő munkánk sajátosságait, teljes körű képet adunk a tanórán kívüli tevékenységekről, aktuális hírekről, programjainkról, tanulóink kiváló teljesítményéről, különböző versenyeredményekről. Lehetőséget teremtünk az osztályok bemutatkozására, megtalálhatják az intézményünkkel kapcsolatban álló partnerek elérhetőségeit.
A különböző nyomtatványok, tájékoztató kiadványok könnyen elérhetők és letölthetők. Honlapunkat összekapcsoltuk Facebook oldalunkkal ahol számtalan fotót érhetnek el.
Reméljük, kellemes és hasznos időtöltést tudunk biztosítani az idelátogatók számára.
Fischerné Várbiró Eszter megbízott intézményvezető

Tudnivalók a beiratkozáshoz

Az alábbi tájékoztató letölthető innen.

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

1. Kedves Szülő(k)!
Mielőtt elolvasná(k) a Pécsi Tankerület levelét, szeretnénk tájékoztatni, hogy a beiratkozás napjain, 2021.április 15-16-án intézményünkben személyesen is lehetőség van előzetes időegyeztetés után a beiratkozásra.
Feltétlenül hozza magával a következőket: óvodai szakvélemény,
személyi igazolvány
lakcímkártya
TAJ kártya
Egyeztetni tud az alábbi telefonszámokon:
Fischerné Várbíró Eszter – 30/3470347
Majoros Istvánné – 30/8226984

2. Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét.
A beíratás időpontja 2021. április 15-16.

3. Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell annál az általános iskolánál, amelyet gyermeke számára választott (Egy iskolába való jelentkezésre van csak lehetőség). Javasoljuk, hogy a szülők/törvényes képviselők elsődlegesen online bonyolítsák le a beiratkozást a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén, ahol, ebben az esetben szükséges a gyermek lakcímkártyájának feltöltése is.

4. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva.

5. Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését egy másik iskolába 2021. április 16-ig.

6. Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye (vagyis életvitel szerű tartózkodása) szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

7. Tankerületi fenntartású általános iskola beiskolázási körzetéről az iskola, illetve az Oktatási Hivatal honlapján tudnak tájékozódni. https://kir.hu/korzet

8. Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1-ig) kerülhet sor, az iskola által meghatározott módon. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett. Ez a következőképpen alakul iskolánkban:
(az intézmény közlendője pl. személyes beíratásról, időpont egyeztetésről,)

9. A tanuló felvételéről az iskola igazgatója legkésőbb 2021. április 23-ig tanulói jogviszonyt létesítő vagy kérelmet elutasító döntést hoz. 2021. április 23-a után a döntésről az iskola igazgatója írásban értesíti a gondviselőt.

10. A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

11. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében.

12. Kérdésük esetén bővebb információval az iskolához fordulhatnak. Természetesen iskolánk fenntartója, a Pécsi Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

Tanulmányi verseny sikerek

Hetedik osztályos tanulóink alkotta Spártaik csapat, melynek tagjai Hajtmann Gergő, Kern László és Kovács Zoltán a Baranya Megyei Iparkamara által szervezett technika tárgyhoz kötődő pályaorientációs versenyeken villamos, gépész és építész témakörben is sikeresen vették az első forduló akadályait, és bejutottak a második körbe.
Gratulálunk nekik a szép sikerhez!

Gumilapok

Kedves Szülők!
Hála a Gelencsér házaspárnak és 4-4 7.-és8.-os tanulónk szorgalmas munkájának,sikerült az iskolánk udvarára 150m2-re elegendő gumilapot szereznünk. Most segítséget szeretnénk kérni ezek lerakásához, elsősorban olyan apukáktól, akik tudják hogyan kell ezt vízszintben letenni, de szükség van kezekre, a homok talicskázásához is. A munka ( mivel munkaidő után már a projekt nem kivitelezhető) okt.23-án lenne reggel 9 órától, ami péntek és munkaszüneti nap.Természetesen, ha esőt mondanak, áttesszük valamelyik novemberi szombatra. Aki kedvet érez ahhoz, hogy segítsen nekünk az udvarunk biztonságosabbá és pormentessé tételéhez, kérjük jelentkezzen, ha ez az időpont megfelelő ! Sajnos az Önök segítsége nélkül nem fog menni! Kérjük akkor jelentkezzen az osztályfőnöknél, ha biztosan számíthatunk a segítségére!
Köszönettel az iskola tanári kara.