2020. Beiratkozás

Kiemelt

Az alábbi tájékoztató dokumentum letölthető itt!
Bővebb tájékoztató a tankerülettől pdf-ben és word dokumentumban.

Tisztelt Szülő/Törvényes Képviselő!

Figyelemmel a vészhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Felhívjuk szíves figyelmét a 2020/2021. tanévre vonatkozóan az általános iskolai beiratkozás jellemzőire:

 1. A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy lehetőség szerint online módon küldje be gyermeke felvételi kérelmét az iskolába.
 2. A felvételi kérelmek benyújtása két szakaszban történik:
  1. 2020. április 6. 0:00 órától 2020. április 24 24:00 óráig a kérelmeket az alábbi iskolák egyikébe lehet benyújtani:
   • nem állami általános iskola vagy
   • állami, de körzettel nem rendelkező általános iskola.
  2. 2020. április 28. 0:00 órától 2020. május 15. 24:00 óráig az a) pontban nem szereplő iskolák egyikébe kell a kérelmet benyújtani:
   • a körzetes iskolába vagy
   • egy olyan körzettel rendelkező általános iskolába, amely a gyermekére vonatkozóan nem a körzetes iskola.
 3. Felhívjuk a figyelmét, hogy a második szakaszban (2020. április 28 – május 15) történő beiratkozás során – az Nkt. 50. § (7) bekezdése és a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (2) bekezdése alapján – csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.

A beiratkozás iskolánkba elsődlegesen az E-ügyintézés felületen történik!

A körzetes iskola a gyermeket hivatalból felveszi.

Kérem iskolánk körzetében lakó gyermekek szüleit, hogy

a vasasi iskolában

emailben a vasasiiskola@gmail.com,

telefonon a +36/30 560 2168,

a hirdi iskolában

emailben a hirdisuli@gmail.com,

          telefonon a +36/30 831 3227

számon vegyék fel velünk a kapcsolatot!

A következő leírásban segítséget szeretnénk nyújtani az online beiratkozáshoz:

 

Az internetes keresőjébe az E-ügyintézés szöveg beírásával megjelenő kínálatból a KRÉTA E-ügyintézés-re kattintva megjelenik a nyitó oldal. Itt lehet indítani a beiratkozást.

 

Amennyiben segítségre van szükség, 8:00-13:00-ig az iskoláinkban lehet érdeklődni elsősorban telefonon a fent már megadott számokon.

 

Iskolánk a tavaszi szünetben április 9 – 15-ig zárva tart.

Az elektronikus űrlap kitöltésének a menete:

 1. A tanuló személyes adatait a tanuló hivatalos okmányai alapján szükséges megadni. A tanuló oktatási azonosítója megegyezik az óvodai rendszerben regisztrált ún. OM (oktatási) azonosítóval.
 2. A választott intézménynél az intézmény neve mező ún. önkitöltő-típusú mező, amely azt jelenti, hogy a szövegmező kitöltésekor az első három karakter megadásával a program megjeleníti a rendszerben tárolt, nevében az adott karaktersort tartalmazó intézményeket a keresés megkönnyítése és meggyorsítása érdekében. A választott tagozatot legördülő listából szükséges kiválasztani.
 3. A kérelem indoklása nem kötelező, de ha a megjelölt kiiratkozási okot indokolni szeretnénk, akkor ebben a szabadon szerkeszthető szöveges beviteli ablakban tehetjük ezt meg.
 4. A kérelmünkhöz a kötelezően csatolandó dokumentumokat mindig a megfelelő – csatolas gombra kattintva rögzítsük a rendszerben, amelyet Az e-Ügyintézés folyamataiban általánosan alkalmazott adatkezelési műveletek oldalon leírtak szerint tehetünk meg.
 5. A kérelmünk előnézeti megtekintését és beküldését a rendszerbe szintén Az e-Ügyintézés folyamataiban általánosan alkalmazott adatkezelési műveletek oldalon leírtak szerint tehetjük meg.

Igazgatói közlemény

Kiemelt

Tisztelt Szülők! Kedves Tanítványaink!
2020. március 16-ától, azaz hétfőtől, tantermen kívüli digitális oktatással folytatjuk a 2019/2020-as tanévet. Ez azt jelenti, hogy a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása, vagyis a tanítás folyik tovább, de az iskolák bezárnak. Ennek formáiról, részleteiről később fogunk tájékoztatást adni.
Hétfőtől a szülők igényei alapján, a területileg illetékes tankerületi központ munkanapokon megszervezi a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét.
gyermekétkeztetés biztosítása önkormányzati feladat. A főzésre jelenleg is használt konyhák rendelkezésre állnak, a gyermekek étkeztetése azonban nem történhet az oktatási-nevelési intézményekben. Valószínűleg az étel elvihető lesz az intézményből, a megszokott nyári menetrend szerint.
„A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartalma alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok, bevonásával kis csoportokban célszerű megszervezni. A gyermekek felügyeletét nem javasolt a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek.”
Kérünk mindenkit, hogy figyelje a KRÉTA elektronikus naplót, valamint az iskola hivatalos honlapján és Facebook oldalán közzétett üzeneteket és az elkövetkezendő hetekre szóló rendelkezéseket.
Köszönöm megértésüket és együttműködésüket.
Üdvözlettel:
Téliné Nagy Emese
intézményvezető

Zámbó György
intézményegység-vezető

Digitális távoktatás elérhetőség

Kiemelt

Tisztelt Szülők/Gyámok!
Kérem Önöket, hogy gyermekük osztályfőnökének címezve a vasasiiskola@gmail.com címre juttassanak el egy olyan e-mail címről egy levelet, amelyet a digitális oktatáshoz használni tudunk!
A levélben szerepeljen a tanuló neve, osztálya, és az Önök telefonszáma!
Köszönöm az együttműködésüket!
Zámbó György
Intézményegység-vezető

Köszöntjük honlapunkon!

Kiemelt

Kedves Szülők, Diákok, Érdeklődök!
Szeretettel köszöntünk minden látogatót honlapunkon. Folyamatosan frissítjük a felület, ahol betekintést nyerhetnek a vasasi iskola múltjába és mindennapjaiba.
Bemutatjuk iskolánkat, oktató és nevelő munkánk sajátosságait, teljes körű képet adunk a tanórán kívüli tevékenységekről, aktuális hírekről, programjainkról, tanulóink kiváló teljesítményéről, különböző versenyeredményekről. Lehetőséget teremtünk az osztályok bemutatkozására, megtalálhatják az intézményünkkel kapcsolatban álló partnerek elérhetőségeit.
A különböző nyomtatványok, tájékoztató kiadványok könnyen elérhetők és letölthetők. Honlapunkat összekapcsoltuk fb oldalunkkal ahol számtalan fotót érhetnek el.
Reméljük, kellemes és hasznos időtöltést tudunk biztosítani az idelátogatók számára.
Zámbó György igazgató

A Pécsi Ellátó Központ tájékoztatója

KÖZLEMÉNY

A Pécsi Ellátó Központ befizetőhelyei 2020.03.18-tól, bizonytalan ideig, ZÁRVA tartanak.

Sürgős ügyintézés:
Pollack Kollégium Pénztár
03.18 szerda 08:00 -14:00
03.19 csütörtök 08:00 – 14:00

Április hónapra befizetés csak banki utalással, illetve online bankkártyás befizetéssel lehetséges!

Ügyintézés a etkezesinfo@eh-pecs.hu email címen és a 72/518-821-es telefonszámon.

KRÉTA

Kedves Szülők, Gyerekek!
 
Kérünk mindenkit, hogy egyaránt figyeljék, figyeljétek a KRÉTA szülői és diák kóddal elérhető felületét is. Ezt a két felületet használjuk hivatalosan az információk és a tananyag közlésére. Emellett természetesen használjuk a Facebook és az email csatornáit is, a könnyebb és gyorsabb kommunikáció érdekében, de nekünk is kell egy egységes, átlátható visszakövethető hivatalos keretet adni az információközlésnek.
Aki nem tudja a szülői vagy a tanulói KRÉTA belépő kódját, az keresse az osztályfőnökét, ő tud segíteni.
 
Üdvözlettel: Az iskola vezetősége

Mozgásterápia

Örömmel értesítjük a kedves Szülőket, hogy iskolánkban az alsós gyerekek tanulási nehézségek megelőzésére és oldására minden reggel Kulcsár Mihályné fejlesztőpedagógus által kidolgozott mozgásfejlesztő és stresszoldó tornáját végzik csoportos keretek között. A komplex mozgásterápia segítségével megelőzhető, csökkenthető vagy felszámolható a tanulási nehézség. Viszonylag rövid idő alatt javulhatnak dyslexiás, dysgraphiás tünetek, és enyhülhetnek a már kialakult magatartási problémák.

Ebédbefizetés

Tisztelt Szülők!
 
Emlékeztetőül:
 
December 12-13-án (csütörtök-péntek) lesz a meszesi iskolában az étkezésbefizetés, egyéb napokon a többi pénztár áll rendelkezésükre az Elszámolóház honlapján, és az iskola bejáratánál megtalálható nyitvatartási rend szerint.
 
A januári étkezést ebben a hónapban csak 19-ig lehet befizetni a pénztárakban, későbbi pótlásra már nincs lehetőség!
 
Megértésüket köszönjük!

Jótékonysági bál

Kedves Mindenki !

Az előző évben nagyon örültünk , hogy viszont láthattunk régen, 15-20-25 évvel ezelőtt végzett tanítványainkat is! Ezen felbuzdulva jött az ötlet, hogy milyen jó lenne, minél több rég nem látott diákunkkal találkozni! Így a vasasi Szülök, bálozni vágyók mellett nagyon örülnénk Nektek…!
Ha megoldható, ebben az időpontban gyertek haza, szeretettel várunk!
Ezért hirdetjük az időpontot már idejében!

A vasasi iskola tanári kara

2019_0208_bali meghivo23