Köszöntjük honlapunkon!

Kiemelt

Kedves Szülők, Diákok, Érdeklődök!
Szeretettel köszöntünk minden látogatót honlapunkon. Folyamatosan frissítjük a felület, ahol betekintést nyerhetnek a vasasi iskola múltjába és mindennapjaiba.
Bemutatjuk iskolánkat, oktató és nevelő munkánk sajátosságait, teljes körű képet adunk a tanórán kívüli tevékenységekről, aktuális hírekről, programjainkról, tanulóink kiváló teljesítményéről, különböző versenyeredményekről. Lehetőséget teremtünk az osztályok bemutatkozására, megtalálhatják az intézményünkkel kapcsolatban álló partnerek elérhetőségeit.
A különböző nyomtatványok, tájékoztató kiadványok könnyen elérhetők és letölthetők. Honlapunkat összekapcsoltuk Facebook oldalunkkal ahol számtalan fotót érhetnek el.
Reméljük, kellemes és hasznos időtöltést tudunk biztosítani az idelátogatók számára.
Fischerné Várbiró Eszter megbízott intézményvezető

Gumilapok

Kedves Szülők!
Hála a Gelencsér házaspárnak és 4-4 7.-és8.-os tanulónk szorgalmas munkájának,sikerült az iskolánk udvarára 150m2-re elegendő gumilapot szereznünk. Most segítséget szeretnénk kérni ezek lerakásához, elsősorban olyan apukáktól, akik tudják hogyan kell ezt vízszintben letenni, de szükség van kezekre, a homok talicskázásához is. A munka ( mivel munkaidő után már a projekt nem kivitelezhető) okt.23-án lenne reggel 9 órától, ami péntek és munkaszüneti nap.Természetesen, ha esőt mondanak, áttesszük valamelyik novemberi szombatra. Aki kedvet érez ahhoz, hogy segítsen nekünk az udvarunk biztonságosabbá és pormentessé tételéhez, kérjük jelentkezzen, ha ez az időpont megfelelő ! Sajnos az Önök segítsége nélkül nem fog menni! Kérjük akkor jelentkezzen az osztályfőnöknél, ha biztosan számíthatunk a segítségére!
Köszönettel az iskola tanári kara.

2020. Beiratkozás

Az alábbi tájékoztató dokumentum letölthető itt!
Bővebb tájékoztató a tankerülettől pdf-ben és word dokumentumban.

Tisztelt Szülő/Törvényes Képviselő!

Figyelemmel a vészhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Felhívjuk szíves figyelmét a 2020/2021. tanévre vonatkozóan az általános iskolai beiratkozás jellemzőire:

 1. A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy lehetőség szerint online módon küldje be gyermeke felvételi kérelmét az iskolába.
 2. A felvételi kérelmek benyújtása két szakaszban történik:
  1. 2020. április 6. 0:00 órától 2020. április 24 24:00 óráig a kérelmeket az alábbi iskolák egyikébe lehet benyújtani:
   • nem állami általános iskola vagy
   • állami, de körzettel nem rendelkező általános iskola.
  2. 2020. április 28. 0:00 órától 2020. május 15. 24:00 óráig az a) pontban nem szereplő iskolák egyikébe kell a kérelmet benyújtani:
   • a körzetes iskolába vagy
   • egy olyan körzettel rendelkező általános iskolába, amely a gyermekére vonatkozóan nem a körzetes iskola.
 3. Felhívjuk a figyelmét, hogy a második szakaszban (2020. április 28 – május 15) történő beiratkozás során – az Nkt. 50. § (7) bekezdése és a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (2) bekezdése alapján – csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.

A beiratkozás iskolánkba elsődlegesen az E-ügyintézés felületen történik!

A körzetes iskola a gyermeket hivatalból felveszi.

Kérem iskolánk körzetében lakó gyermekek szüleit, hogy

a vasasi iskolában

emailben a vasasiiskola@gmail.com,

telefonon a +36/30 560 2168,

a hirdi iskolában

emailben a hirdisuli@gmail.com,

          telefonon a +36/30 831 3227

számon vegyék fel velünk a kapcsolatot!

A következő leírásban segítséget szeretnénk nyújtani az online beiratkozáshoz:

 

Az internetes keresőjébe az E-ügyintézés szöveg beírásával megjelenő kínálatból a KRÉTA E-ügyintézés-re kattintva megjelenik a nyitó oldal. Itt lehet indítani a beiratkozást.

 

Amennyiben segítségre van szükség, 8:00-13:00-ig az iskoláinkban lehet érdeklődni elsősorban telefonon a fent már megadott számokon.

 

Iskolánk a tavaszi szünetben április 9 – 15-ig zárva tart.

Az elektronikus űrlap kitöltésének a menete:

 1. A tanuló személyes adatait a tanuló hivatalos okmányai alapján szükséges megadni. A tanuló oktatási azonosítója megegyezik az óvodai rendszerben regisztrált ún. OM (oktatási) azonosítóval.
 2. A választott intézménynél az intézmény neve mező ún. önkitöltő-típusú mező, amely azt jelenti, hogy a szövegmező kitöltésekor az első három karakter megadásával a program megjeleníti a rendszerben tárolt, nevében az adott karaktersort tartalmazó intézményeket a keresés megkönnyítése és meggyorsítása érdekében. A választott tagozatot legördülő listából szükséges kiválasztani.
 3. A kérelem indoklása nem kötelező, de ha a megjelölt kiiratkozási okot indokolni szeretnénk, akkor ebben a szabadon szerkeszthető szöveges beviteli ablakban tehetjük ezt meg.
 4. A kérelmünkhöz a kötelezően csatolandó dokumentumokat mindig a megfelelő – csatolas gombra kattintva rögzítsük a rendszerben, amelyet Az e-Ügyintézés folyamataiban általánosan alkalmazott adatkezelési műveletek oldalon leírtak szerint tehetünk meg.
 5. A kérelmünk előnézeti megtekintését és beküldését a rendszerbe szintén Az e-Ügyintézés folyamataiban általánosan alkalmazott adatkezelési műveletek oldalon leírtak szerint tehetjük meg.

A Pécsi Ellátó Központ tájékoztatója

KÖZLEMÉNY

A Pécsi Ellátó Központ befizetőhelyei 2020.03.18-tól, bizonytalan ideig, ZÁRVA tartanak.

Sürgős ügyintézés:
Pollack Kollégium Pénztár
03.18 szerda 08:00 -14:00
03.19 csütörtök 08:00 – 14:00

Április hónapra befizetés csak banki utalással, illetve online bankkártyás befizetéssel lehetséges!

Ügyintézés a etkezesinfo@eh-pecs.hu email címen és a 72/518-821-es telefonszámon.

KRÉTA

Kedves Szülők, Gyerekek!
 
Kérünk mindenkit, hogy egyaránt figyeljék, figyeljétek a KRÉTA szülői és diák kóddal elérhető felületét is. Ezt a két felületet használjuk hivatalosan az információk és a tananyag közlésére. Emellett természetesen használjuk a Facebook és az email csatornáit is, a könnyebb és gyorsabb kommunikáció érdekében, de nekünk is kell egy egységes, átlátható visszakövethető hivatalos keretet adni az információközlésnek.
Aki nem tudja a szülői vagy a tanulói KRÉTA belépő kódját, az keresse az osztályfőnökét, ő tud segíteni.
 
Üdvözlettel: Az iskola vezetősége

Igazgatói közlemény

Tisztelt Szülők! Kedves Tanítványaink!
2020. március 16-ától, azaz hétfőtől, tantermen kívüli digitális oktatással folytatjuk a 2019/2020-as tanévet. Ez azt jelenti, hogy a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása, vagyis a tanítás folyik tovább, de az iskolák bezárnak. Ennek formáiról, részleteiről később fogunk tájékoztatást adni.
Hétfőtől a szülők igényei alapján, a területileg illetékes tankerületi központ munkanapokon megszervezi a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét.
gyermekétkeztetés biztosítása önkormányzati feladat. A főzésre jelenleg is használt konyhák rendelkezésre állnak, a gyermekek étkeztetése azonban nem történhet az oktatási-nevelési intézményekben. Valószínűleg az étel elvihető lesz az intézményből, a megszokott nyári menetrend szerint.
„A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartalma alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok, bevonásával kis csoportokban célszerű megszervezni. A gyermekek felügyeletét nem javasolt a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek.”
Kérünk mindenkit, hogy figyelje a KRÉTA elektronikus naplót, valamint az iskola hivatalos honlapján és Facebook oldalán közzétett üzeneteket és az elkövetkezendő hetekre szóló rendelkezéseket.
Köszönöm megértésüket és együttműködésüket.
Üdvözlettel:
Téliné Nagy Emese
intézményvezető

Zámbó György
intézményegység-vezető

Digitális távoktatás elérhetőség

Tisztelt Szülők/Gyámok!
Kérem Önöket, hogy gyermekük osztályfőnökének címezve a vasasiiskola@gmail.com címre juttassanak el egy olyan e-mail címről egy levelet, amelyet a digitális oktatáshoz használni tudunk!
A levélben szerepeljen a tanuló neve, osztálya, és az Önök telefonszáma!
Köszönöm az együttműködésüket!
Zámbó György
Intézményegység-vezető

Mozgásterápia

Örömmel értesítjük a kedves Szülőket, hogy iskolánkban az alsós gyerekek tanulási nehézségek megelőzésére és oldására minden reggel Kulcsár Mihályné fejlesztőpedagógus által kidolgozott mozgásfejlesztő és stresszoldó tornáját végzik csoportos keretek között. A komplex mozgásterápia segítségével megelőzhető, csökkenthető vagy felszámolható a tanulási nehézség. Viszonylag rövid idő alatt javulhatnak dyslexiás, dysgraphiás tünetek, és enyhülhetnek a már kialakult magatartási problémák.